Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3127 15-Dec-2015

4.5
din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
Desi a fi antreprenor nu este simplu, multi tind catre aceasta linie a orizontului in cautarea banilor, in cautarea faimei, a implinirii de sine samd.

La start, viitorul antreprenor are o misiune, scopuri si obiective bine definite si trebuie sa aiba o viziune care sa le includa intr-un mod cat se poate de organizat. 

Totul pare logic, insa antreprenorii se lovesc de bariere si obstacole, de riscuri mari in drumul lor catre consolidarea unei afaceri profitabile.

Iata 7 cele mai mari riscuri pe care antreprenorii le intampina in afaceri:

1.  Sa pornesti o afacere fara sa stii cui anume se adreseaza produsele sau serviciile.
Managerul unei afaceri trebuie sa stie pentru cine sunt ele proiectate si in functie de ce tip de consumator trebuie sa isi aleaga strategiile de marketing, de advertising samd. Riscul este major si afacerile devin nerentabile sau putin rentabile si neprofitabile.

2. Supraevaluarea concurentilor directi si mai ales a celor indirecti.

3.  Sa nu detii rezerve de numerar (bani).
Aceste rezerve trebuie sa le detineti inca de la inceput, deoarece in primul an veniturile din activitatea firmei se vor duce in principal pe cheltuieli si plati in vederea amortizarii cat mai repede a investitiei.

4. Sa nu reusesti sa cooptezi specialistii necesari
Profesionistii, consultantii, specialistii si expertii din diverse domenii sunt cei care ar trebui sa se ocupe de fiecare domeniu pe care il stapanesc. Prea multi oameni de afaceri isi executa contabilitatea si gestiunea finantelor dupa ureche si gresesc enorm.

5. Un mare risc este sa nu sa investiti  timp, efort si energie in bunul mers al afacerii.   
O afacere profitabile se ridica si consolideaza cu mult efort si ore de lucru care acapareaza si weekend-uri si sarbatori uneori. Acesta este Riscul de a nu intampina si anticipa efortul si volumul de munca necesare pentru a demara si dezvolta afaceri profitabile este unul dintre cele mai mari si cel responsabil pentru multe esecuri.

6.  Sa va bazati doar pe competitia pretului.
Oamenii de afaceri risca enorm de mult cand lanseaza servicii si produse care nu se diferentiaza de cele ale competitorilor decat din punctul de vedere al pretului.

7.  Inexistenta unor furnizori alternativi seriosi, avand, astfel, mereu posibilitatea de a va alege cele mai bune preturi pentru produsele de calitate asemanatoare.



Tags: afaceririscuririscuri in afaceriantreprenorimanagement


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Principalele 7 riscuri pe care le intampina antreprenorii in afaceri
Rating:
Nota: 4.5 din 5 voturi

Articole conexe

28 Ian2019

Consiliul consultativ, o oportunitate de crestere pentru antreprenori

de Afaceri La Cheie
In Romania abordarea unui subiect precum consiliul consultativ (Board of Advisors) nu este simpla. De la traducerea termenului din limba engleza pana la conversia acestuia in practica de business. Reflexele de semantica si cultura locala de afaceri nu par sa tina cu noi. Si totusi, sub impactul...
Citeste mai departe
15 Ian2018

33 de instrumente vitale pentru un management de succes

de Alina Constantinescu
Succesul unei companii depinde de modul in care antreprenorul gestioneaza resursele companiei. Un manager de succes trebuie sa fie o persoana rationala si creativa, sa identifice cele mai bune solutii pentru afacerea sa. Instrumentele de management trebuie intelese si aplicate corect. Lean, Six...
Citeste mai departe
1200 Management
01 Iun2016

4 pasi care iti maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari

de Dragos Craciun
Oricare ar fi situatia in care va gasiti, urmati acesti 4 pasi care va maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari! 1. Ascultati cu atentie Intr-adevar, este foarte important sa va ascultati cu atentie interlocutorul pentru a putea pregati terenul propriei...
Citeste mai departe
1578 Management
26 Mai2016

Cat de important este sa te intelegi bine cu persoanele potrivite afacerii pe care o conduci

de Cosmin Enescu
La locul de munca, se intampla frecvent sa lucrati cu persoane ce apartin diferitelor generatii cu diferite stiluri de munca, moduri de a gandi si de a comunica. De multe ori, in organizatiile romanesti se repeta acelasi scenariu: exista un grup de persoane care castiga simpatia sefilor si...
Citeste mai departe
1296 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016