Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie

Vrei sa stii cum sa obtii fonduri europene nerambursabile de zeci sau sute de mii de euro pentru afacerea ta in agricultura?

Acum exista o solutie care iti garanteaza accesul la aceste fonduri! Fara pile si fara bani cheltuiti in mod inutil pe firme de consultanta!

Cum poti sa iti realizezi singur un dosar de finantare impecabil. Rapid, eficient si mai ales ieftin!

Solutia cea mai simpla o reprezinta cel mai nou produs al Grupului romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton - CD-ul Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie.

Este vorba de un ghid complet care, intr-un limbaj foarte accesibil, iti prezinta pas cu pas tot ce ai de facut, de la alegerea ideii viitoarei afaceri pana la intrarea efectiva a banilor nerambursabili in contul tau.

Ce afli de pe acest CD?
  • daca esti eligibil si ce fonduri poti obtine (lista activitatilor agricole si zootehnice eligibile)
  • ce acte si cereri sunt necesare
  • cum se completeaza dosarul, de la A la Z
  • cum poti fluidiza traseul birocratic si cum poti evita anumite probleme/piedici care apar pe parcursul procedurii
  • care sunt semnificatiile diferitilor termeni de finantare folositi
  • cum se intocmeste bugetul proiectului
  • ce secrete ascunde realizarea planului de afaceri
  • cum se estimeaza cheltuielile
  • care este procedura de evaluare
Etc.

Marele avantaj al CD-ului Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie este ca iti permite sa obtii finantarea dorita intr-un interval de timp super-rezonabil, de cateva luni, fara sa cheltuiesti sume imense pe consultanta.

Cine poate accesa fonduri europene?
 
Pentru a accesa fondurile europene trebuie să fiţi:
1. Persoană fizică (doar pentru anumite programe)
2. Persoană fizică autorizată
3. Asociaţie familială
4. O.N.G.
5. Firmă (S.R.L., S.A.)
6. Autoritate publică

Solicitanţii de fonduri UE beneficiază din 2013 si in viitor de reguli simplificate pentru obţinerea finanţărilor necesare. Care sunt acelea? Afli din CD-ul Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie.

Paşii necesari pentru obţinerea şi derularea unei finanţări nerambursabile se compun din 11 puncte.
 
1. Ideea de proiect şi definirea acestuia.

2. Stabilirea unui plan de acţiune prin identificarea activităţilor necesare pentru ca afacerea să funcţioneze şi a elementelor investiţionale necesare (spre exemplu: spaţiu, echipamente, instalaţii, formare personal etc.). Natura unui proiect este dată de obiectivul acestuia, de achiziţiile care se vor face şi de necesitatea implementării. 

Cu cât natura unui proiect este mai apropiată de obiectivele programului prin care va fi finanţat, cu atât acel proiect va avea şanse mai mari de aprobare.

3. Identificarea sursei de finanţare (încadrarea în Programul şi masura de finanţare corespunzătoare).
 
4. Completarea cererii de finanţare şi a anexelor şi transmiterea lor către Organismul Intermediar/Autoritatea de Management. Pentru aceasta există un model unic de cerere de finanţare, cu anexe diferenţiate pe fiecare fond în parte.
 
5. Urmează verificarea conformităţii administrative a cererii de finanţare în concordanţă cu procedurile interne ale fiecărei Autorităţi de Management şi verificarea eligibilităţii proiectului din punct de vedere al criteriilor specificate în Ghidurile Solicitantului*, corespunzătoare măsurii de finanţare.

În privinţa eligibilităţii, este esenţial că toate criteriile să fie îndeplinite de beneficiar. Dacă un singur criteriu nu corespunde (spre exemplu, lipsa datoriilor către stat), atunci, obligatoriu, dosarul va fi respins. Această primă etapă presupune o cunoaştere în cel mai mic detaliu a ghidurilor de accesare a fondurilor europene. 

6. Întocmirea documentaţiei pentru depunerea proiectului în vederea accesării finanţării nerambursabile.
 
7. Depunerea proiectului şi obţinerea notificării de aprobare spre finanţare a proiectului. Se face evaluarea tehnică şi financiară a proiectului.
 
8. Semnarea contractului de finanţare cu Autoritatea de Management (ministerele abilitate să gestioneze fondurile).
 
9. Implementarea proiectului (demararea propriu-zisă a investiţiei: realizarea procedurii de achiziţie, realizarea activităţilor specificate în proiect, depunerea cererii de rambursare şi rapoartele de progres).
 
10. Primirea ajutorului financiar nerambursabil de la organismele de plăţi ale Autorităţilor de Management.
 
11. Monitorizarea investiţiei.

Cum sa parcurgi in siguranti acesti pasi afli din CD-ul Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie.

In plus, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Măsura 121 "Modernizarea exploataţiilor agricole" pune la dispoziţia potenţialilor beneficiari, cu titlu gratuit, proiecte model şi informaţii documentate tehnic pentru:

• Fermele de legume în câmp - maximum 2ha;
• Fermele de legume în spaţii protejate - maximum 1.000 m2;
• Livezi de pomi şi arbuşti fructiferi - maximum 5 ha;
• Fermele de vaci destinate producţiei de lapte (max 20 capete);
• Fermele pentru creşterea păsărilor - găini ouătoare (maximum 4.000 de capete);
• Fermele de creştere şi de îngrăşare porci - fermă în circuit închis (maximum 100 capete).

Te intereseaza?

Obtinerea de fonduri nerambursabile este un aspect cu care se intalneste, mai devreme sau mai tarziu, oricine doreste sa demareze o afacere sau sa isi dezvolte afacerea deja existenta.

Din acest motiv, chiar daca in momentul de fata nu esti foarte hotarat sa demarezi o afacere (sau poate tocmai de aceea), CD-ul Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie este un produs pe care trebuie neaparat sa-l parcurgi.


El iti va raspunde la o multime de intrebari pe care le ai acum, iti va oferi un contact profesionist cu mediul de afaceri si, mai ales, iti va arata cum lucreaza institutiile implicate in acordarea fondurilor nerambursabile.

 
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Alte IDEI DE AFACERI

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016