Cum sa castigi bani simplu si repede chiar daca
nu ai mai mult de 1.000 de lei in buzunar?
Alege o afacere pentru care nu ai nevoie de spatiu sau de autorizari speciale ci de pasiune si dragoste pentru animale.
Desigur, criza financiara ne afecteaza pe toti si multa lume isi pierde chiar locul de munca.
Dar ce sa faci cand ai ajuns in situatie critica? Ce sa incepi? Si cum sa incepi? Cu ce bani? Sunt intrebari pe care fiecare om le are in minte, mai ales daca si-a pierdut locul de munca sau daca e pe punctul de a-l pierde.
O afacere simpla si la indemana tuturor iubitorilor de animale este toaletarea de catei si pisici.
Castigi mai bine decat un dentist si nu trebuie sa stai ani de zile in scoala pentru asta!
Vedem cu ochii nostri ca aceasta piata este in plina expansiune: animalele domestice sunt din ce in ce mai bagate in seama, iar cainii si pisicile au renuntat deja la "specialitatile" preparate de stapanii lor, pentru a fi hraniti cu mancare industriala. In plus, majoritatea stapanilor de animalute de companie au realizat ca igiena prietenilor lor este extrem de importanta. Dar s-au lovit de o problema. Sunt foarte putini toaletatori profesionisti. Cine sa le aranjeze prietenul necuvantator?
Astfel afacerea de toaletator devine o oportunitate ce nu trebuie ratata! Castigi mai bine decat un dentist si nu trebuie sa stai ani de zile in scoala pentru asta.
"Imediat dupa ce m-am licentiat in Litere m-am straduit sa gasesc de lucru", povesteste o intreprinzatoare de 31 de ani. "Am facut de toate: am fost ghid turistic, am facut traduceri... Nimic stabil, insa.
Pana cand, intr-o zi, stand de vorba cu veterinarul ce are grija de cainele meu, mi-a venit ideea sa deschid un magazin pentru animale, activitate ce ma atragea tocmai datorita marii mele pasiuni pe care o am pentru toate animalele domestice. Sfatul pe care mi l-a dat veterinarul a fost acela de a completa vanzarile cu serviciul de tuns si toaleta. Nu mi-a spus-o de doua ori.
Timp de cateva luni, m-am dus la niste cunoscuti de-ai mei care au in Olanda o crescatorie de caini. Acolo am invatat sa tund de la o profesionista, caci este o munca care cu greu se poate improviza. Sfatul pe care mi-l daduse veterinarul era intr-adevar bun si pot sa-l dau si eu tuturor celor care vor sa deschida un magazin de articole pentru animale.
Spalarea si tunsul cainilor este un mod foarte bun pentru a-i cunoaste si a stabili relatii cu clientii. Relatia cu clientii - acesta este singurul avantaj adevarat pe care noi, micii operatori comerciali, il avem fata de supermarketuri."
De ce ai nevoie si de ce nu ai nevoie ca sa incepi aceasta afacere?
Ai nevoie doar de 3 lucruri:
- un set de ustensile care costa aproximativ 2.000-2.500 lei
- un curs de toaletare din care sa inveti cum sa toaletezi orice rasa de catel
- multa pasiune
Ce trebuie sa faci? E simplu.
Iti deschizi un PFA (persoana fizica autorizata) si te dotezi cu ustensilele de baza:
- o masa plianta (te costa cca 500 lei);
- cateva prosoape (investitie de maximum 50 lei);
- un uscator de par cu temperatura reglabila (cca. 150 lei);
- trei foarfeci (una dreapta, una curbata, una pentru filat (cca 150 lei);
- un set de perii, tesale si piepteni (cca. 100 lei);
- un sampon special pentru animale (50 lei);
- o masina de tuns animale (700-1.000 lei, investitie care se poate face si mai tarziu, dupa ce ti-ai facut o mica clientela).
Acum ai propria afacere. Poti toaleta orice rasa de caine si orice pisica!
La cati bani te poti astepta? La cati vrei TU! Nu mai depinzi de nimeni. Poti vedea in continuare o lista minima de preturi. Cifrele vorbesc de la sine.
Taiatul unghiilor (5 minute) - 10 lei
Curatarea urechilor (5 minute) -10 lei
Curatarea labutelor (10 minute) -10 lei
Spalatul pe dinti (2 minute) - 5 lei
Drenarea glandelor (2 minute) - 10 lei
Frizura sanitara (10 min.) - 10 lei
Tuns (30 minute - 3 ore) - 30-600 lei
Spalat (20 minute) - 20 lei
TOTAL (1-3,5 ore) 100-700 lei
Oana Avram: "Pe mine nu m-a ajutat nimeni sa invat, dar eu am decis sa ajut pe altii!"
"Sa va spun o mica poveste. Acum cativa ani aveam un fox terrier cu par sarmos", povesteste Oana Avram din Alba Iulia. "Un catel foarte frumos si foarte greu de ingrijit. Eram in liceu si aveam foarte mult timp liber, dar foarte putini bani. Va suna cunoscut?
Catelul meu avea nevoie de toaletare permanenta (o data la 2 luni), altfel aveam mari probleme cu blanita lui. Toaletarea costa mult iar eu nu imi permiteam. Asa ca am fost nevoita sa invat. La inceput mi-a fost foarte greu. Nici nu stiam sa tin foarfeca in mana, daramite sa tund un fox terrier. Si nu oricum ci pentru expozitie. Cand am inceput treaba aceasta am crezut ca imi va lua cel putin un an sa invat.
Spre surprinderea mea am invatat in doua luni tot ce este necesar. Bineinteles ca nu m-a ajutat sau invatat nimeni. In acea perioada erau in Cluj doi sau trei toaletatori profesionisti, avand cursuri facute in Ungaria sau Germania pe bani multi. Va imaginati ca niciunul nu a fost dispus sa ma invete ceva. Asa ca am inceput sa vizitez expozitiile, sa fac poze, sa caut manuale, sa cumpar carti etc. Ce invatam teoretic am inceput sa aplic pe bietul meu catel care a suportat multe frizuri ciudate.
Nu am avut o documentatie care sa ma ajute in aceasta meserie. Am pus mana si am lucrat. Din a treia luna catelul meu arata perfect si eram foarte mandra de el. Vecinii si prietenii care cheltuiau o groaza de bani pe toaletare au inceput sa imi ceara sa le tund cateii."
"In mai putin de 6 luni am ajuns la 100 de clienti. Nici daca lucram 3 joburi nu castigam atat".
"In mai putin de 6 luni am ajuns la 100 de clienti ce trebuiau toaletati o data la 2 luni. Nu era rau pentru o eleva de liceu, nu?" povesteste Oana Avram, realizatoarea cursului de toaletare.
"A trecut timpul, am incheiat facultatea (in alt domeniu, bineinteles) si am intrat in paine. Salar mic, munca multa, satisfactie inexistenta, posibilitati de avansare foarte mici. Asa ca am luat o decizie curajoasa. Am revenit la meseria sufletului meu, meseria din liceu: toaletator. A fost mai mult decat o decizie inspirata. Nici daca lucram trei joburi nu castigam atat. Acum toaletez orice animal de casa: catel, pisica, iepuras, porcusor de guineea."
Colectia afaceri la cheie de Succes
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Alte IDEI DE AFACERI
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte