Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3400 04-Iul-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
 

De-a lungul desfasurarii activitatii sale, o societate comerciala parcurge mai multe etape, ajunge la un echilibru si apoi imbatraneste.

In functie de resursele disponibile  si de mediul economic in care functioneaza, unele etape pot fi depasite sau nu, pot fi parcurse in viteza sau pot fi chiar reluate, de schimbare a echipei manageriale sau de training intensiv.
 
Dintre societatile private din Romania, foarte putine, insa, au depasit zona de lansare si incearca o stabilizare a activitatii.

Exista mai multe definitii ale unei intreprinderi mici, dar din punctul de vedere al unui consultant, o firma mica este aceea in care conducerea administrativa si operationala se afla in mainile unei singure persoane sau a doua persoane care iau in acelasi timp toate hotararile importante in acea intreprindere.
 
Faptul ca fiecare dintre noi are o cunoastere si o educatie multilaterala, putand oricand prelua si rezolva noi probleme conduce la o superficialitate specifica mediului de afaceri romanesc.

Ca urmare, managerii nu fac prea multe cercetari inainte de a se lansa intr-o afacere, ceea ce duce rapid la costuri surprinzator de mari si la aparitia unor probleme financiare. In momentul in care dezvoltarea firmei este exagerata si greu de mentinut sau cand aspiratiile sunt foarte mari, lucrurile scapa de sub control si se simte nevoia de consultanta. 
 
Cum pot sprijini firmele de consultanta o intreprindere mica
 
Activitatea consultantilor porneste de la o situatie care e considerata nesatisfacatoare sau care se poate imbunatati. De obicei, companiile straine si cele mixte stiu exact ce vor si cand este nevoie sa apeleze la un serviciu de consultanta.

Societatile comerciale romanesti trebuie intai sa constientizeze ce le lipseste si apoi apeleaza la specialisti pentru a acoperi deficientele. 
 
Managerii firmelor mici doresc, in special, studii de piata, sa obtina credite, sa analizeze variante de investitii sau sa recruteze personal.

Multi dintre ei recurg la consultanti nu pentru a gasi o solutie la o problema anume, ci pentru a-si insusi cunostintele tehnice speciale ale consultantului – analiza mediului, prognoza economica sau folosirea microcalculatoarelor pentru informarea conducerii - si metodele pe care le foloseste acesta pentru a identifica problemele si a introduce schimbari – interviul, diagnosticul, comunicarea, motivarea oamenilor, feedback-ul, evaluarea si alte tehnici similare.

Direct sau indirect, toate schimbarile generate si implementate cu ajutorul consultantilor trebuie sa contribuie la imbunatatirea activitatii firmei respective. 

 
 
 

Tags: afacericonsultantaintreprinderi mici si mijlociiintreprinderimanageri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

De ce este necesara consultanta pentru afacerile mici si mijlocii
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

01 Iun2016

4 pasi care iti maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari

de Dragos Craciun
Oricare ar fi situatia in care va gasiti, urmati acesti 4 pasi care va maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari! 1. Ascultati cu atentie Intr-adevar, este foarte important sa va ascultati cu atentie interlocutorul pentru a putea pregati terenul propriei...
Citeste mai departe
1620 Management
26 Mai2016

Cat de important este sa te intelegi bine cu persoanele potrivite afacerii pe care o conduci

de Cosmin Enescu
La locul de munca, se intampla frecvent sa lucrati cu persoane ce apartin diferitelor generatii cu diferite stiluri de munca, moduri de a gandi si de a comunica. De multe ori, in organizatiile romanesti se repeta acelasi scenariu: exista un grup de persoane care castiga simpatia sefilor si...
Citeste mai departe
1338 Management
24 Mai2016

Ca manager al afacerii, evitati aceste practici abuzive

de Cosmin Enescu
Atunci cand un proiect redirectioneaza angajati de la postul lor obisnuit la proiect, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri. Managerul de proiect trebuie sa discute cu persoanele propuse sa intre in proiect daca sunt dispuse sa renunte la responsabilitatile din prezent, sa efectueze deplasari...
Citeste mai departe
1593 Management
18 Mai2016

2 sfaturi pentru management intelept in afaceri

de Andreescu Sorin
1. Reduceti activitatile care nu creeaza valoare pentru afacerea dvs. Pentru ca reducerea costurilor sta la baza succesului strategiei, eliminarea activitatilor care nu aduc valoare este foarte importanta. De exemplu, puteti reduce tim pii morti ai echipamentelor pentru a creste gradul de...
Citeste mai departe
1358 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016