Afla cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia

O afacere cu investitii modeste,
aducatoare de castig consistent

Detalii aici>>
Plantatie de Paulownia - o afacere din care castigi 30.000 euro/ha chiar din cel de-al 3-lea an!

Copacul Paulownia are multe de oferit, daca cel care il cultiva este un investitor serios sau un fermier destoinic.

O lista consistenta de superlative face din arborele Paulownia axul central al unei afaceri foarte profitabile. Fie in stare vie, fie taiat aduce nenumarate beneficii.
 
Dar, sa vedem intai ce este Paulownia?

Un copac multifunctional si revolutionar de origine chineza, un arbore absolut miraculos din mai multe puncte de vedere, dar atuul sau cel mai mare consta in faptul ca are cea mai rapida crestere din lume. In numai sase luni se inregistreaza o viteza de crestere de 2-3 metri in inaltime si 4-6 centimetri in diametru. In termeni reali, arborele Paulownia este intr-adevar un copac de viitor.

Paulownia a capatat o imensa popularitate pentru ca este un copac care creste repede, drept si maietuos, are frunze mari si flori superbe, se regenereaza rapid iar lemnul sau este usor, rezistent si lesne prelucrabil.
 
In Occident cultivarea sa este in plina expansiune. Este foate solicitat in special pentru productia de mobila, placaj si biomasa. Cu toate acestea Paulownia este pentru multi romani o necunoscuta dar, cine a auzit de el o data este fascinat de beneficiile care deriva din cultura lui.  
 
Afla informatii detaliate din Ghidul Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia!

Iata cele 8 beneficii pe care le aduce copacul viu Paulownia pentru mediu si sanatate.
 
1.  Paulownia este un superb arbore ornamental. Florile sunt foarte frumoase si deosebit colorate primavara, cu un usor miros de lavanda. In timpul verii, copacii sunt verzi si umbrosi.

Speciile de Paulownia, prin urmare, sunt foarte potrivite pentru infrumusetarea si imbogatirea mediului. Acestea sunt, de asemenea, la fel de potrivite pentru amenajarea zonelor urbane si industriale.
 
2. Paulownia este un arbore melifer. Mierea este aromata, de culoare deschisa si se poate compara cu mierea de salcam, avand aceeasi calitate. Va veti bucura de minunatele flori ale arborelui timp de peste o luna si de miere proaspata tot timpul anului.
 
3. Paulownia are o mare capacitate de fixare si stabilizare a solului, cu ajutorul radacinii sale pivotante de 10-12 metri. Astfel, Paulownia previne eroziunea solului, il ecologizeaza, ii imbunatateste calitatile si permite protectia sistemelor subterane de apa.

 
4. Paulownia absoarbe o mare cantitate de bioxid de carbon din atmosfera. Prin coronamentul sau bogat Paulownia poate absorbi cca. 1.200 tone de CO2/an, echivalentul noxelor emise de un automobil la parcurgerea a 100.000 km.
 
Cand vine vorba de imbunatatirea calitatii aerului, Paulownia este un star! Este o planta excelenta pentru sechestrarea carbonului si a ne darui in schimb oxigen. Ca efect al incalzirii globale care continua sa isi faca simtita prezenta, expertii de mediu afirma ca impadurirea este singura cale de iesire din situatia cu care ne confruntam. Aceasta este o metodologie de control biologic care nu are nevoie de o multime de resurse pentru punerea in aplicare si mentinere.

Plantarea de arbori cu crestere rapida va restabili necesarul forestier, ca nu avem timp de pierdut. Exista mai multe specii de copaci luati in considerare, dar numai Paulownia are atat de multe avantaje pe care le ofera umanitatii si Pamantului.
 
5. Frunzele copacului Paulownia absorb noxele, praful si zgomotele dar pot fi folosite si drept hrana pentru animale. Frunzele ating dimensiuni foarte mari (cca. 60 cm diametru) deci au o putere mare de absorbtie si protectie.
 
6. Frunzele si florile sunt bogate in azot si, prin urmare, sunt un bun ingrasamant sau furaj. Ele au o valoare nutritiva ridicata, comparabila cu lucerna, astfel ca sunt potrivite pentru alimentatia animalelor dar si pentru nutritia solului.
 
7. Reprezinta o perdea forestiera de protectie foarte buna. Sunt arbori adecvati pentru umbra si aceasta difera in functie de densitatea arborilor plantati.
 
8. Paulownia ofera venituri de la vanzarea de titluri de captare a carbonului si de accesibilitate la certificatul de stimulare forestier (CIF). Are o durata de viata situata intre 70 si 100 de ani, facand exceptie intre toate celelalte specii de copaci cu crestere rapida.
 

Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri, privind infiintarea unei plantatii de Paulownia. El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa demarezi in siguranta propria ta plantatie cu arbori de Paulownia!
 
 
Beneficiile lemnului de Paulownia
 
1. Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge inaltimea maxima! Este un fapt cunoscut, ca arborele poate ajunge la stadiul de maturitate pe deplin in doar 8-10 ani si poate produce pana la 1 metru cub de cherestea in acest timp.


 2. Se regenereaza rapid, de aici si supranumele de copac al pasarii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta minimum 3 si maximum 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.
 
3. Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri. Paulownia este ideal pentru conectionarea de mobila, cherestea si nu numai.

Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic pentru placarea unor cladiri sau mijloace de transport si agrement, cum ar fi avioane, barci usoare, rulote etc.

Valorificarea produselor rezultate si conexe
 
De la Paulownia se poate valorifica tot. In primul rand lemnul care poate fi folosit in constructii, industria mobilei, pentru realizarea de produse ornamentale, de instrumente muzicale etc.
 
Astfel, Paulownia se foloseste in constructii. Datorita greutatii sale mici, a rezistentei la putrezire si a faptului ca nu se curbeaza in timp, lemnul de Paulownia este ideal pentru utilizarea in piese structurale, cum ar fi grinzi de acoperis, usi, ferestre, panouri pentru pereti despartitori, tavane si acoperisuri interioare. Este folosit, de asemenea, la fabricarea furnirului.
 
Paulownia pentru mobila si accesorii
Cheresteaua de Paulownia este usor prelucrabila, nu se deformeaza si are largi utilizari. Ea este larg utilizat in constructia de scaune, mese, lazi, cutii de ceai, cutii de fructe si pentru depozitarea cerealelor.

Paulownia pentru biomasa
Cresterea rapida a Paulowniei il face extrem de potrivit pentru obtinerea de cantitati mari de biomasa intr-o perioada scurta de timp: 60-80t/ha. Lemnul si resturile de Paulownia pot fi utilizate in mai multe forme: 
 
- poate fi ars pentru producerea directa de caldura pentru o locuinta individuala sau pentru o comunitate printr-un sistem de incalzire;
- poate fi ars pentru producerea de abur pentru obtinerea de energie electrica;
- ca materie prima pentru producerea de peleti, tocatura de lemn sau pentru procesul de piroliza pentru generarea de gaz si combustibili lichizi.
 
Afla toate detaliile unei afaceri profitabile din ghidul Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia!

Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri, privind infiintarea unei plantatii de Paulownia. El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa demarezi in siguranta propria ta plantatie cu arbori de Paulownia!

4. Lemnul prezinta un grad ridicat de prelucrabilitate.
 
5. Paulownia este cu 30% mai usor decat orice alt lemn de esenta tare, de doua ori mai usor decat stejarul, spre exemplu. Este un tip de lemn asemanator celui de balsa. Cunoscut si sub numele de „aluminiul din lemn” este valorificat pe piata lemnului de lux, pentru iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale si mobila scumpa.
 
6. Valoarea comerciala a lemnului de Paulownia se apropie de cea a nucului.
 
7. Lemnul de Paulownia are un grad de umiditate foarte redus, calitate care determina uscarea sa rapida in aer liber in cca. 30-60 de zile.
 
8. Este un foarte bun izolant termic si electric.
 
9. Este de 2 ori mai rezistent la foc decat fagul, desi arde la temperaturi mai inalte, degaja o mare cantitate de energie (are o putere calorica de 3680KJ). Paulownia ofera o rezistenta ignifuga datorita continutului lor scazut in rasinoase si uleiuri (temperatura de aprindere foarte ridicata). Caldura rezultata prin arderea a 2 kg de lemn Paulownia echivaleaza cu cea rezultata in urma arderii unui litru de motorina.

10. Folosit ca lemn de combustibil se comporta excelent.
Cu toate proprietatile minunate si utilizarile copacilor Paulownia, cele cunoscute de-a lungul secolelor si cele recent descoperite, acest arbore cu siguranta merita o examinare suplimentara si experimentare.

Beneficiile potentiale in agricultura, mediu si industrie abia au inceput sa fie explorate si utilizate. Cine stie cat de multe alte domenii ale societatii umane, ale lumii noastre, ar putea beneficia in viitor de aceasta "bijuterie agroforestiera."
 
Paulownia aduce randamente ridicate, imbunatatirea solului si a mediului si costuri minime de intretinere.
 
Paulownia tomentosa - o afacere profitabila rapid in Romania
 
Despre Paulownia - copacul minune, s-a scris destul in ultimul timp in Romania, dar nu atat de mult pe cat ar fi de dorit si de util. Este un arbore foate solicitat in special pentru productia de mobila, ambarcatiuni usoare, placaj si biomasa.
 
Da, motoarele s-au pus in miscare, insa observand afacerile care se dezvolta in afara tarii pe baza acestui arbore cred ca si romanii ar trebui sa fie mai atenti la o astfel de oportunitate. Unul dintre romani chiar a fost atent, desi nu stia nimic despre existenta lui. Este vorba despre Paul B. din Bistrita care era in Bulgaria in 2010 si a trecut la un moment dat pe langa o plantatie de arbori mari. Nimic nu este intamplator!

“M-am documentat si am aflat mai multe despre Paulownia, am fost atat de entuziasmat de cresterea rapida, de calitatea acestui lemn si celelate beneficii, incat nu am stat prea mult pe ganduri. Astfel, am decis sa fac un curs de specializare in acest domeniu. Recunosc, a fost foarte greu sa gasim informatii dar intr-un final am reusit,” povesteste intreprinzatorul.
 
In Bistrita, Paul Basoc conducea de cativa ani o alta afacere, care are legatura cu lemnul, in domeniul amenajarilor interioare si exterioare: constructii si finisaje, produse din lemn, articole pentru curte si gradina, mobilier rustic etc. Afacerea noua ii venea deci ca o manusa.
 
Idei de Afaceri: Povestiti-mi, va rog, ceva despre startul in aceasta directie?
 
Paul B.: Dupa ce am urmat cursul si am aflat cum se poate semana, rasadi si ingriji acest arbore am inceput doar cu un numar foarte mic de seminte comandate in China, de unde si provine acest arbore. Am vrut intai sa vedem daca merita sa investim in acest domeniu.

Revista Idei de Afaceri: Cam ce costuri a presupus sa demarati?
Paul B.: Dupa ce am vazut ca intr-adevar merita, in acest an (2012) ne-am gandit sa cultivam Paulownia pe mai multe hectare. Astfel, cele 5 hectare cultivate cu Paulownia ne-au costat aproximativ 5.000 euro, fara sere, cursuri etc. 
 
Idei de Afaceri: Nu v-a fost/este teama de comportamentul plantelor tinere pe teren? Unii spun ca ar putea fi afectati de ger sau inundatii? Cum pot fi protejati de aceste intemperii?
 
Paul B.: Nu avem de ce sa ne temem, trebuie doar sa avem cunostintele si sa le aplicam corect. In privinta gerului, este greu sa va descriu in cateva cuvinte cum trebuie protejat acest arbore in primul an pentru a trece iarna. Se stie ca in primul an arborele Paulownia trebuie taiat de la nivelul solului pentru a creste in urmatorul an drept. Dupa ce se face aceasta taiere in toamna se face un pat peste trunchiul ramas din rumegus, pamant si folie protectoare. Se inseamna locul si in primavara se descopera trunchiul.
 
Idei de Afaceri: Este nevoie de echipamente pentru cultura aceasta?
Paul B.: Sistemul de irigat este cel mai important lucru de care avem nevoie.
 
Idei de Afaceri: Cam ce costuri de infiintare si de intretinere necesita o astfel de cultura?
 
Paul B.: Depinde de suprafata pe care se planteaza. Se poate incepe cu 1.000 euro si se poate ajunge pana la 30-40 mii euro.
 

Afla cum sa dezvolti aceasta afacere profitabila  si de viitordin ghidul Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia!


 
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Alte IDEI DE AFACERI

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016