Super-planta medicinala care
iti aduce 100.000 de euro la hectar!

SCHISANDRA - planta cu 5 arome
care vindeca o multime de boli

>> Click AICI <<


Afaceri profitabile cu savuroase fructe de padure: capsuni, catina, coacaze!     

Iti oferim afaceri profitabile cu 11 specii de arbusti fructiferi: catina si catina alba, capsuni, coacaze, zmeura, afine, mure, agris, smochine, soc, coarne, trandafir de dulceata.


Cultivarea de arbusti fructiferi este una dintre putinele afaceri care au ramas inca practic neexploatate in Romania. Cererea este cat se poate de mare, mai ales in mediul urban, iar concurenta practic nu exista!

Usor de cultivat, fructele de padure continua sa fie o delicatesa si unele dintre acestea sunt considerate adevarate panacee. De fapt, aici este intreaga oportunitate a acestei afaceri.7 argumente in favoarea unei afaceri cu catina, capsuni, coacaze

1. Sunt fructe care se obtin rapid, fara bataie de cap. Catina, catina alba, capsuni, coacaze, mure sunt fructe cautate pe piata, usor de distribuit la un pret avantajos.

2. Investitia intiala este nesemnificativa: Desigur depinde de cat teren dispuneti, de ce tip de arbusti doriti sa cultivati si de la ce nivel doriti sa demarati afacerea. Dar, spre exemplu, daca doriti sa porniti afacerea ca o activitate de weekend, cu 150 de euro va puteti asigura o cultura de 450 de arbusti fructiferi.

3. Este o activitate simpla si placuta.

4. Este profitabila. Fructele de padure - catina, catina alba, capsuni, coacaze - sunt foarte cautate si se vand destul de scump.

5. Concurenta nu exista. Catina, catina alba, zmeura, capsuni sau coacaze proaspete sa gasesc cu greu in piete si supermarket-uri si de cele mai multe ori pretul lor este foarte mare din cauza importului din alte tari.

6. Beneficiati de toate informatiile necesare demararii si dezvoltarii acestei idei de afaceri.

7. Obtineti rapid si la un pret avantajos toate informatiile necesare acestei afaceri.


Cine sunt clientii dvs?

- Consumatori directi (care vin in piete)

- Engrosistil locali sau vanzatori de fructe cu amanuntul

- Cofetarii-patiserii

- Supermarket-uri

- Restaurante din zona dvs.

- Prin colaborari cu producatorii de iaurturi, sucuri de fructe, dulceturi, siropuri

- Catre producatorii de produse cosmetice naturale sau de tip plafar.


Profitul unei afaceri cu catina, capsuni, coacaze

Profitul apare inca din primul an. Puteti vinde fructele tot timpul anului. Din mai pana in octombrie fructe proaspete iar in perioada de iarna preparate sau semipreparate. Ganditi-va numai la preturile acestor fructe in supermarket-uri si chiar pe piata. 2.5 euro/kg de zmeura sau afine*; 1 euro/kg de capsuni, 1 kg de catina.

Pentru 1 Kg de coacaz negru obtineti 1.5 euroiar de pe un hectar puteti recolta 4-5 tone de coacaze.

Sa presupunem, pentru primul an, o productie de doar 4 tone de fructe la hectar x 2/Kg de fruct (pret mediu) = 8000 pe hectar cultivat. Scadeti investitia initiala de 150 de euro si ramaneti cu un profit de 7850 de euro. Muncind doar in week-end.


*Preturile sunt pentru fructele proaspete, neprelucrate. Sucurile sau dulceturile le puteti vinde mult mai scump.

O afacere finantata prin fonduri structurale

Puteti infiinta o plantatie de arbusti fructiferi cu bani de la UE.

Fondurile reprezenta cofinantarea publica, la care trebuie sa se adauge contributia privata.

Solicitanti: persoane fizice autorizate PFA; asociatii familiale autorizate AF; societati comerciale; Cooperative agricole; Grupuri de producatori.

Cheltuieli eligibile (vizate de aceasta afacere):

- achizitionarea sau achizitionarea in leasing de tractoare noi, combine de recoltat, masini, utilaje, instalatii, echipamente si accesorii, echipamente si software
specializate, identificate ca necesare prin studiul de fezabilitate sau memoriul justificativ;

- infiintarea plantatiilor de pomi, arbusti fructiferi si capsuni;

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Cum sa valorificati totul de la catina, catina alba, capsuni (arbusti fructiferi)

Ganditi-va la tufele de catina, coacaze, zmeura sau mure de pe marginea drumurilor de munte culese si comercializate la un pret 3 - 4 lei/paharel.

Cati bani ati putea obtine daca ati cultiva doar zmeura si mure in propria curte� Iar daca mai plantati 2-3 arbusti de catina, 5-6 afini si cateva capsuni profitul este garantat.

In plus, puteti valorifica fructele in diferite forme: proaspete, gemuri, compoturi, dulceturi, sucuri naturale sau chiar vinuri.

Idei de afaceri concrete cu catina, catina alba, capsuni, coacaze

Fructele de padure sunt foarte cautate si aproape lipsesc cu desavarsire de pe piata.

In conditiile climaterice din Romania se pot planta fara probleme 11 specii de arbusti fructiferi: capsun, zmeur, mur, coacaz, agris, afin, smochin, catina, catina alba, soc, corn, trandafir de dulceata. Aceste specii cresc spontan si au o productie mare de fructe. Sunt usor de cultivat, ca o profitabila activitate de weekend.

Buget initial

Depinde de cat teren dispuneti. Cu cat aveti mai mult teren, cu atat mai multi arbusti puteti planta. Depinde, apoi de specia sau speciile de arbusti pentru care optati, pentru ca preturile acestora difera.

De exemplu, cu 150 de euro puteti planta 350 de capsuni, 50 de zmeuri si 50 de arbusti de coacaz (negru sau rosu) sau 50 de muri fara spini. Practic, cu 150 de euro va asigurati o cultura de 450 de arbusti fructiferi.

11 arbusti - 11 avantaje ale acestei afaceri

1. Investitia initiala a acestei afaceri este nesemnificativa.

2. Este o activitate simpla si placuta.

3. Afacerea cu arbusti (capsuni, coacaze, catina, catina alba etc.) este profitabila. Fructele "de padure" sunt foarte cautate si se vand destul de bine.

4. Desfasurarea n u necesita mult timp. Weekendurile sunt suficiente.

5. Concurenta practic 0! Fructele proaspete (capsuni, coacaze, catina, catina alba etc.) sa gasesc cu greu in piete si supermarketuri. Iar atunci cand se gasesc nu sunt de cea mai buna calitate.

6. Arbustii fructiferi (capsuni, catina, catina alba etc.) se adapteaza foarte bine la conditiile climaterice din Romania iar plantarea lor nu presupune metode speciale.

7. Profitul apare inca din primul an si se mareste pe masura ce productia de fructe creste.

8. Puteti vinde fructele tot timpul anului. Din mai pana in octombrie fructe proaspete iar in perioada de iarna sub forma de preparate sau semipreparate.

9. Cererea de fructe "de padure" (capsuni, zmeura, catina, catina alba etc.) este foarte mare. Mai ales in mediul urban.

10. Catina, catina alba, capsuni, coacaze sunt fructe foarte cautate in afara. Producatorii din Romania exporta deja fructe de padure catre: Olanda, Franta, Belgia, Germania, Austria, Spania, Italia.

11. Le puteti valorifica in diferite forme: proaspete, gemuri, compoturi, dulceturi, sucuri naturale. Puteti valorifica si pui de arbusti. De la o planta-mama de zmeur puteti lua 30-50 de pui.

Profit initial

Ganditi-va numai la preturile acestor fructe din supermarketuri si chiar de pe piata. 4 euro/kg de zmeura sau afine; 1 euro/kg de capsuni, 1 euro/kg de catina. Pentru 1 kg de coacaz negru obtineti 1,5 euro, iar de pe un hectar puteti recolta 4-5 tone de coacaze.

Aceste preturi sunt pentru fructele proaspete, neprelucrate. Sucurile sau dulceturile le puteti vinde mult mai scump.

Sa presupunem, pentru primul an, o productie de doar 4 tone de fructe la hectar x 1 euro/kg de fruct (pret mediu) = 4.000 euro/hectar cultivat. Scadeti investitia initiala de 150 de euro si ramaneti cu un profit de 3.850 euro. Muncind doar in weekend.

Afaceri profitabile cu 11 specii de arbusti fructiferi ( catina, catina alba, capsuni, coacaze, zmeura, afine etc.)

Arbustii fructiferi se cultiva foarte usor. De ce ar trebui sa-i plantati si sa nu-i lasati sa creasca spontan? Motivul este foarte simplu: pentru ca prin cultura controlati si mariti productia de fructe.

Cum se cultiva arbustii fructiferi?
Care sunt cele mai avantajoase specii in functie de zona crestere?
Cate fructe puteti obtine de la un arbust?
Cum sa valorificati avantajos productia obtinuta?
Aflati raspunsurile la toate aceste intrebari in lucrarea Cultivarea arbustilor fructiferi.

Fiecare specie de arbust este prezentata separat, cu toate informatiile si indicatiile pentru cultivarea si recoltarea unor fructe de calitate. Ce informatii va ofera lucrarea Cultivarea arbustilor fructiferi !


Deci, sa recapitulam, aveti:

- o afacere cu profit garantat;
- un ghid ce cuprinde toate informatiile necesare demararii acestei afaceri;
- lucrarea cuprinde nu 1 sau 2, ci 11 specii de arbusti fructiferi. Pentru ca dvs. sa le alegeti pe cele mai potrivite;
- este o lucrare realizata de o echipa de specialisti in pomicultura;
- usor de inteles si de utilizat. Tot ce trebuie sa stiti despre pornirea si conducerea unei afaceri este organizat intr-un material cu o structura dinamica si un limbaj clar si la obiect.

"Vrem sa plantam in gradina: coacaze, zmeura catina, mure si afine. E o afacere de durata si nu vrem sa ne aruncam cu capul inainte. Lucrarea dvs. e foarte buna. Pentru incepatori, da raspunsuri la toate intrebarile. Apreciez initiativa de a pune in asa fel lucrurile, chiar ca un ghid. In ziua de astazi informatiile sunt valoarea lor in aur. " (Ardelean Gheorghe, mic intreprinzator)

Cultivarea de arbusti fructiferi va mai asigura:

1. Adrese ale furnizorilor si clientilor. Asigurati-va colaborarea cu firme de incredere! Este vorba despre furnizori de puieti pentru arbusti fructiferi sau echipamente necesare acestei afaceri.

2. Cadoul electronic - Cum sa-ti gasesti cei mai buni furnizori.

Va reamintesc ca aceasta lucrare nu o veti gasi in librarii. Singura posibilitate de a intra in posesia unei lucrari Cultivarea de arbusti fructiferi este prin comanda directa click aici !

Beneficiati acum de aceasta oportunitate de afaceri cu piata de desfacere asigurata. Comandati acum!

Foarte multi renunta sa-si porneasca o afacere pe cont propriu de teama greutatilor inceputului. Nu este cazul dvs.! Pentru ca dvs. stiti exact ce aveti de facut in primele zile.

Comandand acum lucrarea Cultivarea de arbusti fructiferi primiti un cadou in format electronic, deosebit de util pentru activitatea dvs., cu titlul:  Cum sa-ti alegi cei mai buni furnizori.


Idei de Afaceri - Cultivarea arbustilor fructiferi
 

Autor(i): dr. Dorin Hoza, ing. Marian Velcea
Editura: Rentrop & Straton
Format: CD
Anul aparitiei: 2009
ISBN: (10) 978-973-722-165-0
TVA: 9%
 


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Alte IDEI DE AFACERI

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016