Orice manager isi doreste angajati motivati si fericiti la locul de munca pentru ca stie ca acest lucru poate face diferenta intr-un mediu de business competitiv. In cazul in care conduci o afacere aflata la inceput de drum, stii cat este de important sa iti recompensezi echipa pentru implicare si...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2778
06-Ian-2015
Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa decizi ce sarcini sa delegi mai usor si ce avantaje obtii de pe urma acestui proces. In principal, cam acestor 9 sarcini pot fi delegate cu succes pentru a fi rezolvate de angajatii sau colaboratorii tai.5
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
1. Realizeaza descrierea in scris a activitatilor
Activitatile pe care le realizezi in fiecare zi ajung sa ti se para naturale, asa cum este condusul masinii. Totusi, pentru alte persoane, sarcinile tale pot reprezenta o adevarata provocare.
2. Realizarea unui sectiuni FAQs (frequently asked questions) pe website.
O alta activitate pe care o poti delega este identificarea celor mai dese intrebari de la clienti si crearea unei sectiuni FAQ. In acest mod, reduci numarul de intrebari primite de la clienti, iar colegul tau se familiarizeaza cu cerintele si asteptarile clientilor.
3. Realizarea de cercetari din surse secundare.
Atunci cand ai nevoie de informatii intr-un anumit domeniu si nu ai timp pentru acest lucru sau nu ai suficiente resurse pentru a comanda un studiu profesional, alternativa este o cercetare pe Internet. ii poti incredinta aceasta activitate unui coleg care lucreaza in domeniul care te intereseaza.
Prin aceasta activitate, aveti amandoi de castigat. Pe de o parte, economisesti timp, iar pe de alta parte, colegul tau dobandeste noi cunostinte care ii pot fi de folos in activitatea de zi cu zi. Cercetarea nu trebuie sa fie foarte complicata. O colectie de articole, rapoarte de la Institutul National de Statistica sau din alte surse ar trebui sa fie destul.
4. Monitorizarea stirilor intr-un anumit domeniu.
Daca activezi intr-un sector in care schimbarile sunt frecvente si iti pot influenta activitatea, atunci este o idee buna sa delegi unui coleg monitorizarea stirilor. Un raport succint care contine doar informatiile relevante pentru tine iti poate fi de mare ajutor.
5. Introducerea de date. Uneori este nevoie sa introduci date in sistemele cu care lucrezi, sau sa le transformi in format electronic. Aceasta sarcina poate fi realizata aproape de orice coleg care dispune de mai mult timp.
6. Analiza competitorilor. Pentru a fi mereu informat cu privire la activitatea concurentilor, poti incredinta unui coleg analiza competitorilor. Multe informatii apar in presa sau pot fi aflate prin cateva
telefoane.
7. Verificarea documentelor. Atunci cand lucrezi cu multe documente si vrei sa fii sigur ca nu exista greseli de ortografie sau de exprimare, poti delega verificarea lor. Verificarile sunt mai eficiente atunci cand sunt realizate de alte persoane decat cele care au redactat documentul, pentru ca greselile ies la iveala mai usor.
8. Crearea de baze de date cu clienti potentiali si cu detalii despre acestia. Poti delega identificarea de noi clienti catre alte persoane. Desigur, este important sa definesti mai intai un profil al clientului pe baza caruia sa poata fi identificate persoanele potrivite.
9. Transmiterea si primirea coletelor. Aceasta sarcina poate fi delegata unei persoane cu mai putina experienta. Este o ocazie buna de a interactiona cu oamenii din firma.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe
13 Iun2016
2 dezavantaje ale delegarii sarcinilor
de Teo Manole
Atunci cand esti bun in ceea ce faci, vei primi multe sarcini si solicitari sa oferi suport colegilor.
Este posibil sa ajungi in situatia de a fi suprasolicitat si sa faci rabat de la calitate. Un mod elegant de a preveni aceasta situatie este sa delegi sarcini. In acest mod, poti construi o...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1668
Management
06 Mai2016
Cum iti ajuti angajatii sa se adapteze la schimbare
de Teo Manole
Multi oameni se confrunta cu schimbari in diferite etape ale carierei, din mai multe motive.
Pentru unii, transformarea poate inseamna inovatia tehnologica care le face abilitatile nefolositoare, iar pentru altii poate fi un manager nou care doreste sa schimbe totul in firma.
In...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1400
Management
21 Dec2015
6 metode ca sa cresti dedicarea si loialitatea angajatilor fata de companie
de Stefan Lungu
Ca sa ai o afacere prospera este nevoie sa ai angajati dedicati si loiali. Cum poti incuraja loialitatea, dedicarea si mandria in activitatea oamenilor din companie?
Iata 6 strategii potrivite care te-ar putea ajuta:
1. Adopta o politica transparenta.
Cateodata, angajatii se tem...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1395
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
Comentarii0 comentarii