Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
14067 26-Mai-2011

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Ti se intampla sa analizezi reclamatiile si feedback-ul ca fiind metode noi de a invata ceva? Din pacate majoritatea dintre noi tinde sa aiba instinctiv reactii negative la reclamatiile primite de la cei din jur, fie ele din mediul intern companiei sau din mediul extern.

Iar daca se intampla ca reclamatia sa fie la adresa unui lucru pe care l-am facut noi sau a unei persoane pentru care suntem raspunzatori, atunci vom avea tendinta sa fim defensivi. Ba mai mult, vom considera ca reclamatia este complet nejustificata si persoana initiatoare rau voitoare.

Dar ce este cu adevarat o reclamatie? Ar trebui sa avem o reactie negativa la adresa acestora?

Atat reclamatiile cat si feedback-ul sunt instrumente care ne pot ajuta sa ne imbunatatim afacerea.

In urma unui feedback poti obtine urmatoarele beneficii:
  • Poate oferi atat clientilor cat si echipei tale o metoda de a rezolva problemele aparute in cadrul organizatiei.
  • Daca este bine setat va permite obtinerea unui feedback continuu. Nu trebuie sa folositi acest instrument doar o singura data pe an, trebuie sa o faceti cat de des posibil.
  • Un proces de feedback eficient va ofera datele de care aveti nevoie pentru a crea imbunatatiri reale si de durata. Moralul echipei, calitatea produselor, si reputatia unei organizaţii vor putea fi imbunatatite ca rezultat al acestuia.
Majoritatea solicita un feedback dar nu stiu ce sa faca dupa ce l-au obtinut. Ca atare, nu se va obtine nici un rezultat favorabil.

Sunt 4 pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a va folosi de feedback-ul obtinut:

1.    Colectarea datele
2.    Adoptarea masurilor
3.    Obtinerea feedback-ului
4.    Aplicarea si rafinarea schimbarilor

O parte importanta in gestionarea reclamatiilor si a feedback-ului este de a te asigura ca oamenii sunt multumiti de rezultatele obtinute in urma feedback-ului.

Sfaturi pentru gestionarea eficienta a feedback-ului:
  • Faceti ca oferirea unui feedback sa fie un lucru usor - atat clientii cat si echipa voastra trebuie sa aiba sansa sa va ofere un feedback.
  • Aveti grija la limbajul folosit - incercati sa folositi cuvinte si expresii care pot detensiona situatia atunci cand solicitati un feedback. Incercati sa oferiti senzatia ca veti cauta problemele si le veti rezolva in echipa odata gasite.
  • Empatizati - incercati sa va puneti in locul persoanelor care va ridica o reclamatie, astfel va fi mult mai usor sa ii intelegeti.
  • Pregatiti-va pentru situatii dificile - atunci cand solicitati un feedback nu va asteptati sa aveti doar rezultate favorabile. Trebuie sa fiti pregatit psihic pentru toate tipurile de raspuns.
Procesul de gestionare a unui feedback trebuie sa fie mereu sub forma unei bucle inchise. Nu lasati nici o reclamatie nerezolvata. Iar dupa ce ati solutionat problema cereti un nou feedback.

Tags: feedbackreclamatiiclienti


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Gestionarea reclamatiilor si a feedback-ului
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

27 Nov2023

Magia impachetarii: cum sa-ti uimesti clientii cu ambalaje deosebite pentru cadouri

         Detii un magazin si vrei sa faci o impresie placuta clientilor tai prin modul in care impachetezi produsele pe care acestia le comanda spre a fi daruite persoanelor dragi? Poate ca ti se pare un detaliu minor, dar este foarte important modul de...
Citeste mai departe
31 Mar2016

4 moduri in care sa relationezi si sa-ti castigi clientii

de Anca Raileanu
Orice afacere se bazeaza pe numarul si fidelitatea clientilor. Da, vorba aceea, “cum ii cresti, asa ii ai”? Iata 4 moduri in care sa relationezi si sa-ti castigi clientii pentru a avea profit! 1. Cunoaste-ti clientul si potentialul client Cand iti cunosti clientul ideal mai bine...
Citeste mai departe
1391 Management
05 Ian2015

3 moduri prin care sa castigi increderea clientilor

de Dan Iacobescu
Gandeste-te la un brand care iti place, unul caruia i-ai da datele tale personale, l-ai recomanda prietenilor si caruia i-ai ramane loial fata de alte branduri similare. Ca antreprenor intr-o piata sceptica, sa obtii un asemenea nivel de incredere trebuie sa abordezi totul cu...
Citeste mai departe
2473 Management
14 Mar2014

Cum sa-ti castigi primii clienti ai afacerii tale?

de Dragos Craciun
Primii clienti sunt, de cele mai multe ori, cel mai greu de obtinut si ca urmare trebuie sa ai un plan de bataie. Poti observa o serie de statistici, afla obiceiuri, identifica nevoi, diferentia de concurenta. Este un punct de plecare bun, indiferent de afacerea pe care o...
Citeste mai departe
4056 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016