Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ai spirit de organizare? Iti place sa participi la diferite evenimente? Iti place sa lucrezi cu oamenii? Te-ai gandit vreodata ca ti se potriveste jobul de organizator de evenimente?
In ultimii trei-patru ani, targurile de artizanat au inceput sa fie din ce in ce mai raspandite. Nu intotdeauna acestea se bucura si de succes, iar participantii la targ renunta sa mai participe a doua oara la acelasi targ, nemultumiti de organizare.
Daca ai deja spirit organizatoric, tot ce iti mai trebuie este entuziasmul. Poti deveni organizator de evenimente de artizanat urmand cativa pasi simpli. In primul rand, trebuie sa cunosti bine domeniul creatiilor traditionale sau hand-made. Este esential sa faci o lista a potentialilor participanti pe care ulterior va trebui sa ii contactezi prezentandu-le oferta ta (taxa de participare, locul ales, data evenimentului).
Comertul online: un business de succes
Deschide propriul magazin si
obtine profit in cateva click-uri
Detalii aici>>
Locul in care va avea loc targul este de preferat sa fie unul incapator pentru ca desi vei cunoaste intotdeauna numarul participantilor, nu vei putea sa ghicesti numarul vizitatorilor. In plus, asigura-te ca spatiul este unul acoperit. Nu ai vrea ca o ploaie torentiala sa iti strice planurile.
Odata ales si locul, verifica numarul celor care au confirmat participarea. Stabileste o intalnire inaintea evenimentului si roaga-i sa iti prezinte mostre din ceea ce vor vinde la targ. De multe ori, s-ar putea sa ai surprize neplacute, iar creatiile lor sa nu fie neaparat reusite. Este important sa ai un ochi critic si sa mentii o calitate a produselor vandute.
Ofera si vizitatorilor ceva (o bautura inclusa in pretul biletului de intrare, in cazul in care alegi o cafenea sau o ceainarie). Nu uita, va trebui sa platesti si chiria pentru spatiul ales.
Ocupa-te de promovare cu aproximativ doua saptamani inainte. O publicitate facuta prea devreme, s-ar putea sa fie in zadar. Oamenii au tendinta sa nu fie atenti la stirile despre evenimente care vor avea loc abia peste o luna. Cu patru zile inaintea evenimentului, poti trece la o promovare mai agresiva. Sponsorii nu sunt esentiali, insa partenerii media sunt vitali. Contacteaza posturile de radio si diferitele publicatii care ar putea fi interesate de promovarea acestui tip de eveniment.
Succes!
Autor: Mihaela Pascu
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiArticole conexe
Secretul fericirii cand cladesti o afacere sau o cariera este echilibrul intre munca si distractie!
de Adela Simonescu→ Citeste mai departe
E-mailingul de succes pentru afacerea ta
→ Citeste mai departe
2 conducte financiare pentru afacerea ta
→ Citeste mai departe
5 metode prin care site-ul iti dezvolta afacerea
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
Comentarii0 comentarii