Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
din 1 vot
Un birou inteligent nu este doar un spatiu fizic, ci reprezinta o adevarata infrastructura care contribuie la un mediu de lucru al viitorului. Acesta pune accent pe tehnologie, in timp ce tine cont de nevoile angajatilor moderni. De aceea, pentru antreprenori, investitia intr-un birou inteligent ar trebui sa faca parte din strategia de dezvoltare a businessului.
Descopera, in cele ce urmeaza, tot ce trebuie sa stii despre birourile inteligente.
Care sunt elementele care definesc biroul inteligent
In scurt timp, biroul inteligent va deveni un standard, nu o exceptie, si asta datorita elementelor sale definitorii, care pot imbunatati semnificativ performanta angajatilor si, implicit, a businessurilor. Iata, concret, in ce constau aceste elemente:
- • Instrumente digitale si rapide, eficiente pentru organizarea si desfasurarea muncii angajatilor, cum ar fi platformele de gestionare a proiectelor sau instrumentele de analiza si raportare;
- • Infrastructura IT robusta, care asigura protectia datelor sensibile si a sistemelor interne impotriva amenintarilor cibernetice;
- • Facilitati care cresc bunastarea si productivitatea angajatilor, cum ar fi birourile open space, zonele special amenajate pentru relaxare sau mobilierul ergonomic.
4 beneficii pe care biroul inteligent le ofera afacerii tale
Iata care sunt principalele beneficii pe care fiecare dintre elementele de mai sus le poate aduce businessului tau:
1. Posibilitatea de a atrage angajati tineri, de top
In special atunci cand ne referim la angajatii din generatia Z stim un lucru: sunt foarte familiarizati cu tehnologia, motiv pentru care prefera companiile adaptate noilor tehnologii.
In acelasi timp, contrar opiniei populare, ei prefera si interactiunile face to face in detrimentul celor online, iar acest lucru este sustinut de un studiu recent efectuat de Genesis Property, compania fondata de antreprenorul Liviu Tudor. Conform acestui studiu, 62% dintre angajatii Gen Z lucreaza deja full time de la birou, in timp ce aproape 70% sustin ca au nevoie sa lucreze cel putin 3 zile de la birou, pentru a fi mai productivi si pentru a colabora eficient cu echipa.
Avand in vedere aceste nevoi ale angajatilor si caracteristicile biroului inteligent, este lesne de inteles ca acest concept te poate ajuta sa atragi angajati tineri, de top, in companie. Motivul este simplu: intr-un birou inteligent, pui la dispozitia angajatilor toata tehnologia de care au nevoie pentru a fi eficienti, si, in acelasi timp, le creezi un mediu propice pentru comunicare si conexiune.
2. Cresterea productivitatii angajatilor
Avand in vedere ca biroul inteligent este caracterizat in special de implementarea tehnologiilor avansate, productivitatea angajatilor poate inregistra cresteri semnificative.
Desi exista ingrijorari cu privire la posibilitatea inlocuirii locurilor de munca de catre AI, realitatea este ca aceste solutii vor crea si extinde oportunitati pentru angajati. GenAI (Generative AI), de exemplu, revolutioneaza activitatile bazate pe manipularea datelor si redactarea de texte, eliberand timp si spatiu pentru creativitate si inovatie.
3. Reducerea costurilor
Pe langa folosirea tehnologiilor care au legatura directa cu productivitatea angajatilor, un birou inteligent foloseste si alte tehnologii care te pot ajuta sa reduci costurile operationale si administrative ale businessului tau. De exemplu, folosirea senzorilor IoT si a sistemelor de gestionare a cladirilor inteligente poate optimiza utilizarea energiei, reducand consumul de electricitate si costurile asociate cu incalzirea, racirea si iluminatul cladirii.
In acelasi timp, si utilizarea solutiilor de monitorizare a echipamentelor si a proceselor de mentenanta poate fi o idee buna. O monitorizare automatizata, care ofera solutii predictive, poate ajuta la identificarea si remedierea problemelor, inainte ca acestea sa devina costisitoare, reducand astfel timpul de inactivitate al echipamentelor si costurile asociate cu reparatia lor.
4. Posibilitatea de adaptare la tendintele viitoare mai rapid decat competitia
Pe langa ca are o contributie semnificativa in atragerea si mentinerea talentelor in companie si in reducerea de costuri, un birou inteligent te poate ajuta si sa te adaptezi mai rapid tendintelor pietei. Astfel, vei fi mereu cu un pas inaintea competitorilor, ocupand o pozitie de top pe piata.
Daca te intrebi cum este posibil acest lucru, ei bine, aminteste-ti ca principalul atuu al unui birou inteligent este tehnologia. Utilizarea ei pentru a colecta si analiza date despre operatiunile si comportamentul angajatilor, clientilor si pietei iti poate aduce un mare avantaj. Aceste analize pot furniza insight-uri valoroase, care contribuie la identificarea rapida a tendintelor emergente si a oportunitatilor de afaceri.
Concluzionand, orice afacere care se pregateste pentru viitor ar trebui sa investeasca intr-un birou inteligent, deoarece acesta aduce beneficii semnificative atat businessului, cat si angajatilor.
Sursa foto: Shutterstock
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
Novakid lanseaza campania globala
de Afaceri La Cheie→ Citeste mai departe
Up Achizitii, platforma care iti pune la dispozitie cei mai buni furnizori, la preturi avantajoase
de Afaceri La Cheie→ Citeste mai departe
Ce-ar fi sa detii controlul?
de Silviu-marian Banila→ Citeste mai departe
Richard Branson: de ce avem nevoie de femei in conducere
de Anca Raileanu→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
Comentarii0 comentarii