Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2944
04-Sep-2015
Aceasta afacere are perspective existand o cerere anuala in crestere si clienti stabili.5
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Un mare atuu, afacerile din pomicultura sunt sustinute cu fonduri europene prin Submasura 4.1a - Investitii in explotatii pomicole
si Submasura 4.2a - Investitii in procesarea sau marketingul produselor din sectorul pomicol.
De asemenea, este o afacere care nu necesita o investitie initiala foarte mare dar este nevoie de pasiune si rabdare.
Pentru realizarea unui puiet este nevoie de mare rabdare si multa migala. Trebuie sa fiti pregatiti pentru o asteptare de 3 ani pana veti vedea roadele investitiei dumneavoastra.
Asta pentru ca intregul proces, de la plantarea semintei, pana la obtinerea unui puiet care poate fi vandut pe piata, dureaza nu mai putin de trei ani.
Au existat unele incercari de a scurta aceasta perioada, care insa s-au soldat cu esecuri, deoarece, pentru a putea fi vandut, pomul trebuie sa aiba o radacina cu cel putin trei ramificatii, lucru care se petrece de-abia in al treilea an de viata.
→ 3 afaceri la cheie cu 3 cei mai profitabili copaci
Pentru a fi bun de vanzare, un puiet trece prin trei perioade: scoala de puieti
in scoala de puieti se seamana semintele. Acestea trebuiesc semanate intr-un camp foarte bine pregatit. Atentie insa la ce seminte puneti in pamant! Altoirea nu se face
Pe portaltoi de corcodus se altoieste prunul si piersicul, pe cais – cais si zarzar, pe mahaleb –cires si visin, pe marcota de mar – mar si pe marcota de par – par si gutui etc.
Utilizarea marcotei (o specie de mar sau par salbatic) se face deoarece este prea scumpa obtinerea semintelor de mar sau par direct din fructe.
Pentru obtinerea unui kilogram de samburi de mar fiind necesare aproximativ 1,5 tone de fructe. Explicatia altoirii pomilor este ca unii au o rezistenta mai scazuta la boli si daunatori, ceea ce duce la scurtarea perioadei de viata si a posibilitatilor de dezvoltare.
De aceea se alege un portaltoi dintr-o specie mai rezistenta.
Din aceasta cauza, si semintele portaltoiului trebuie sa provina de la fructe coapte perfect, samburii bine spalati, uscati la umbra, depozitati in saci de iuta (asta deoarece de la recoltarea samburilor – iunie, iulie, august sau septembrie), pana la semanat, in luna octombrie, este o perioada de cateva luni.
Samburii nu trebuiesc pastrati in saci de plastic, deoarece acestia nu permit o aerisire corecta, din aceasta cauza samburii pierzandu-si capacitatile de formare a unei noi plante.
Semintele fie le produceti singur prin colectarea samburilor de fructe, fie le puteti achizitiona de la o statiune de cercetari pomicole. Samanta necesara pentru 1 ha costa anul trecut 1,5 milioane.
Semintele se seamana intr-un teren foarte bine pregatit, la o distanta intre randuri de 70–80 cm, la o adancime de 5–6 cm, dupa care se biloneaza cu un bilon de 10–15 cm.
Acest bilon este un lucru mult mai simplu decat sugereaza numele sau. O movilita semisferica ce se face deasupra plantei pentru a fi protejata. Bilonul se da jos in luna martie, pentru a se permite dezvoltarea portaltoiului.
Se executa lucrarile de intretinere obisnuite, precum si tratamentele fitosanitare.
Recoltarea puietilor se face in luna octombrie–noiembrie. Atunci puietul devine gata pentru campul unu.
La trecerea in campul unu se face fasonarea puietilor. Se aleg numai cei cu o grosime intre 3–5 mm si se taie la 10 centimetri in susul si josul coletului. Coletul este punctul care separa radacina de tulpina.
→ Afacere cu nuci frantuzesti in Romania. Interviu cu Ovidiu Lazar, omul care aduce in Romania soiuri performante de nuci frantuzesti
→ Noi afaceri cu Aronia - arbustul cu fructe minune
→ Infiinteaza propria mini-livada de pomi fructiferi fara chimicale!
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe
22 Dec2023
3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri
de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat.
Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
23 Aug2023
3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung
de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1732
Afaceri profitabile
15 Sep2021
Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF
de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.
In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
Comentarii0 comentarii