Mediul antreprenorial din Romania, chiar daca inca fragil, este plasat de noua generatie intr-o lumina favorabila. Cu toate acestea nu este usor sa conduci o companie nici in Romania, nici in alta parte din lume. Problemelor de dezvoltare li se adauga cele adminstrative cu puternic accent...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
12141
29-Feb-2012
Start-up-urile ne pasioneaza extrem de mult. Putem chiar sa spunem ca la mijloc se afla o placere extrema, placerea de a porni proiecte in care credem, proiecte de afaceri care ne-ar putea aduce banii de care avem nevoie.4.83
din 3 voturi
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
Chiar si asa, pentru unii, totul ramane un simplu vis, pentru unii se transforma in cosmar si pentru altii se materializeaza in profituri reale.
Haideti sa vedem greselile pe care multi antreprenori le comit cand isi pun in aplicare ideile de afaceri:
1. Nu alocam destul de mult timp si destula energie pentru a stabili ce idei de afaceri sa valorificam. Unele idei de afaceri se pot dovedi a fi cele potrivite pentru noi, pentru abilitatile si competentele care ne caracterizeaza si unele se pot dovedi total gresite.
Este nevoie de timp si energie pentru a decide in ce idei de afaceri sa investim bani si timp, chiar si cand discutam despre idei de afaceri mici si cu bani putini. Cooptati un consultant, un expert in domeniul in care doriti sa va dezvoltati afacerile, cereti sfaturi si pareri, discutati cu alti antreprenori posesori de afaceri care va surad si stabiliti care idei sunt pentru dvs si care idei trebuie abandonate.
2. Nu stim cati bani ne trebuie. Din nou, dam peste o problema fatala pentru multi antreprenori. Multi uita ca ideile de afaceri cer, de cele mai multe ori, mai multi bani decat credem noi. Estimam si evaluam necesitati financiare alaturi de experti si specialisti si nu uitam sa alocam si un fond de cheltuieli neprevazute, pentru orice eventualitate.
3. Nu ne alegem ideile de afaceri care sa ne pasioneze. Este nevoie de pasiune si motivatie, de entuziasm si mult optimism pentru a creste idei de afaceri la stadiul de afaceri profitabile.
In cazul in care planificati sa ramaneti in afaceri timp indelungat, este esential sa alegeti o idee de afaceri in care sa credeti, o idee de afaceri care sa va starneasca interesul si alaturi de care sa va vedeti si peste doi ani si peste zece ani. Nu neglijati nici faptul ca multe idei de afaceri isi pot arata rentabilitate si profitabilitatea intr-un an sau chiar in doi ani. Este de luat in calcul si aceasta perioada in care trebuie sa duceti in carca o afacere care se poate dovedi cat se poate de neplacuta.
Autor: Victor Oancea
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 4.83 din 3 voturiArticole conexe
24 Iul2019
Managementul financiar al companiilor in faza de start-up
de Afaceri La Cheie
18 Dec2018
Start-up Nation 2018: cand incep inscrierile in program?
de Alina Constantinescu Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00.
Aplicatia va ramane deschisa timp de 30 de zile lucratoare. Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
07 Dec2018
Ordonanta de Urgenta pentru Start-Up Nation 2018, adoptata in sedinta de Guvern
de Alina Constantinescu Executivul a aprobat, astazi, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, prin programul Start-Up Nation, editia 2018.
”Raspundem, prin aceasta editie, unor necesitati economice...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
26 Nov2018
Perspectiva afacerilor din serviciile profesionale in 2018
de Afaceri La Cheie Performanta economica a unei tari este bazata pe servicii. In cele mai competitive tari din Uniunea Europeana, economia serviciilor revendica rolul de lider. Dezvoltarea serviciilor este un deziderat si pentru Romania, daca vrea sa fie o economie competitiva. Prin urmare, evolutia acestui sector...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
Comentarii0 comentarii