Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3361 11-Dec-2015

3.86
din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
Avand in vedere ca rama este extrem de vorace, rezistenta la temperaturi extreme si usor de crescut, putem afirma ca infiintarea unei ferme de rame reprezinta o oportunitate de afaceri.

Cresterea ramelor este o afacere chiar foarte profitabila in toate tarile din jurul Romaniei, Ungaria detinand suprematia.

Un produs secundar pe care il poti obtine intr-o ferma de rame este lichidul de humus, pe care il poti aplica imediat dupa recoltare pentru cresterea aportului de humus in sol. Specialistii recomanda folosirea humusului produs de rama din specia Eisenia Foetida.

Extractul lichid de humus poate fi utilizat cu succes ca fungicid.

In anul 2004, pe baza multor ani de observatii, s-a descoperit ca humusul ramei Eisenia foetida contine enzime cunoscute ca forme ale chitinazei.

Aceasta ataca chitina, substanta organica din care este alcatuit exoscheletul tuturor insectelor si viermilor. Extractul lichid de humus de rama este excelent in prevenirea urmatorilor daunatori: Alternaria (alternarioza), Botrytis (mucegaiul cenusiu), Fusarium (fuzarioza), Peronospora (mana), Phytophthora cinnamomi, Pythium (putrezirea radacinilor), Pseudomonas syringae (arsura bacteriana la mazare), Rhizoctonia solani (rizoctonioza), Septoria (septorioza), Thielaviopsis basicola (putregaiul negru al tutunului), Venturia inequalis (rapanul marului).

Resturile vegetale stropite cu extract sufera o degradare rapida sub actiunea miliardelor de microorganisme care ajung pe planta.

Foarte important pentru recolta anului viitor este ca nu se mai pierde prin evaporare, iar planta, fiind inca vie o buna perioada de timp, nu se mai usuca. Eficienta economica a folosirii extractului este spectaculoasa, raportata la costuri care sunt de aproximativ 10 lei la hectar.

Principiul de obtinere a extractului este urmatorul: microorganismele continute de humusul ramei Eisenia foetida, in prezenta oxigenului introdus prin barbotare in apa, incep sa se multiplice.

Hrana acestor microorganisme este asigurata prin introducerea in vas la inceputul procesului a unor mici cantitati de faina de peste si melasa (zahar).

Extrem de important este faptul ca, dupa incheierea procesului de preparare, humusul de rama se scoate, se zvanta 20-30 de zile, dupa care se poate prepara din nou extractul, de data aceasta folosindu-se o proportie humus/apa de 1/4. Dupa aceasta a doua preparare, poti folosi humusul ramei Eisenia foetida ca fertilizant, sau in prepararea unor substraturi agricole, prin amestecarea cu pamant in raport de 1/4 pana la 1/6.

Producerea lichidului de humus este o operatie facila care necesita costuri reduse. Instalatia se compune dintr-un vas cu robinet la partea inferioara, pompa de aer, furtun cu microperforatii, sac textil cu perforatii de 0,4 mm.

Marimea acestora este strict legata de cantitatea de extract pe care vrei sa o prepari in 24 de ore pentru o anumita suprafata de teren. Humusul de rama se pune in sacul cu perforatii, se introduce in vasul in care a fost introdusa apa in raport de 1/9 (humus/apa), se porneste pompa care introduce aer prin furtunurile respective. Dupa 20-24 de ore vei obtine extractul.

Extractul de humus are randament maxim daca este aplicat la maximum 4 ore de la preparare. Iti recomandam sa aplici lichidul dimineata, seara sau cand este innourat. Daca, din diferite motive, nu ai putut efectua aplicarea, continua oxigenarea in vas, adaugand melasa si faina de peste.


Tags: oportunitati de afaceriafaceriafacerehumusramecresterea ramelorlichid de humus


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Oportunitati de afaceri inedite - obtinere extract lichid de humus
Rating:
Nota: 3.86 din 7 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
04 Nov2016

Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere

de Alina Constantinescu
Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II. Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
Citeste mai departe
16 Iun2016

Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania

de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti. In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016