Doi oameni de afaceri au infiintat la poalele Muntilor Fagaras o ferma de sturioni, populata cu specii precum morun, nisetru, pastruga, polioden si nisetru siberian.
In prezent, ferma de sturioni produce 26 de tone de peste care urmeaza sa fie vanduti doar pentru...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2434
11-Feb-2016
Recoltarea polenului transportat de albine se face cu ajutorul unor dispozitive speciale numite colectoare de polen. 5
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Acestea se impart in doua mari grupe: colectoare de polen exterioare (de urdinis) sau colectoare de polen interioare care se localizeaza sub capacul sau pe fundul stupului.
Oricare din aceste doua tipuri au o placa activa din material plastic cu perforatii circulare suprapuse de 4,9 mm ca diametru.
Unele tipuri de colectoare au doua astfel de placi pe care albinele sunt obligate sa treaca, dubland cantitatea de polen extrasa.
Practic polenul cade in momentul in care albina trece pe deasupra placilor printr-o plasa metalica in sertarul de colectare.
Afaceri profitabile din Cresterea albinelor
Colectorul de polen de urdinis este compus din trei parti principale: un corp cu un cadru de lemn, un sertar de acumulare si placa activa de care aminteam mai sus cu ochiurile de 4,9mm.
Unele au si o streasina de protectie impotriva umiditatii excesive si a razelor solare, confectionate din lemn, tabla sau material textil.
Colectoarele ce utilizeaza fundul stupului sau capacul pentru recoltare au la baza acelasi principiu de functionare. Acestea au in schimb avantajul ca protejeaza mai bine polenul de ploaie, praf, soare puternic sau alte intemperii.
Dupa colectare intra in rol uscatorul de polen care prin diferite modalitati reduce umiditatea la 8%, umiditate considerata optima. in functie de energia pe care o folosesc acestea sunt solare, electrice sau cu aer/apa ce sunt ajutate de o lampa de petrol.
Metoda de uscare este aceeasi indiferent de energia folosita: polenul se pune in sitele de uscare in straturi de 1,5 maxim 2 cm grosime la o temperatura ce nu trebuie sa depaseasca 45 de grade cu o buna circulatie a aerului pentru eliminarea excesului de umiditate.
Laptisorul de matca dispune de anumite utilaje utilizate in extragerea sa. Acestea sunt seturi de cutite foarte bine ascutite pentru taierea botcilor sau a celulelor de trantori, ace (din lemn sau plastic) si spatule pentru extragerea din botci a laptisorul de matca sau a apilarnilului.
De obicei recoltarea acestor produse se face manual dar exista posibilitatea recoltarii macanizat cu ajutorul unor pompe speciale de vid.
Un alt produs renumit oferit de familia de albine este propolisul care de asemenea se recolteaza. De obicei prin razuirea pieselor componente ale stupului cum ar fi urdinisul, peretii stupului sau ramele unde albinele depun propolisul (cleiul albinelor) pentru protectia interna a stupului, celulelor fagurilor, astuparea si nivelarea eventualelor crapaturi la nivelul peretilor stupului.
Afaceri profitabile din Cresterea albinelor
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe
18 Iul2014
Doi oameni de afaceri din Sibiu si-au infiintat o ferma de sturioni
de Afacerilacheie.net
09 Dec2013
Barul - de la asteptari la costuri, clienti-tinta si acte necesare
de Julian Manescu
Cand te gandesti la un bar, care sunt cuvintele care descriu cel mai bine ceea ce iti imginezi? Daca vezi camere pline de oameni care au conversatii prietenoase, daca auzi muzica buna si daca vezi ca distractia este prezenta, atunci cu siguranta va fi un business rentabil.
Sa detii...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
20051
Oportunitati de afaceri
20 Mai2013
7 avantaje pentru afaceri in apicultura
de Afacerilacheie.net
Mierea, hrana nemuritoare, poate deveni miracolul care iti rotunjeste contul! Si nu doar ea.
Ceara, laptisor de matca, polen, venin de albine, apilarnil, propolis, pastura, precum si cele obtinute din ele – lotiuni, creme – pot contribui la prosperitatea ta si a familiei...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
11909
Oportunitati de afaceri
17 Apr2013
Afaceri cu miere - Costuri pentru demarare
de Afacerilacheie.net
In ultima perioada sunt tot mai multi cei care doresc sa inceapa o activitate apicola iar principala motivatie este aceea de a face bani.
O parte dintre acestia incep aceasta activitate din simpla dorinta de a avea propria miere sau alte produse ale stupului: polen, laptisor de matca,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
Comentarii0 comentarii