Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II.
Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10380
21-Ian-2013
De ce cultivarea catinei este afacerera anului 2013?5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Sunt o multime de avantaje pe care le ofera aceste fructe mici celor care le consuma sub diverse forme, de aici si din afara tarii.
Subliniem avantajele si importanta fructelor de catina si a unei culturi de catina pe care va invitam sa o infiintati, fiind una dintre cele mai profitabile afaceri.
-
Catina rodeste fructele cele mai cerute la export!
-
Poţi începe sau dezvolta aceasta afacere agricola cu fonduri europene. Una dintre masuri la care poţi aplica este 141 – Sprijinirea fermelor agricole.
-
Condiţiile eco-pedo-climatice si relieful adecvat, fac din Romania patria perfecta pentru cultivarea catinei. Catina este rezistenta la frig, putand trece cu bine atat peste temperaturi scazute de -40 de grade Celsius cat si peste cele ridicate.
-
Cultura de catina este foarte profitabila începand cu anul trei de la plantare. Potenţialul productiv este de cca 20 de tone la hectar, iar preţul de vanzare al catinei este de 1,7-1,9 euro la kilogram.
- Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust spinos care rodeste fructe mici albe sau rosii, o planta cu extraordinare proprietati antioxidante benefice pentru sanatate.
- Catina este unul dintre cele mai complexe remedii naturale cunoscute, esenţa de energie solara, redutabil luptator cu bolile iernii, fortifica inima, intareste imunitatea este un bun antiinflamator, inhiba pofta de mancare in cazul unor tratamente ale obezitaţii si creste potenţa.
- Catina susţine efortul intelectual si performanţa sportiva. Elixir al fericirii, serotonina din catina goneste depresia, deschide pofta de viaţa, reface memoria si stimuleaza creativitatea.
- De asemenea, este cunoscuta de secole utilizarea catinei ca remediu pentru ingrijirea pielii si folosita in compoziţia produselor cosmetice cu acţiune nutritiva, revitalizanta si de refacere.
Lista beneficiilor pentru sanatate, prevenţie si frumusete este mare si sunt sigura ca si tu stimate cititor stii foarte multe deja despre catina. Dar, plecand de la aceste beneficii nu ar fi pacat sa nu folosesti tot potenţialul acestei plante care face minuni pentru oameni?
- Astfel, din pulpa fructului dar si din seminţe se poate extrage uleiul de catina, care are atat calitaţi alimentare, cat si de solvent. Uleiul de catina conţine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul, are acţiune antibactericida, usor narcotica, sedativa.
- De asemenea, pe piaţa europeana, fructele proaspete de catina, certificate BIO si recoltate obligatoriu prin detasarea ramurilor si separarea fructelor in stare congelata se vand cu 1,6 - 1,8 euro/kg, sau se pot comercializa uscate sau sub forma de pulbere. Cel mai rentabil este insa uleiul, care se vinde vrac cu un preţ intre 150 si 250 de euro/litru, de pe un hectar de catina obţinandu-se 250-270 litri.
- Catina are puţine boli si daunatori
- Cultura catinei poate fi una eminamente ecologica
-
O plantatie de catina are o durata de producţie de 18-20 de ani.
Documenteaza-te aici - Cultivarea catinei si incepe Afacerea anului 2013!
Autor: Zenobia Badescu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
04 Nov2016
Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere
de Alina Constantinescu
16 Iun2016
Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania
de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti.
In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
24 Mai2016
O afacere inedita - fast food cu paste preparate pe loc
de Teo Manole Schimbarea stilului de viata al romanilor si lipsa de timp ofera perspective luminoase pentru un fast food cu paste.
Succesul afacerii consta in utilizezarea de ingrediente proaspete si de calitate pentru a obtine cele mai gustoase paste, crearea de
meniuri speciale in functie de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
29 Apr2016
Pasiune si afacere cu urechiati uriasi
de Afacerilacheie.net
Alin Podar (27 ani), din Alba Iulia, este pasionat de cresterea iepurilor. De-a lungul timpului a avut mai multe rase de iepuri gigant, iar in ultimii ani s-a specializat pe cresterea Uriasului Gri German.
In fiecare an, tanarul lucreaza la imbunatatirea propriilor exemplare si se pregateste sa...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Pachet promotional Colectia Idei de Afaceri de Succes
Comentarii0 comentarii