Consiliul Concurentei a lansat in consultare publica Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta cu scopul de a explica modalitatea in care companiile pot realiza si implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenta.
Un program de conformare este un set de reguli,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
9348
13-Oct-2011
Cooptarea de noi clienti s-a dovedit intotdeauna un proces mai dificil si mai costisitor decat cel de a ne mentine clientii deja existenti, de a-i loializa si a-i determina sa efectueze cumparaturi repetate. 5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Vanzarile repetate sunt surse excelente din care multe companii isi aduc profiturile din pura inertie . Investim in solutiile optime pentru clientii existenti si afacerile devin din ce in ce mai profitabile. Cu toate acestea, multi detinatori de afaceri neglijeaza acest aspect si isi complica viata profesionala si bunul mers al afacerilor in mod real.
Loializarea clientilor este un concept clasic in mediul business. Clientii vin cu seturi specifice de asteptari si cerinte si atat timp cand companiile merg la pas cu dinamica acestora in asigurarea solutiilor viabile, clientii raman alaturi de noi. Cheia este ca audienta careia ne adresam si pe care am castigat-o alaturi de compania noastra, sa nu detina nici un motiv pentru a se alatura competitorilor nostri. Cuvantul cheie este loializarea.
Iata 3 tehnici eficiente prin care ne putem loializa clientii pentru vanzari repetate, venite din inertie:
1. Primul pas in loializarea clientilor sta in customer service, desigur. Cooptati doar angajati care detin orientare catre client, care pot interactiona cu succes chiar si cu cei mai dificili consumatori, care pot promova in mod abil imaginea unui brand, cultura sa, valorile si principiile in functie de care se ghideaza. Prea multi angajati si reprezentanti ai departamentului de customer service uita de aceste aspecte si se concentreaza strict pe rezolvarea de probleme si nelamuriri.
2. Al doilea pas este comunicarea repetata, regulata. Clientii au nevoie de comunicare in mod frecvent pentru a nu uita de existenta solutiilor care le stau la dispozitie in orice moment. Memorabilitatea unui brand se constituie in timp si alaturi de eforturi sustinute.
Eliberati un newsletter, trimiteti carti postale, invitatii la evenimente, invitatii la concursuri si pe paginile din social media samd. Optiunile sunt numeroase si va stau la dispozitie tocmai pentru a nu va neglija prezenta online sau offline in vietile clientilor deja existenti si pe care trebuie sa ii loializati prin investitii sustinute.
3. Oferiti bonusuri. Atat angajatii cat si clientii dvs trebuie sa primeasca bonusuri, cadouri, gratuitati samd. Aceste recompense sunt indragite de ambele tabere si va trebui sa le priviti ca pe investitii solide si rapid amortizabile in afacerile dvs.
Autor: Nicutar Maria
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
27 Iun2017
Ghid privind respectarea regulilor de concurenta in afaceri
de Alina Constantinescu
1213
Marketing
16 Mai2016
Cum sa alegi canalele de comunicare potrivite afacerii tale
de Teo Manole
Firmele au la dispozitie mai multe canale prin care pot ajunge la inima consumatorilor: de la reclame pe internet pana la blogguri.
Din multitudinea canalelor existente, trebuie sa le alegeti pe cele care au priza la targetul dumneavoastra.
De exemplu, daca va adresati adolescentilor,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1466
Marketing
03 Mai2016
Sfaturi pentru a scrie e-mail-uri de afaceri eficiente
de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate mesaje trimiteti si primiti prin e-mail? Eu am ramas uimit cand am facut acest calcul: o medie de 5 e-mail-uri pe zi ori 5 zile pe saptamana ori 4 saptamani inseamna cel putin 100 de e-mail-uri intr-o luna!
Intr-o perioada mai aglomerata cu clienti insistenti, numarul...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1568
Marketing
04 Mai2016
2 tipuri de retele de business care va pot ajuta in dezvoltarea afacerii
de Teo Manole
Pentru a utiliza cat mai bine contactele pe care le aveti, este bine sa aveti o perspectiva structurata asupra acestora. Iata in continuare doua tipuri de retele de business care va pot ajuta in dezvoltarea afacerii:
1. Reteaua operationala
Cea mai apropiata retea de business este cea a...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1388
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
Comentarii0 comentarii