Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3255 27-Iun-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI

In timp ce numerosi angajatori se lupta cu implicarea scazuta a angajatilor lor, analistii se intreaba cum incepe de fapt aceasta spirala descendenta.

Uneori nivelul scazut de implicare a angajatilor este cauzat de managementul defectuos al intregii companii. Acest lucru poate fi insa evitat daca directorul sau managerul companiei reuseste sa inteleaga ce anume il poate transforma intr-un sef eficient.
 
Un sef bun se asigura ca angajatii sai au parte si de indrumarea si resursele necesare pentru a-si indeplini sarcinile si obiectivele.

Adopta si tu urmatoarele patru bune obiceiuri pentru a deveni un sef cu adevarat bun:

1. Concentreaza-te pe progres.
Oricat de tentant ar fi sa te uiti cu atentie numai peste indicia cantitativi care reflecta evolutia afacerii tale, indicia calitativi conteaza si ei foarte mult. Nu neglija modurile in care angajatii incearca sa-si creasca productivitatea si nu uita sa inveti din greselile trecutului.
 
2. Fii mereu accesibil angajatilor tai.
Nu repartiza doar sarcini, fii deschis si accesibil atunci cand angajatii au nevoie de ajutor. Promoveaza o buna comunicare si transparenta responsabilitatilor si a lantului ierarhic; transforma aceste valori in resurse pentru angajatii tai.
 
Foloseste cu cap feedback-ul angajatilor si incurajeaza-i sa puna la randul lor intrebari. Arata-le tuturor ca intrebarile si comentariile lor sunt importante pentru tine si ca tii seama de ele.
 
3. Ajuta-ti angajatii sa-si atinga scopurile.
Un sef extraordinar acorda aceeasi atentie reusitelor tuturor angajatilor. Un sef eficient nu-si propune sa formeze cateva „staruri“ printre angajatii sai, ci isi doreste ca fiecare om din echipa sa sa aiba rezultatele cele mai bune.
 
4. Fii si antrenor si suporter. 
Nu presupune ca angajatii stiu sa faca totul. Un bun conducator isi ajuta angajatii sa se dezvolte, sa devina mai buni la ceea ce fac si sa aiba succes.
 
Fii tu insuti trainerul angajatilor tai – in felul acesta le poti oferi feedback si indrumari pe masura ce se dezvolta si au nevoie de ele.
Nu e deloc greu ca un proiect nou sa dea cuiva senzatia ca este depasit de situatie, asa ca nu ezita sa-ti oferi sustinerea.

Eficienta managerului poate determina succesul unei afaceri. Un sef bun isi face angajatii sa vrea sa-si pastreze locul de munca, pe cand un sef prost ii poate face sa plece.

Magdalena Popa
 

Tags: angajatiafacereafaceremanagermanagementangajator


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum sa ridici nivelul scazut al angajatilor tai ca sa ai o afacere de succes?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

17 Ian2019

Managerul agil transforma obstacolele in oportunitati

de Afaceri La Cheie
Formarea echipelor autonome nu este o idee noua, ci are un istoric ce merge cu 50 de ani in urma. Astfel, s-a pus o baza solida pentru configurarea a ceea ce astazi numim organizatii agile – companii centrate pe echipe autonome, multidisciplinare, formate din 8 pana la 10 persoane, care duc...
Citeste mai departe
20 Dec2018

Idei de amenajare pentru birouri de manager. Cum arata spatiul unui lider de succes?

de Viorica Ghinea
Birourile de manager transmit multe informatii despre omul care se afla in fata ta. Un posibil client isi poate da seama daca cel cu care comunica este atent la detalii, organizat, deschis, determinat, inteligent si dornic sa obtina lucruri calitative. Modul in care este amenjat spatiul de lucru,...
Citeste mai departe
13 Sep2018

5 reguli pentru a deveni un bun manager

de Afaceri La Cheie
In sfarsit ai fost promovat manager. Pentru prima data ai in subordine mai multi angajati care iti raporteaza. Esti incantat sa te faci remarcat si sa-ti duci cariera la nivelul urmator. Dar orice responsabilitate noua vine la pachet cu un set de reguli pe care nu le cunosti. De fapt, exista...
Citeste mai departe
1560 Management
15 Ian2018

33 de instrumente vitale pentru un management de succes

de Alina Constantinescu
Succesul unei companii depinde de modul in care antreprenorul gestioneaza resursele companiei. Un manager de succes trebuie sa fie o persoana rationala si creativa, sa identifice cele mai bune solutii pentru afacerea sa. Instrumentele de management trebuie intelese si aplicate corect. Lean, Six...
Citeste mai departe
1238 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016