Daca ai ajuns intr-o functie de conducere si deja ai temeri privind coordonarea echipei, nu te vor ajuta deloc scenariile in care esti depasit de situatie. E adevarat, nu este deloc usor sa devii un lider si sa mentii colectivul unit si motivat, dar aceste obiective nu sunt imposibil de...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
11588
05-Mar-2014
Multe persoane viseaza la posibilitatea de a-si fi propriul sef si de a fi cel care coordoneaza totul.4.83
din 6 voturi
din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
Cu toate acestea, doar o mica parte dintre acestea au abilitatile si curajul de a-si transforma visul in realitate. Si chiar si dintre acestia, foarte putini dispun de calitatile necesare obtinerii succesului.
Orice debut necesita foarte multa munca, dedicare si perseverenta. Te vei confrunta cu o multitudine de situatii dificile si vor exista o serie de lucruri care iti vor fura din frumusetea inceputului.
Asa ca daca planuiesti sa iti lansezi totusi propria afacere, nu o face fara sa te gandesti la aspectele pozitive si negative ale acestei decizii.
Aspecte pozitive
1. Esti propriul tau sef.
Cel mai bun lucru si cel mai evident e ca nu mai esti subordonatul nimanui si nu mai trebuie sa te preocupe aspecte legate de politicile biroului.
2. Mai mult efort
Atunci cand sunt banii tai la mijloc, esti obligat sa depui mai mult efort, iar nivelul motivatiei creste semnificativ. Daca te trezesti noaptea cu o idee geniala care va fi viabila pe piata de consum, tu vei fi cel care va culege toate roadele de pe urma ei si implicit toate meritele, nu supervizorul si nici seful tau.
3. Poti fi mai creativ
Intr-un mediu corporatist de foarte multe ori se intampla sa vii cu o idee inovativa si eficienta, care ar aduce imbunatatiri intregului sistem operational si sa fii complet ignorat.
Cea mai enervanta parte e cand apare altcineva din senin cu o idee similara, beneficiind brusc de toata atentia colegilor si superiorilor si fiindu-i recunoscute toate meritele posibile.
Dupa mai multe experiente de acest gen, vei inceta sa mai fii creativ si vei ajunge sa nu te mai implici cu acelasi entuziasm ca la inceput.
Daca iti esti propriul sef, pornesti de la premisa ca nu exista limite pentru creativitate. Iti poti imagina ce vrei tu, iti poti stabilisingur obiectivele, iar mai apoi iti poti transforma visul in realitate.
4. Flexibilitate din punct de vedere temporal
Desi depinde intr-o masura foarte mare de specificul afacerii, atunci cand esti antreprenor poti sa-ti derulezi activitatea atunci cand vrei tu. Acest aspect pozitiv are si o parte negativa care va fi explicata mai jos.
Aspectele negative
1. Te suprasoliciti
Cand detii o afacere vrei ca totul sa fie perfect, asa ca vei avea intotdeauna tendinta de a te suprasolicita.
La birou un angajat lucreaza de obicei intre 40 si 48 de ore pe saptamana, in functie de specificul pozitiei pe care o ocupa in companie.
Atunci cand ai propria afacere si te afli la inceput, volumul de munca este mult mai mare, asa ca vei ajunge si la 80-90 de ore pe saptamana.
2. Nu esti platit imediat
In majoritatea cazurilor, afacerea are de suferit din punct de vedere financiar deoarece capitalul este recuperat dupa o perioada de timp considerabila. Asa ca ai grija la fluxul monetar, te poate ruina!
3. Teama de esec
Va exista intotdeauna o frica de esec atunci cand esti persoana responsabila de tot ce se intampla in jur. Acest sentiment te poate impinge de la spate sau te poate trage inapoi, descurajandu-te.
4. Stresul
Cand esti constient ca indiferent daca iese bine sau rau tu esti singura persoana responsabila, poti fi coplesit de stres. Incepi sa te gandesti la fiecare detaliu in parte, consumandu-ti energia si sanatatea.
Anca Raileanu
Articole similare gasesti in Revista Idei de Afaceri.
Aboneaza-te la revista Idei de Afaceri!
Abonament 8 luni + 4 luni cadou + CD Biblia Antreprenorului Gratuit
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 4.83 din 6 voturiArticole conexe
09 Apr2020
Cum poti sa-ti depasesti conditia de sef. Recomandari pentru a deveni un lider care inspira oamenii
de Redactia Afacerilacheie.net
2226
Management
20 Mai2016
Cum arata si cat munceste un antreprenor la propria afacere. Studii de ultima ora
de Afacerilacheie.net
Conform unui studiu EY Romania, denumit “Barometrul antreprenoriatului romanesc”, aflam date noi despre portretul unui antreprenor si timpul dedicat afacerii sale. Studiul are la baza un chestionar realizat in perioada 28 martie - 20 aprilie 2016.
"Daca am creiona profilul...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1608
Management
25 Apr2016
Cum sa-ti dezvolti afacerea pe baza relatiilor personale
de Dragos Craciun
Persoanele care dezvolta relatii puternice cu oamenii din jur au mai multe sanse sa creeze afaceri de succes.
Astfel, pentru a va atinge obiectivele personale si profesionale si pentru a va dezvolta afacerile trebuie sa va inconjurati de oamenii potriviti.
Spre exemplu, reteaua strategica,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1556
Management
09 Mar2016
Factorul cel mai important intr-o afacere - Strategia de resurse umane
de Cosmin Enescu
Strategia de resurse umane este ansamblul structurat al activitatilor de resurse umane prin care o firma urmareste sa-si indeplineasca obiectivele specifice domeniului de afaceri.
Ce trebuie sa avem in vedere la stabilirea strategiei de resurse umane?
Strategia de resurse umane trebuie sa...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
4474
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
Comentarii0 comentarii