Pandemia de COVID-19 impune deja o franare brutala in evolutia economiei la nivel mondial, cu costuri foarte mari pe termen scurt. Specialistii spun ca, cel mai probabil, va urma o reorganizare a sistemului de munca, in lumina unor noi lectii invatate in timpul acestei crize. Pandemia va...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
3259
27-Sep-2013
Cu multi ani inainte am lucrat pentru o companie al carei CEO avea o reputatie proasta in randul angajatilor din cauza faptului ca acestia munceau foarte multe ore pe zi.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Acesta nota zilnic cine vine mai devreme la munca si cine sta peste program, considerandu-i pierde-vara pe cei care nu obisnuiau sa faca acest lucru.
Din cate stiu, nimeni nu i-a spus vreodata cat de exagerata si gresita este aceasta atitudine a sa.
In loc sa recompenseze performanta, acesta recompensa timpul stat pe scaun, la birou. In loc sa se focuseze pe output, acesta era concentrat pe input. Cu toate ca multi ii urau metoda de lucru, putini i-au spus asta.
Asadar, ce metode alese de tine iti innebunesc angajatii incet dar sigur, fara ca tu sa stii?
Iata cativa pasi gresiti pe care trebuie sa ii eviti:
1. Recompensezi gresit angajatii.
Muncesc cei care sunt recompensati. Aceasta fraza a devenit aproape un cliseu, fiind complet adevarata. Lucrurile asupra carora te concentrezi tu in calitate de antreprenor, sunt lucrurile asupra carora se concentreaza si angajatii tai.
Noteaza periodic ceea ce merita si acorda recompense mai des. Identifica si indreapta-ti atentia spre rezultatele care conteaza.
2. Nu asculti.
Chiar daca angajatii tai iti spun ceea ce ii preocupa, probabil nu ii auzi. Este foarte usor sa fii distras si atent la propriile activitati. Este foarte usor sa devii un bun ascultator.
Cand un angajat se afla la biroul tau pentru a discuta, inchide pagina de e-mail, inchide usa si seteaza-ti monitorul pentru sleep mode. Acorda-i toata atentia necesara persoanei care se afla in fata ta. Aceasta va simti ca o apreciezi si vei reusi in acelasi timp sa ai o discutie eficienta si mai rapida decat de obicei.
3. Nu esti atent la ce fac angajatii.
Brittney a fost manager financiar in cadrul unei companii. De cele mai multe ori, atitudinea ei era una expansiva. De asemenea, a avut intotdeauna capacitatea de a atrage atentia asupra propriilor “contributii”, chiar daca nu erau neaparat atat de semnificative.
Angajatii urau aceasta stima de sine atat de pronuntata. Insa acestia displaceau si metodele de lucru ale lui Brittney, deoarece puteau fi observate cu usurinta.
Liderii nu acorda atentie muncii sustinute si productive pe care o presteaza ceilalti.
Insa, asa cum se stie, cea mai importanta treaba este facuta in spatele cortinei, nu in fata reflectoarelor. Stralucirea auto-promovarii nu “orbeste” marii antreprenori. Ei cauta acele persoane care desfasoara o munca de calitate si le tine minte.
Fii atent la oamenii care au rezultate bune si rasplateste-le eforturile!
Nu te lasa pacalit de persoanele care sunt mai bune in a se promova pe sine decat in munca pe care o presteaza.
4. Ai o atitudine gresita.
Bill este un antreprenor care se plange constant despre cat de nepriceputi sunt angajatii sai la furnizarea de servicii pentru clienti. Acesta ii mustra pe angajati si chiar minimalizeaza eforturile acestora, intrebandu-se in acelasi timp de ce angajatii trateaza clientii atat de prost. Ironia ii scapa.
Atitudinea este contagioasa. Aceiasi neuroni se activeaza si sunt influentati de starea persoanelor din jur. Un lider puternic are in special capacitatea de a influenta starea de spirit a celor din jurul lui.
Nu trebuie sa te astepti ca ceilalti sa fie mai buni decat tine, sau ca acestia sa ii trateze pe clienti mai bine decat ii tratezi tu pe ei. Exista cativa antreprenori care au punctat la acest capitol, insa nu sunt suficienti pentru a conta din punct de vedere statistic. Atitudinea ta este contagioasa, asa ca acorda atentie felului in care actionezi la locul de munca in fiecare zi.
5. Nu iti poti tine gura.
Un tanar antreprenor, pe care il vom numi generic Bob, gasea o satisfactie majora in a impartasi informatii confidentiale despre alte persoane.
Aflat la o bere cu angajatii dupa munca, acesta le-a destainuit informatii pe care specialistul in resurse umane i le-a furnizat in termeni de confidentialitate, despre un alt coleg care nu a putut participa la intalnire. Reactia celor din grup a fost de repulsie si indignare.
Angajatul, un membru productiv al echipei ale carui performante erau recunoscute de catre toata lumea, a aflat despre tradare si a fost indignat. Acesta a parasit compania la putin timp dupa eveniment.
Sa nu crezi niciodata ca increderea poate fi cumva compartimentata. Daca esti recunoscut in viata de zi cu zi ca o persoana in care nu se poate avea incredere, este putin probabil ca lucrurile sa stea altfel in viata profesionala. Daca oamenii nu cred in tine, te vor urma, insa doar atat incat sa nu ii afecteze direct, nu pentru ca ar crede cu adevarat in tine.
Nimeni nu are capacitatea de a citi gandurile celorlalti. Daca iti doresti sa afli de ce este nesatisfacuta echipa ta si sa devii un lider mai bun, acorda mai multa importanta construirii unui grup puternic in care increderea in sine si in ceilalti sa primeze, fiind in acelasi timp deschis in mod egal primirii vestilor bune, cat si a celor rele. Intreaba-ti angajatii ce gandesc si cel mai important, asculta-i.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
01 Apr2020
Locurile de munca in viitor: Cum schimba paradigma o criza la nivel global
de Redactia Afacerilacheie.net
1525
Management
28 Ian2019
Consiliul consultativ, o oportunitate de crestere pentru antreprenori
de Afaceri La Cheie In Romania abordarea unui subiect precum consiliul consultativ (Board of Advisors) nu este simpla. De la traducerea termenului din limba engleza pana la conversia acestuia in practica de business. Reflexele de semantica si cultura locala de afaceri nu par sa tina cu noi. Si totusi, sub impactul...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
659
Management
31 Mai2017
Cum iti poti motiva angajatii cu 0% efort investit
de Afaceri La Cheie Orice manager isi doreste angajati motivati si fericiti la locul de munca pentru ca stie ca acest lucru poate face diferenta intr-un mediu de business competitiv. In cazul in care conduci o afacere aflata la inceput de drum, stii cat este de important sa iti recompensezi echipa pentru implicare si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1862
Management
06 Mai2016
Cum iti ajuti angajatii sa se adapteze la schimbare
de Teo Manole
Multi oameni se confrunta cu schimbari in diferite etape ale carierei, din mai multe motive.
Pentru unii, transformarea poate inseamna inovatia tehnologica care le face abilitatile nefolositoare, iar pentru altii poate fi un manager nou care doreste sa schimbe totul in firma.
In...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1362
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri la cheie - Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
Comentarii0 comentarii