Inca de la implementarea GDPR si in Romania, o multime de companii si-au pus problema cum vor pune in practica aceasta directiva si, mai ales, cum vor putea sa tina pasul cu diversele modificari care intervin - pentru ca aici vorbim despre parte legala, care se schimba foarte...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
8391
14-Iun-2013
Printre culturile clasice de grau, porumb, floarea soarelui sau rapita isi fac loc in sistemul agricol autohton plantatiile de nisa.5
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Descris in termeni superlativi pentru proprietatile sale nutritive, goji este un produs de lux pe rafturile magazinelor. Putini stiu ca fructele de goji, planta originara din pamant tibetan, cresc si in tara noastra.
Cristian Popa cultiva goji intr-o comuna din apropierea localitatii Dragasani, judetul Valcea.
"Am inceput sa cultiv goji acum trei ani. Initial, am infiintat plantatia pe o suprafata de 600 de metri patrati si sunt in curs de extindere. Investitia initiala a fost relativ mica pentru cei 600 de mp ", spune acesta.
Sursa: ziare.com
Primul producator de goji din Romania – Marin Constantin
Sfaturi si indrumari pentru cei care vor sa porneasca propria afacere
Domnul Marin Constantin este unul dintre primii producatori de goji de la noi din tara, din informatiile furnizate chiar de dansul. Au trecut deja cativa ani buni de la debutul afacerii sale de familie, ani in care activitatea s-a dezvoltat incet, dar sigur, iar acum dl. Constantin se mandreste cu tot ceea ce a realizat.
Pornind de la o cultura mica de goji in Judetul Gorj, producatorul are in prezent relatii comerciale cu antreprenori din Polonia, Grecia si Slovacia si de asemenea, livreaza seminte si arbusti de productie proprie in orice zona din Romania.
Pentru toti cei interesati sa inceapa o cultura de goji, dl. Constantin a fost de acord sa raspunda catorva intrebari referitoare la afacerea pe care o conduce.
Idei de Afaceri: Multe persoane considera ca o planta exotica precum goji nu se poate adapta conditiilor din tara noastra. In opinia dvs., are goji sanse in Romania?
Marin Constantin: Din pacate, persoanele care propaga astfel de informatii nu au suficiente cunostinte referitoare la provenienta acestor arbusti. Arbustii de goji provin din muntii Himalaya, unde temperaturile sunt oarecum apropiate de cele din Romania, asa ca nu vad de ce ar avea problem in a se adapta la clima noastra, mai ales in conditiile in care le producem din seminte.
Experienta mea profesionala a dovedit faptul ca planta se descurca chiar foarte bine la noi in tara, altfel as fi ramas de mult fara aceasta afacere.
Idei de Afaceri: De ce si-ar infiinta cineva o plantatie de goji in momentul de fata? Care sunt avantajele si dezavantajele?
Marin Constantin: Stiu ca voi parea subiectiv, dar pana acum nu am aflat niciun dezavantaj in ceea ce priveste plantarea de goji. Avantajul acestei culturi este ca nu pierdem fructele decat daca suntem delasatori sau, mai pe romaneste, lenesi.
Din punct de vedere financiar, am facut un calcul simplu pe care vi-l impartasesc si dumneavoastra pentru a va convinge ca nu exista dezavantaje si doar avantaje in infiintarea unei plantatii goji.
Randamentul plantatiei de goji este de 2.250 Kg fructe uscate/hectar la arbusti de 3 ani si de 4050 kg fructe uscate/hectar la arbusti de 5 ani. Sunt cazuri in care productia de goji poate ajunge si la 6000 kg fructe uscate/hectar la arbusti de 5 ani.
La un calcul simplu puteti observa ca in anul 3 venitul este de 135.000,00 (2250 kg x 60,00 lei = 135000,00 lei), iar in anul 5 cand plantatia goji ajunge la maturitate venitul este de 243.000,00 lei (4.050 kg x 60,00 = 243.000,00 lei.)
Idei de Afaceri: Ce sfaturi le puteti oferi celor care doresc sa inceapa o cultura de Goji?
Marin Constantin: In primul rand, ma bucur ca am avut ocazia sa dau acest interviu pentru ca toti cititorii sa poata vedea ca se poate. Eu sunt o persoana fara studii de horticultura sau alte studii de specialitate.
In ciuda acestui lucru, mi-am dorit sa traiesc mai bine, sa am propria afacere pe care sa o gestionez in familie, sa nu depind de nimeni. Este minunat sa nu ai zi de zi un sef in spate si sa nu raspunzi de greselile altora.
Celor care se afla la inceput de drum, cum am fost si eu odata, vreau sa le spun ca pot avea succes, trebuie doar sa lucrezi cu daruire si sa ai incredere in fortele proprii. Astfel poti scapa de grija zilei de maine prin demararea propriei tale afaceri.
Pentru cei care au deja experienta in afaceri, au un capital disponibil si vor sa investeasca in domeniul acesta, cred ca este important sa precizez ca vanzand Goji produsi la noi in tara pot atinge profituri mai mari.
Ii sfatuiesc deci sa produca sau sa cumpere de la producatori autohtoni si apoi sa vanda mai departe, pentru ca in acest fel evita taxele de transport.
Intregul interviu dar si afacerea la cheie o gasiti in Ghidul: Goji, merisoare, Aronia - 3 culturi profitabile
Sursa foto: blog Marin Constantin (http://goji.blogratuit.ro/)
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe
16 Mar2023
Dropshipping: ce inseamna si cum poti incepe o astfel de afacere
Ideea conform careia, pentru a-ti deschide o afacere, este nevoie mai intai sa economisesti nu mai este de actualitate. Afacerile de tip e-commerce si dropshipping ne demonstreaza ca poti porni o afacere rapid, usor si fara sa apelezi la resurse financiare...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
28 Oct2022
3 tipuri de investitii pe care sa le faci pentru o afacere profitabila
Fie ca esti un antreprenor la inceput de drum, fie ca ai deja experienta in tainele antreprenoriatului, este important sa cunosti metodele eficiente prin care iti poti dezvolta afacerea. Iti prezentam 3 tipuri de investitii pe care le poti face pentru ca afacerea ta sa devina cat mai...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1659
Idei de afaceri
05 Iun2019
OTP Bank Romania: volumul finantarilor pentru agricultura s-a dublat in 2018
de Alina Constantinescu OTP Bank Romania a inregistrat o crestere de 112% a volumului de finantari noi acordate pentru agricultura in cursul anului 2018, cresterea fiind sustinuta de cererea ridicata pentru prefinantarea prin Creditul pentru Dubla prefinantare a subventiilor APIA SAPS, dar si pentru finantari destinate...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
664
Idei de afaceri
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Cresterea viermilor de matase
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
Comentarii0 comentarii