Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
9772 06-Iun-2011

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Conform datelor oficiale, rata de absorbtie a fondurilor europene in ceea ce priveste politica de coeziune este de doar 3,2%. Una dintre strategiile care ar trebui aplicate pentru a reduce din pierdere se refera la realocarea anumitor sume prinse in bugetul pentru 2007-2013, intre programele operationale.

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) va realiza in perioada urmatoare, impreuna cu autoritatile de management, o analiza de fond privind necesitatea realocarii fondurilor.

Unul dintre criteriile de prioritizare de care se va tine cont il reprezinta transferul de sume de la domenii de interventie/axe prioritare/programe care nu au dovedit, pana in acest moment, performante deosebite catre alte domenii mai productive.

Astfel, cele mai multe proiecte au fost depuse in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), 10.100, urmat de POS CCE pe locul al doilea cu 8.500 de proiecte. POR s-a clasat pe locul al treilea cu 7.700 de proiecte.

Cele mai multe contracte semnate (2.000) au fost in domeniul resurselor umane, 1.700 de contracte fiind semnate pentru cresterea competivitatii, iar aproximativ 1.350 au ca obiect de activitate dezvoltarea regionala.

Clasificarea in functie de platile facute de autoritatile de management arata ca in cadrul POR au fost facute plati in valoare de 3,33 miliarde de lei, 2,67 miliarde de lei pentru proiectele de resurse umane si 1,4 miliarde de lei in cadrul POS CCE.

Programul cu cea mai mica rata de absortie pare sa fie Programul Operational Sectorial Transport care a inregistrat un grad de absorbtie de doar 2,59%. Consilierul prezindential Leonard Orban a declarat ca realocarea fondurilor europene va trebui discutata in a doua parte a acestui an.


Tags: fonduri europenePOS CCEcresterea competivitatiirealocare fonduri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum mai putem primi fonduri UE pe ultima suta de metri
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

06 Iun2016

10 principii de selectie a proiectelor pentru fonduri europene

de Afacerilacheie.net
Pentru a-si mari sansele de accesare a fondurilor europene nerambursabile, un intreprinzator trebuie sa respecte mai multe principii de selectie. Astfel, in cadrul Submasurii 4.1a – Investitii in exploatatii pomicole, punctarea proiectelor se realizeaza pe baza unor principii de...
Citeste mai departe
02 Iun2016

Fonduri europene pentru afaceri mici - Romania Creativa, Programul SRL-D

de Afacerilacheie.net
​Cei care vor sa-si deschida mici afaceri in sectoare creative vor putea solicita fonduri europene de pana la 25.000 de euro in viitoarea linie de finantare "Romania Creativa".  Programul urmeaza sa fie administrat de Directia Politici Antreprenoriale de la Ministerul...
Citeste mai departe
30 Mai2016

Fonduri europene pentru afaceri non agricole - studiu comparativ intre doua submasuri - 6.2 si 6.4

de Afacerilacheie.net
Atat submasura 6.2. cat si 6.4, derulate prin PNDR, sunt dedicate finantarii afacerilor non-agricole in mediul rural. Dar, care dintre aceste submasuri vi se potriveste si ce deosebiri exista intre ele? Iata cateva diferente, legare de finantarea afacerilor non-agricole la tara, specificate in...
Citeste mai departe
27 Mai2016

Din iulie, fonduri europene pentru afaceri mici, intre 25.000 de euro si 200.000 de euro.

de Idei De Afaceri
In cadrul unei linii de finantare destinate microintreprinderilor, cei care au mici afaceri in domenii dintre cele mai diverse, vor putea solicita fonduri europene si de la stat cu valori cuprinse intre 25.000 de euro si 200.000 de euro. Este vorba despre linia de finantare “Prioritatea...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016