Grupul de firme Serban cu capital romanesc, detinut de antreprenorul Nicolae Serban, si-a inceput activitatea in Onesti, in anul 1994. Structura grupului este integrata si are ca domenii principale de activitate: agricultura, comert cu cereale, plante oleaginoase si leguminoase, cresterea pasarilor,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
4379
10-Ian-2013
Prin Masura 123, PNDR acorda finantare pentru cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Suma minima acordata este de 5.000 euro iar cea maxima de 3.000.000 euro. Depunerea proiectului se face pana la data de 1.02.2013
Iata care sunt obiectivele specifice acestei masuri, cine poate lua acesti bani, pentru ce activitati agricole anume sunt finantate si care sunt conditiile de finantare.
Masura 123 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii intreprinderilor de procesare agroalimentare si forestiere, prin imbunatatirea performantei generale a intreprinderilor din sectorul de procesare si marketing a produselor agricole si forestiere, printr-o mai buna utilizare a resurselor umane si a altor factori de productie.
Obiectivele specifice ale masurii sunt:
1. Introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee pentru obtinerea de noi produse agricole si forestiere competitive;
2. Adaptarea intreprinderilor la noile standarde comunitare atat in etapa de procesare cat si in cea de distributie a produselor obtinute;
3. Imbunatatirea veniturilor intreprinderilor sprijinite prin cresterea valorii adaugate a produselor agricole;
4. Cresterea valorii adaugate a produselor forestiere precum si a eficientei economice a activitatii microintreprinderilor, prin dezvoltarea si modernizarea echipamentelor, proceselor si tehnologiilor de prelucrare.
Solicitanti eligibili
Beneficiarii eligibili sunt persoane fizice autorizate si persoane juridice inregistrate in baza legislatiei din Romania ca micro-intreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii si alte intreprinderi, astfel:
Pentru investitiile vizand cresterea valorii adaugate a produselor agricole:
- micro-intreprinderi si intreprinderi Mici si Mijlocii;
- alte intreprinderi care nu sunt micro-intreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii, care au mai putin de 750 angajati sau cu o cifra de afaceri - care nu depaseste 200 milioane euro;
- cooperative agricole de procesare a produselor agricole;
- societati cooperative de valorificare;
- intreprinderi familiale/ Intreprinderi indivinduale;
- grupuri de producatori constituite care au ca scop comercializarea in comun a produselor agricole si silvice si apartin urmatoarelor forme juridice: societati comerciale; cooperative agricole de procesare a produselor agricole.
Activitati eligibile
Lista indicativa a cheltuielilor eligibile:
1. Investitii in active corporale, eligibile pentru produsele agricole:
- Constructii noi si/ sau modernizarea cladirilor folosite pentru procesul de productie, inclusiv constructii destinate protectiei mediului, infrastructura interna si utilitati, precum si bransamente si racorduri necesare proiectelor;a) Constructii noi si/ sau modernizari pentru depozitarea produselor, inclusiv depozite frigorifice en-gross;
c) Investitii pentru imbunatatirea controlului intern al calitatii materiei prime, semifabricatelor, produselor si subproduselor obtinute in cadrul unitatilor de procesare si marketing;
d) Investitii pentru producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile;
e) Achizitionarea sau achizitionarea in leasing de noi mijloace de transport specializate, necesare activitatii de productie si, identificate ca necesare prin studiul de fezabilitate sau memoriul justificativ.
Atentie! Nu sunt eligibile pentru finantare in cadrul masurii investitiile pentru producerea biocombustibililor.
2. Investitii in active necorporale:
a) Organizarea si implementarea sistemelor de management a calitatii si de siguranta alimentara, daca sunt in legatura cu investitiile corporale ale proiectului;
b) Cumpararea de tehnologii (know-how), achizitionarea de patente si licente pentru pregatirea implementarii proiectului;
c) Costurile generale ale proiectului, cum ar fi: taxe pentru arhitecti, ingineri si consultanti, studii de fezabilitate, taxe pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor necesare implementarii proiectelor, asa cum sunt ele mentionate in legislatia nationala, pentru pregatirea implementarii proiectului (maxim 8% din valoarea totala eligibila a proiectului, daca proiectul prevede si constructii si maxim 3% in cazul in care proiectul nu prevede realizarea constructiilor);
d) Achizitionarea de software, identificat ca necesar prin Studiul de Fezabilitate sau Memoriul Justificativ.
Conditii de finantare
Costul total, alcatuit din contributia publica si contributia privata, este de 2.761.626.432 de Euro. Cuantumul sprijinului si plafoanele maxime ale cofinantarii publice pentru un proiect sunt urmatoarele:
-
Pentru microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii – cuantumul sprijinului este de 50% din valoarea eligibila a investitiei, cu un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 2.000.000 de euro/ proiect.
-
Pentru investitiile care apartin unei forme asociative si care deservesc membrii acesteia – cuantumul sprijinului este de 50% din valoarea eligibila a investitiei, cu un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 3.000.000 de euro/ proiect.
-
Pentru alte intreprinderi – cuantumul sprijinului este de 25% din valoarea eligibila a proiectului, cu un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 2.000.000 de euro/ proiect.
- Pentru micro-intreprinderile pentru sacrificare si procesare carne, precum si pentru colectare si procesare lapte, cuantumul sprijinului este de 50% si un plafon maxim al sprijinului public nerambursabil de 200.000 euro/proiect.
Plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat este de 5.000 de Euro – aceasta suma reprezentand valoarea totala eligibila a proiectului.
Proiectele se depun pana la data de 1 februarie 2013.
Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: APDRP – Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
10 Dec2019
Finantare de 24 milioane lei pentru unul dintre cele mai mari grupuri de companii din agribusiness
de Afaceri La Cheie
1409
Fonduri structurale
18 Iul2016
AFIR primeste cereri de finantare pentru submasura 4.2
de Alina Constantinescu AFIR ofera finantare prin PNDR 2020 pentru proiecte destinate procesarii produselor agricole (submasura 4.2). Termenul limita de depunere a cererilor pentru finantarea proiectelor de investitii este 31 octombrie 2016, ora 16:00.
Obiectivele submasurii 4.2:
· Infiintarea si/ sau...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2005
Fonduri structurale
08 Iun2016
Srl-D si Comert, 2 programe de finantare care iau startul din 21 iunie
de Afacerilacheie.net
In perioada 21-30 iunie vor avea loc inscrierile online pentru 2 programe de finantare, mult asteptate de micii antreprenori.
De altfel, Guvernul a aprobat in 2 iunie memorandumul privind sustinerea a patru scheme de ajutor de minimis pentru programele de incurajare si de stimulare a...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2437
Fonduri structurale
07 Iun2016
Pentru 2 masuri de finantare, consultanta gratuita din partea statului
de Afacerilacheie.net
Pentru a accesa mai usor fonduri europene, societatile cu raspundere limitata (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA) si alte firme mici care fac afaceri non-agricole in mediul rural, pot obtine consultanta gratuita din partea statului.
Dar, pentru a beneficia de consultanta gratuita este...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1887
Fonduri structurale
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
Comentarii0 comentarii