Suna destul de ciudat pentru multi antreprenori si asta se intampla fiindca foarte putini mai stiu ce inseamna sa te distrezi. Mergem si mai departe si nu gresim cand spunem chiar ca majoritatea antreprenorilor si carieristilor nu isi mai amintesc ultima zi cand au dormit macar sase ore legate....
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
12656
17-Iun-2011
Pe o piata cat se poate de competitiva, este de la sine inteles ca eforturile pe care trebuie sa le depunem pentru a avea vanzari ridicate si pentru a ne diferentia pe piata sunt si ele mai mari.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Exista insa, in acelasi timp, si lucruri care pot lucra impotriva noastra chiar si atunci cand avem impresia ca depunem eforturi sustinute pentru a ne creste cifra de afaceri.
Astfel, in unele situatii, oamenii care se ocupa de vanzari ii pot enerva pe clientii importanti din cadrul altor companii si ii pot conduce chiar spre decizia de a nu mai cumpara produsele sau serviciile respective.
Iata cateva situatii care ii enerveaza intotdeauna pe acestia:
Comertul online: un business de succes
Deschide propriul magazin si
obtine profit in cateva click-uri
Detalii aici>>
1. Oamenii de vanzari care nu pot face o prezentare coerenta a produsului pe care incearca sa il vanda. Mult prea putini oameni pot sa descrie in mod clar si adecvat beneficiile pe care le ofera produsul sau serviciile oferite. Uita de ceea ce iti spun cei de la departamentul tau de marketing sa transmiti clientului. In schimb, vorbeste cu acestia in functie de asteptarile fiecaruia in parte si ajuta-i sa vada, in cel mult 30 de secunde, in ce mod ii ajuta produsul sau serviciul oferit.
2. Oamenii de vanzari care suna sa se asigure ca achizitia se va finaliza. Cei mai multi clienti sunt astazi foarte ocupati asa ca nimeni nu va avea rabdarea sau timpul necesar pentru a purta conversatii telefonice cu cineva care nu a reusit sa ii ofere inca de la inceput o propunere pe care sa o ia in considerare si care sa il determine sa ia decizia finala.
3. Lipsa de punctualitate. Este nepoliticos sa intarzii in general, insa atunci cand tu esti cel care stabileste o intalnire de afaceri, orice intarziere se transforma in lipsa de respect fata de potentialul client si demonstreaza ca acesta nu este situat pe primul loc asa cum ar trebui sa ii fie creata impresia in cadrul oricarei relatii de tipul brand - consumator.
4. Cand oamenii de vanzari pun intrebari la care ar putea sa raspunda orice subordonat sau ale caror raspunsuri se regasesc si pe site-ul companiei. In loc sa puna intrebari de calitate prin care sa obtina raspunsuri pe masura, acestia se concentreaza adeseori pe detalii care pot fi oferite de un manager. Credibilitatea in fata reprezentantului unei companii scade in vreme ce cresc sansele ca acesta sa nu mai incheie vanzarea.
5. Cei care ofera intotdeauna o prezentare standard indiferent de locul, momentul sau oamenii pe care ii au in fata. In loc sa-si adapteze mesajul pentru fiecare situatie in parte, acestia ofera aceeasi prezentare care denota, in ultima instanta, lipsa unei cercetari prealabile si care duce la o rata de succes destul de mica.
Fara sa fie considerate strategii de succes, aceste tactici sunt folosite adesea in mod inconstient de oamenii de vanzari deoarece se transforma in obiceiuri care se schimba doar atunci cand aceste greseli sunt intelese.
Afacerea poate avea de suferit in mod cert daca astfel de strategii nu sunt verificate periodic si nu le este testata functionabilitatea in mod sistematic.
Autor: Mihaela Pascu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
11 Aug2012
Secretul fericirii cand cladesti o afacere sau o cariera este echilibrul intre munca si distractie!
de Adela Simonescu
8472
Editorial
16 Iun2011
E-mailingul de succes pentru afacerea ta
Nicio afacere nu ar trebui sa se lipseasca astazi de unul dintre cele mai eficiente mijloace de transmitere si de schimb de informatii: e-mailul.
Acesta a inlocuit conversatiile ocazionale prin transmiterea mai mult sau mai putin oficiala a unor informatii din domeniul afacerilor, dar si de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
10190
Editorial
10 Iun2011
2 conducte financiare pentru afacerea ta
Stii cum sa atragi cat mai multi bani in afacerea ta? Stii unde sa cauti aceste profituri si cum sa ai un flux continuu al veniturilor si incasarilor?
Atunci cand detii o afacere mai mica, vei avea intotdeauna cheltuieli diverse, va trebui sa iti platesti angajatii, sa platesti o chirie,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
10621
Editorial
09 Iun2011
5 metode prin care site-ul iti dezvolta afacerea
In ziua de astazi se intampla frecvent ca multi antreprenori sa se planga ca nu mai au timp pentru a face mai multe vanzari, pentru a aplica strategii noi de marketing sau pentru a face cercetari de piata. Sunt atat de ocupati cu propria afacere incat... nu mai au timp sa se ocupe de ea. Si probabil...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
10638
Editorial
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Cresterea viermilor de matase
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
Comentarii0 comentarii