Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
55034 19-Ian-2011

4
din 9 voturi
RATING UTILIZATORI



O femeie antreprenor din comuna galateana Liesti a inceput acum aproape 10 ani o afacere cu pomi fructiferi.

Livada de meri care acum a ajuns la o productie semnificativa a fost distrusa in intregime in 2005 odata cu inundatia produsa de apele Siretului.



Dragostina Brailescu a inceput mai intai cu o suprafata redusa de teren pe care a infiintat atat propria livada, cat si propria pepiniera de puieti.

Deoarece pomii din pepiniera se vindeau bine, aceasta a apelat la un imprumut bancar pentru a extinde suprafata la opt hectare in cazul livezii si la trei pentru pepiniera.

In urma inundatiilor din 2005, livada a fost replantata in 2006 cu ajutorul unui nou imprumut de refinantare. Deoarece pomii sunt inca tineri, s-au obtinut doar 60 de tone anul trecut, iar in prezent au fost obtinute 150 de tone.

Dragostina Brailescu declara insa ca productia va ajunge la 800 de tone in 2-3 ani si isi bazeaza calculele pe experienta din domeniul horticol.

Sistemul folosit este cel de cultura semi-intensiva prin care pomii ajung si la varsta de 40-50 de ani. Prin comparatie, in cazul culturii super-intensive, durata de viata a pomilor este de doar 10-12 ani, dupa care livada trebuie replantata.

Distanta intre pomi a fost lasata de trei metri si de patru intre randuri pentru ca suprafata de nutritie pentru pomi sa fie suficient de mare.

Calitatea merelor este crescuta deoarece in procesul de fertilizare si de efectuare a tratamentelor nu sunt folosite substante chimice, erbicide sau pesticide, ci doar ingrasamant organic pentru fertilizare si substante cuprice impotriva daunatorilor.


Recolta se face cu mana, iar culegatorii sunt atenti cu merele pentru ca orice lovitura face ca merele sa se strice mai devreme.

Productia este rentabila dupa primii 3 ani de la plantarea pomilor atunci cand are loc si prima fructificare.

Avantajele unei livezi sunt semnificative mai ales prin prisma faptului ca pot fi obtinute recolte bogate cu multa munca realizata manual si nu neaparat cu ajutorul utilajelor moderne.

Livada cu fonduri europene

In plus, puteti obtine finantare nerambursabila pentru infiintarea unei plantatii pomicole, prin Masura 121 Modernizarea exploataţiilor agricole.

Aplicaţiile pentru fonduri europene sunt deschise persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor sau asociatiilor familiale, dar si cooperativelor agricole, cat şi societaţilor comerciale.

Pot aplica chiar si persoanele fizice, cu conditia sa se autorizeze la 30 de zile de la data notificarii selectarii proiectului.

Autor: Mihnea Dobre

Aveti un teren de 300-400 de metri patrati, situat undeva la tara? Incepeti o afacere sanatoasa, o afacere profitabila!

 


Tags: pomi fructiferiafacereafacere profitabilalivadapomi fructiferimeriferme agricoleantreprenorpepiniera de puietiplantatii pomicoleagricole


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Merita sa investesti intr-o livada de meri?
Rating:
Nota: 4 din 9 voturi

Articole conexe

03 Iul2019

Programul "Femeia Antreprenor" - exemplul unei afaceri de succes

de Alina Constantinescu
Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMCA) a publicat un comunicat prin care ne ofera un exemplu de succes rezultat in urma finantarii primite prin programul "Femeia antreprenor". Mina Ciobanu a decis sa porneasca o afacere pe cont propriu si a pus bazele unei...
Citeste mai departe
26 Mai2016

Aveti o bucata de teren nevalorificata? Iata ce afacere cu potential va recomandam

de Zenobia Badescu
“Celor care iubesc natura si timpul petrecut in natura si celor care au o bucata de teren nevalorificata le recomand sa cultive lavanda, indeamna Anca Serpar, ea insasi fiind implicata intr-o astfel de afacere. Anca a infiintat in 2010 o cultura de lavanda in comuna Bontida, la 30 de km...
Citeste mai departe
20 Mai2016

Afacere cu retete de dulciuri ante si interbelice. Cofetaria romaneasca are foarte mult potential

de Afacerilacheie.net
La 26 de ani, Ana Consulea continua afacerea de familie inceputa de parintii ei in 1998 si deschide Zexe Braserie, o cofetarie situata intr-o casa istorica din Bucuresti.  In aceasta noua afacere, antreprenoarea mizeaza pe reinterpretarea unor retete de dulciuri ante si...
Citeste mai departe
04 Ian2016

Afacere online de succes - decorarea caselor cu produse 'Made in Romania'

de Afacerilacheie.net
Are 36 de ani si a deschis un magazin online cu decoratiuni interioare fabricate doar de companii din Romania. Dupa cinci luni in care a analizat piata, Cristian Birzu a deschis, in iulie 2014, magazinul online „Made Romania“. Afacerea merge foarte bine „de la o luna la...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016