Formarea echipelor autonome nu este o idee noua, ci are un istoric ce merge cu 50 de ani in urma. Astfel, s-a pus o baza solida pentru configurarea a ceea ce astazi numim organizatii agile – companii centrate pe echipe autonome, multidisciplinare, formate din 8 pana la 10 persoane, care duc...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
12973
27-Mar-2014
O mare parte din meritul unei echipe eficiente se datoreaza celui care o coordoneaza, celui care trage sforile in cadrul departamntului in cauza.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Fara un supervizor eficient, orientat spre rezultate, echipele nu au nici cea mai mica sansa de reusita, de eliberare de niveluri inalte de performanta.
O prima regula ne spune sa nu folosim niciodata critica negativa pentru a corecta comportamentul, atitudinea, modul de lucru al echipei noastre. Folosim critica constructiva si ne bazam pe feedbak regulat pentru a ne indrepta subordonatii in directiile potrivite.
In primul rand, feedback-ul oferit in mod regulat ne ajuta extrem de mult in procesul de mentinere a unui climat de incredere, a unui climat in care comunicarea este regina.
Apoi, prin feedback regulat ne asiguram si ca toate aspectele afacerilor noastre raman in ordine si subordonatii nostri sunt la curent cu orice shimbare, modificare, cerinta noua samd.
In al doilea rand, haideti sa privim putin critica si sa incercam sa o distingem pe cea constructiva de cea negativa. Critica constructiva incearca sa construiasca o opinie obiectiva in jurul anumitor date si acest lucru se petrece fara a se jigni persoana vizata, fara a demonta complet angajatul in cauza.
Critica negativa nu aduce nimic bun nici pentru cel care o va asculta si nici pe cel care o va emite.
Singura solutie sta in critica constructiva, cea care puncteaza necesitati de remediere, schimbari necesare de tactica, de comportament, de lucru samd, totul intr-o maniera usor de absorbit, usor de asimilat si de inteles.
Per total, un manager eficient, un leader eficient, un antreprenor de top, toti sunt profesionisti care trebuie sa inteleaga diferenta dintre o critica care se va solda cu modificarile dorite si o critica care nu va aduce nimic bun.
Si in tot acest timp, feedback-ul regulat armonizeaza situatia la locul de munca si ajuta la facilitarea emisiilor de critici constructive.
Autor: Adela Simonescu
- Management de succes? Iata regulile!
- Managementul furiei la locul de munca in 4 sfaturi esentiale
- Noile reguli si etichete pentru manageri de succes!
- Secretele comunicarii eficiente pentru afaceri profitabile
- 4 motive intemeiate pentru care companiile nu reusesc sa isi retina angajatii de top
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
20 Dec2018
Idei de amenajare pentru birouri de manager. Cum arata spatiul unui lider de succes?
de Viorica Ghinea
Birourile de manager transmit multe informatii despre omul care se afla in fata ta. Un posibil client isi poate da seama daca cel cu care comunica este atent la detalii, organizat, deschis, determinat, inteligent si dornic sa obtina lucruri calitative. Modul in care este amenjat spatiul de lucru,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
851
Management
13 Sep2018
5 reguli pentru a deveni un bun manager
de Afaceri La Cheie In sfarsit ai fost promovat manager. Pentru prima data ai in subordine mai multi angajati care iti raporteaza. Esti incantat sa te faci remarcat si sa-ti duci cariera la nivelul urmator. Dar orice responsabilitate noua vine la pachet cu un set de reguli pe care nu le cunosti.
De fapt, exista...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1508
Management
15 Ian2018
33 de instrumente vitale pentru un management de succes
de Alina Constantinescu Succesul unei companii depinde de modul in care antreprenorul gestioneaza resursele companiei. Un manager de succes trebuie sa fie o persoana rationala si creativa, sa identifice cele mai bune solutii pentru afacerea sa.
Instrumentele de management trebuie intelese si aplicate corect. Lean, Six...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1200
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
Comentarii0 comentarii