Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
18945 06-Iul-2011

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Agricultura ramane principalul beneficiar al bugetului Uniunii Europene in perioada 2014-2020, cu o suma de 386,9 miliarde de euro, conform propunerilor de buget publicate de Comisia Europeana, a declarat, miercuri, comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, la un forum privind noile provocari legate de siguranta alimentara a Europei de Sud-Est.

"Agricultura se afla pe prima pozitie in bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, cu o suma de 386,9 miliarde euro, dintr-un total de 1.025 miliarde euro. Politica Agricola Comuna (PAC) ramane o politica cu greutate in buget. Agricultura este de altfel singurul domeniu care are o politica si un buget comun la nivelul statelor UE fata de celelalte sectoare, care au politici nationale", a precizat Ciolos.

Acesta a precizat ca din bugetul total al UE doar 5% se foloseste pentru cheltuielile administrative si birocratice, 95% din fonduri intorcandu-se in statele membre. "Noutatea in propunerile de buget ale Comisiei vizeaza anumite criterii, mai precise, de utilizare a fondurilor europene. Vor exista conditionalitati in obtinerea de rezultate, Comisia urmarind nu numai gradul de absorbtie ci si modul in care statele membre isi definesc anumite tinte si obiective si pe care le vor indeplini", a spus Dacian Ciolos.

Potrivit sursei citate, circa 281 miliarde euro din bugetul total vor fi orientate catre platile directe pentru mentinerea stabilitatii veniturilor agricultorilor, respectiv pe Pilonul I al PAC, iar 89 de miliarde de euro catre Pilonul II: dezvoltarea rurala in statele membre.

Ciolos a mentionat ca va fi mentinut in bugetul UE mecanismul de interventie in piata, in caz de criza, iar ca o noutate, in noul buget al UE, vor fi alocate fonduri si pentru cercetarea agricola. "In noua perspectiva bugetara 2014-2020 vor fi alocate 4,5 miliarde de euro pentru o perioada de 7 ani, suma destinata cercetarii din agricultura. Este pentru prima data cand, din bugetul alocat cercetarii la nivelul UE , circa 4,5 miliarde de euro sunt destinati cercetarii din agricultura si sectorului agricol", a mai adaugat comisarul european..

Potrivit comisarului european, circa 3,5 miliarde de euro, in medie 500 de milioane de euro pe an, vor fi alocate pentru sprijinul agricultorilor in situatii de criza din domeniul sanitar, respectiv in situatii de genul celei mai recente cauzate de E.coli, iar 2,5 miliarde de euro vor merge pentru sprijinirea agricultorilor in urma efectelor globalizarii.

Provocarile privind siguranta alimentara a Europei de Sud-Est in noul context global, precum si rolul politicii agricole comune europene sunt subiectele analizate miercuri de ministrii Agriculturii din aceasta zona, in cadrul conferintei 'Agricultura si Agribusiness in Europa de Sud-Est'.

La eveniment participa ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vasile Bumacov, directorul pentru Politica Agricola si Relatii Internationale din cadrul Ministerului Agriculturii, Pescuitului si Dezvoltarii Rurale din Croatia, Miroslav Bozic, precum si comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos si ministrul roman al Agriculturii, Valeriu Tabara.

Conferinta 'Agricultura si Agribusiness in Europa de Sud-Est', pozitionata in deschiderea primei editii a Bucharest International Forum (4-11 iulie 2011) a fost deschisa de Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu.

Bucharest International Forum (4-31 iulie 2011), cel mai complex eveniment international organizat pana acum in Romania, dedicat in intregime Bucurestiului, este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Fundatia EURISC si Forum Invest, alaturi de peste alti 20 de parteneri din mediul de afaceri si patronal. AGERPRES


Tags: agriculturadacian ciolospolitica agricolasprijinirea agricultorilor


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Agricultura ramane principalul beneficiar al bugetului Uniunii Europene
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

28 Apr2017

Varza kale, super-afacere in agricultura: profit ridicat, concurenta redusa

de Alina Constantinescu
Sunt numeroase culturi care se pot infiinta in aceasta perioada si care au un potential mare de profit, cu conditia, ca la orice alt business, sa ai o strategie de vanzari bine pusa la punct. Daca dispui de cateva sute de metri patrati de teren undeva in mediul rural, inseamna ca indeplinesti...
Citeste mai departe
16 Ian2017

Afacere in agricultura: cum se cultiva cartofii mov

de Alina Constantinescu
Afacere in agricultura: cum se cultiva cartofii mov Originari din Bolivia si Peru, cartofii mov au inceput sa fie cultivati tot mai mult de agricultorii romani. Se cultiva la fel ca si cartofii obisnuiti, operatiile specifice sunt aceleasi. Culoarea mov vine de la antocianine, care este un...
Citeste mai departe
04 Iul2016

Afaceri in agricultura: facilitati fiscale pentru fermierii asociati in cooperative

de Alina Constantinescu
Camera Deputatilor a adoptat saptamana trecuta Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii cooperatiei agricole nr.566/2004, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia. Noul act normativ, initiat de deputati ai Grupului parlamentar al PSD, creeaza cadrul legal care...
Citeste mai departe
25 Apr2016

Premii de 13.000 de euro - Agricultura prin satelit 2016

de Afacerilacheie.net
UE pune la bataie premii in valoare de 13.000 de euro pentru tineri si studenti din toata Europa si Africa, in cadrul competitiei „Agricultura prin satelit” 2016. Tema competitiei are la baza modul de utilizare a tehnologiei prin satelit in agricultura in scopul imbunatatirii...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016