Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2145 04-Iul-2016

4.75
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Camera Deputatilor a adoptat saptamana trecuta Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii cooperatiei agricole nr.566/2004, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia. Noul act normativ, initiat de deputati ai Grupului parlamentar al PSD, creeaza cadrul legal care permite intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale (constituite in temeiul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familial) sa devina membri ai unei cooperative agricole.

Intr-un comunicat de presa, liderul Grupului parlamentar al PSD, deputatul Florin Paslaru, mentioneaza ca dimensiunea redusa a exploatatiilor agricole, gradul ridicat de fragmentare si cooperarea insuficienta a producatorilor agricoli au determinat o slaba dezvoltare a sectorului agricol, iar cresterea competitivitatii in acest sector este conditionata de valorificarea pe piata a unor produse corespunzatoare calitativ si cantitativ.

Conform prevederilor noului act normativ, cooperativa agricola se infiinteaza, se organizeaza si functioneaza pe baza actului constitutiv incheiat sub semnatura privata si atestat de avocat, cuprinzand decizia de asociere, lista membrilor fondatori, cu valoarea partilor sociale subscrise de fiecare. Totodata, legea mentioneaza expres ca valorificarea productiei membrilor cooperativei agricole se va realiza de catre aceasta pentru minimum 50% din productia totala comercializata de fiecare membru/aferenta normei de venit, aferenta grupei/grupelor de produse cu care acesta participa in cooperativa agricola. De asemenea, productia destinata vanzarii, aferenta terenurilor si efectivului de animale cu care membrii participa in cooperativa agricola, se valorifica potrivit acordului dintre membri si cooperativa.

Legea initiata si sustinuta de Grupul parlamentar al PSD prevede scutirea de la plata impozitului pe profit pe primii 5 ani pentru cooperativele agricole care proceseaza produsele agricole, precum si scutirea de la plata impozitului pe profit pentru 5 ani in cazul cooperativelor agricole care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 2.000.000 euro, echivalent in lei.

Pentru a se stimula exploatatiile unitare, se acorda forme de sprijin financiar de la bugetul de stat sau din fonduri europene cooperativelor agricole care nu si-au fragmentat terenurile, respectiv nu au constituit exploatatii din fragmentari.

Adaptarea productiei la cerintele pietei poate fi incurajata de asocierea producatorilor agricoli, iar una dintre principalele beneficii ale cooperarii este constientizarea importantei aplicarii unor tehnologii de productie unitare, corespunzatoare solicitarilor procesatorilor si consumatorilor.

Proiectul legislativ adoptat de Camera Deputatilor asigura o distribuire corecta a fondurilor catre numerosi beneficiari din toate zonele tarii si descurajeaza faramitarea artificiala a exploatatiilor in scopul obtinerii de avantaje financiare necuvenite de la bugetul de stat sau din fonduri europene. In acest fel se creeaza un cadru national adecvat si eficient, corelat cu politica agricola comuna la nivel european. Agricultura este unul dintre pilonii economiei nationale si se doreste sprijinirea acestui sector de activitate printr-o legislatie moderna si eficienta.


Tags: cooperative agricolefacilitati fiscaleimpozit pe profitagricultura


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Afaceri in agricultura: facilitati fiscale pentru fermierii asociati in cooperative
Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe

26 Sep2024

Self Wash: Cum sa faci diferenta dintre o spalatorie premium si una mediocra?

Alegerea unei spalatorii auto poate parea un proces simplu, insa diferentele subtile dintre o spalatorie premium si una mediocra pot influenta semnificativ atat experienta, cat si rezultatele obtinute. Clientii sunt adesea atrasi de preturi accesibile si locatii convenabile, insa aceste criterii...
Citeste mai departe
26 Aug2024

7 motive pentru care afacerea ta are nevoie de o reclama led programabila

Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
Citeste mai departe
22 Dec2023

3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri

de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat. Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
Citeste mai departe
23 Aug2023

3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung

de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016