Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
25173 03-Aug-2012

5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Merisoarele - Fructele care ar putea sa ne imbogateasca. Afla cum!

Merisoarele sunt fructe extrem de valoroase. Sunt comercializate la preturi uriase si sunt cunoscute pentru continutul lor bogata in antioxidanti si substante esentiale pentru sanatatea omului.

Merisoarele sunt si fructe pe care le putem valorifica si noi, in conditiile existentei unui teren potrivit. Astfel, ele devin surse incredibile de afaceri agricole pentru cei care doresc sa mearga mai departe decat agricultorii care mizeaza pe culturi clasice, de cartofi, porumb sau alte legume si cereale traditional cultivate in Romania.

Iata cateva detalii referitoare la merisoare, detalii extrase din ghidul "3 culturi profitabile Goji, Merisoare, Aronia":

Merisoarele sunt fructele unei plante care traieste in mod natural la mare altitudine, limita inferioara fiind mai ridicata decat a afinului (circa 1.300-1.400 m) sau a coacazului, de aici si denumirea de coacaz de munte. Se intalneste pe pajisti alpine sau in luminisuri.

Descrierea plantei

Merisorul este un arbust tufos, peren, cu inaltimi cuprinse, in general, intre 5 si 30 cm, ce dezvolta o tulpina cilindrica cu ramificatii subtiri, cenusii -pubescente. Vaccinium vitis-Idaea se raspandeste prin tulpini subterane, pentru a forma colonii dense monoclonale. Are radacini subtiri si fragile ce cresc din tulpini subterane.

1. Tulpinile merisorului sunt rotunjite in sectiune transversala, sunt lemnoase, avand numerosi muguri de 1-2 mm in diametru.

2. Frunzele cresc alternativ, persistente, pieloase si rigide, eliptice cu varful rotunjit sau emarginat, care se rasfrang pe margini.

3. Florile merisorului, in forma de clopotel, sunt dispuse in raceme terminale cu 2 - 6 flori aplecate, campanulate, albe-roz, pe tipul 5, cu sepalele si petalele unite. Florile sunt mici (3-8 mm), aproape globuloase de culoare alb-roz.

4. Fructele de merisor sunt bace sferice, la inceput albe, apoi rosii, cu diametrul de cca. 0,5 cm. Fructele con tin seminte numeroase semilunare, de cca. 1,5 mm.

Aroma lor este distinctiva si destul de diferita de afine, care sunt din aceeasi specie - Vaccinium. Coacerea merisoarelor are loc de la 78 pana la 90 de zile dupa inflorire.

 3 culturi profitabile Goji, Merisoare, Aronia


Tags: merisoaremerisorgojiaroniaculturi profitabileculturi gojiculturi merisoareafin


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Merisoarele - Fructele care ar putea sa ne imbogateasca. Afla cum!
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

04 Sep2019

OTP Bank Romania a finantat cea mai mare plantatie de afini bio din Romania cu 10,5 milioane de lei

de Afaceri La Cheie
Aflata in satul Mija, comuna I.L.Caragiale din Dambovita, MerryBerry este cea mai mare plantatie de afini bio din Romania. Suprafata ei actuala este de 100 de hectare, pe care arbustii au fost plantati in anii 2016 – 2017, ceea ce inseamna ca va ajunge la o productie anuala de peste 1.500 tone...
Citeste mai departe
03 Iun2015

Afacere agricola profitabila - Cum sa valorifici fructele de goji

de Cosmin Enescu
In Romania, fructe si produse pe baza de goji se gasesc cu precadere in farmaciile naturiste si magazinele de tip plafar. Preturile pentru 100 g de fructe uscate ambalate pornesc de la 14 lei. Fructele recent culese care nu sunt puse la uscat pot fi transformate in suc, dulceturi, bauturi...
Citeste mai departe
11 Feb2015

O afacere mica, dar profitabila - cultura de merisoare. Pregatirea terenului si infiintarea plantatiei

de Zenobia Badescu
Merisorul a devenit in ultimul timp din ce in ce mai cunoscut si, fructele lui sunt consumate sub diverse forme. Avand in vedere faramitarea terenului specifica proprietatii private din Romania si cresterea cererii de fructe mici de pe piata europeana, fermierii romani ar putea acoperi...
Citeste mai departe
23 Iun2014

Afacere profitabila in Satu Mare - cea mai mare cultura bio de goji din Europa

de Afacerilacheie.net
  In Satu Mare a luat fiinta, in 2010, cea mai mare cultura bio de goji din Europa. Emerich Kalbaster a inceput aceasta afacere achizitionand 50.000 de seminte, cu 500 de dolari canadieni, trimisi de fiul sau.   Ideea de a cultiva goji a fost tot a fiului sau, care...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016