Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
15155 19-Mai-2014

4.36
din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
 
 
Ce este un magazin-debuseu? Este un magazin care ofera o gama foarte larga de produse, avand marci si origini dintre cele mai diverse, dar menit, desigur, sa comercializeze supraproductiile care zac in stoc, marfurile returnate, cele cu defecte acceptabile (de calitatea a II-a) sau acelea care nu mai sunt la moda. 
 
Un astfel de magazin poate apartine unui comerciant care incaseaza un comision de circa 30% din valoarea marfurilor, de la fiecare dintre furnizorii care il aprovizioneaza.
 
Etichetarea marfurilor, prezentarea si desfacerea lor, iar uneori si promovarea produselor sunt activitatile proprietarului si reprezinta tot atatea posibilitati de rotunjire a profitului.

Pe de alta parte clientii se pot bucura de reduceri substantiale, datorate atat preturilor de livrare scazute, cat si diminuarii costurilor de comercializare.
 
In nici un caz nu va ganditi la un butic (nici macar la unul mai mare), pentru ca “supermarket-ul de fabrica” trebuie sa fie un punct de vanzare al fabricantilor, construit intr-o maniera comerciala simpla, pragmatica, functionala. 
 
Avantajul esential al unui asemenea magazin este acela de a putea vinde inclusiv produse de marca la preturi cu cel putin 30-40% mai mici decat cele practicate in magazinele obisnuite.

“Cumparati direct de la producatori!” este un slogan publicitar care sugereaza atat garantiile oferite asupra originii produselor, cat si tentatia pretului de fabrica. 
 
Periferia - amplasamentul ideal
In cazul in care aceasta idee va suna bine si ati dori sa demarati o astfel de afacere, atunci va trebui sa va interesati, pentru inceput, de un spatiu si sa contactati o serie de posibili furnizori.

Cautati, asadar, un spatiu adecvat, de preferinta la periferia orasului, pentru ca sa puteti beneficia de o incinta cat mai mare (minim 500 mp).
 
Vanati contracte pe termen lung
Cel mai important lucru intr-o astfel de afacere il reprezinta, fara indoiala, furnizorii. De contractele pe care le veti incheia cu acestia depinde succesul supermarket-ului dvs. Straduiti-va sa incheiati contracte care ofera stabilitate afacerii, conditii avantajoase si protejeaza incasarile. 
 
In aceasta afacere dvs. lucrati, practic, fara adaos comercial. Veti primi, in schimb, un comision din partea producatorului.

Comisionul trebuie sa acopere toate cheltuielile pe care le faceti si sa va asigure profitul. In afacerile similare realizate pe piata occidentala, comisionul uzual este in jur de 30%.
 
Este recomandabil, totodata, sa punctati o serie de detalii pe care sa le stabiliti clar si in avantajul dvs. in contractele cu furnizorii: costurile livrarii si frecventa acestora, dreptul de returnare a marfii, publicitatea, comisionul de vanzare plus o cota din chiria pentru suprafata comerciala folosita, reduceri mai mari de pret in functie de sezon, durata contractului, etc.
 
Risipa de imaginatie, bun gust si publicitate
Amenajarea incintei comerciale trebuie facuta fara pretentia de a obtine ceva prea sofisticat. Puteti opta, in privinta formulei de prezentare, pentru standuri sau rafturi, dupa gust. Dotati magazinul cu carucioare si lasati spatii de trecere largi, atat cat va permit dimensiunile incintei, pentru a evita aglomeratia si disconfortul clientilor.
 
Aranjati marfurile pe sortimente: imbracaminte sport, jeans etc. Nu uitati ca decorul provoaca pofta de a cumpara, iar supermarket-ul dvs. traieste din foamea de moda a clientilor care va vor vizita magazinul. Asadar, faceti lor risipa de imaginatie, bun gust si straduiti-va sa alcatuiti o oferta atragatoare. 
 
Langa casele de marcat puteti oferi spre vanzare tot soiul de accesorii si fleacuri la moda, care aduc, de obicei, venituri ce nu trebuie subapreciate. Cereti producatorilor postere, pliante sau fluturasi pe care sa-i afisati in locurile in care veti desface marfurile lor.
 
De restul banilor, mobilier
Cat priveste dotarea si amenajarea biroului, oricat de simpla si de austera ar fi formula pe care o veti alege, nu va veti putea lipsi de telefon, fax, computer sau de un robot telefonic. Cercetati cat mai multe aplicatii soft pentru tinerea evidentei contabile, scop in care puteti cere opinia furnizorilor pentru a va ajuta sa va decideti in alegerea programului optim pentru nevoile afacerii dvs.

Amenajarea biroului va poate costa, cu totul, in jur de 15 milioane de lei. Mobilierul din magazin poate fi achizitionat la mana a doua si reconditionat, atat cat este necesar.
 
Amenajarea supermarketului dvs. va trebui sa se conformeze, in general, urmatoarelor criterii: transparenta, prezentare unitara a grupelor de marfuri, folosirea a diverse mijloace de atragere a clientilor, mobilier in conditie foarte buna, fara colturi rupte sau rafturi strambe etc. 
 
Angajatii bine platiti sunt si mai eficienti si mai ... ieftini
Trasaturile cele mai importante ale angajatilor dvs. trebuie sa fie talentul comercial si placerea de a lucra in bransa. Daca ei au calificare de vanzator, este cu atat mai bine, dar aceasta nu poate constitui o conditie necesara. In orice caz, lucratorii comerciali trebuie sa cunoasca fara cusur oferta supermarketului pentru ca astfel sa poata consilia in mod eficient clientii cu privire la un produs sau altul. 
 
Amabilitatea neconditionata si o aparitie ingrijita sunt trasaturile esentiale ale oricaruia dintre angajatii dvs. Motivati-i cu prime si informati-va asupra nervilor si aspiratiilor lor, asupra a ce anume ii stimuleaza si ce poate reprezenta o recompensa adecvata pentru ei. 

Retineti, in concluzie ca un asemenea supermarket se poate transforma in scurt timp intr-o importanta sursa de profit, daca veti reusi sa dezvoltati, de sugestiile pe care vi le oferim in acest minidosar de afaceri, un concept viabil si, in cele din urma, o afacere solida.
 

Tags: magazinmarfuriafaceriidei de afaceriidei afaceriafaceriafaceri profitabileidei de afaceri profitabileafacere


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Idei de afaceri profitabile - cum sa-ti deschizi un magazin - debuseu
Rating:
Nota: 4.36 din 14 voturi

Articole conexe

26 Aug2024

7 motive pentru care afacerea ta are nevoie de o reclama led programabila

Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
Citeste mai departe
22 Dec2023

3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri

de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat. Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
Citeste mai departe
23 Aug2023

3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung

de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
Citeste mai departe
15 Sep2021

Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF

de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.    In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016