In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
27122
04-Ian-2011
5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
O ferma ecologica este o afacere care a prins din ce in ce mai mult mai ales ca infiintarea unei astfel de ferme beneficiaza de fonduri europene nerambursabile.
Cei care dispun deja de un teren agricol pot aplica pentru obtinerea acestor fonduri care vor fi utilizate in primii trei ani pentru curatarea terenului agricol de insecticide.
Planul de afacere perfect intocmit
reprezinta argumentul tau in discutiile cu
investitorii, finantatorii sau cumparatorii
>> Click AICI <<
Perioada de conversie pentru a avea o ferma ecologica este de:
- cel putin doi ani inainte de semanat;
- cel putin doi ani inainte de utilizarea acestor produse ca furaje obtinute din agricultura ecologica in cazul pasunilor si furajelor perene,;
- cel putin trei ani inainte de prima recolta a produselor ce se pot comercializa cu declaratia de produs ecologic in cazul culturilor perene, altele decat furajele (pomi fructiferi, vita de vie etc).
La sfarsitul acestei perioade, terenul respectiv este considerat ecologic si se poate trece la cultivarea propriu-zisa a legumelor sau fructelor ecologice.
In cadrul metodelor traditionale de ingrijire a culturii, substantele chimice folosite pentru combaterea daunatorilor si a parazitilor sunt inlocuite cu alcool metilic sau extract de urzici. Solul este fertilizat cu ingrasamant organic sau cu ingrasaminte minerale din zone cu zacaminte naturale si carbonati de calciu.
In cazul fermelor ecologice in care sunt crescute pasari, in hrana sunt introduse produsele bio. Materiile prime de baza, de natura vegetala, sunt procurate din tara iar premixurile biologice din import.
Toate aceste produse folosite in hrana pasarilor ouatoare, in sistem ecologic, sunt purtatoare de certificate ecologice eliberate de organismele internationale in domeniu, recunoscute de UE. Furajul combinat este alcatuit din cereale, sarurile minerale, premixurile vitamino-minerale, etc.
Conversia la pasari (gaini)
Popularea fermei ecologice se face cu puicute de 14 saptamani si vor parcurge o perioada de 8 saptamani de conversie pana la inceperea ouatului. Acesta nu are insa voie sa le administreze antibiotice si medicamente chimice de sinteza. Toate tratamentele vor fi efectuate pe baza produselor homeopatice.
Suprafata necesara pentru cresterea pasarilor in regim ecologic este mult mai mare decat in cazul fermelor traditionale deoarece este interzisa cresterea acestor pasari in boxe.
Cresterea ecologica a gainilor pentru oua
Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
23 Aug2023
3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung
de Afaceri La Cheie
15 Sep2021
Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF
de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.
In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
09 Feb2021
De ce este important ca site-ul unei companii sa includa si o pagina de blog?
de Redactia Afacerilacheie.net
Blogul este o componenta valoroasa pentru orice business, acum mai mult ca niciodata este un instrument activ care atrage leaduri.
Daca in anii precedenti blogurile erau instrumente folosite de anumiti indivizi pentru a-si expune parerile personale, acum, au devenit tool-uri care ajuta la...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2041
Afaceri profitabile
26 Nov2019
Artisan Bakery - ingredientele unei afaceri de succes
de Alina Constantinescu O afacere cu potential ridicat pe piata din Romania este deschiderea unei cofetarii/patiserii. Aflam in randurile de mai jos povestea din spatele afacerii Artisan Bakery.
Ideea afacerii de familie a Ioanei Ungureanu s-a nascut in perioada de maternitate, cand a avut timpul necesar sa se informeze...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2066
Afaceri profitabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
Comentarii0 comentarii