Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2216 12-Iun-2017

2.25
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
Piata globala a jocurilor si jucariilor s-a apropiat in 2016 de granita de 100 de miliarde de dolari, pe care urmeaza sa o depaseasca in acest an. Cresterea sustinuta a industriei este pusa de analisti pe seama extinderii ofertelor si catre adolescenti si chiar adulti, atrasi in primul rand de jocurile de calculator si celelalte produse tehnologice, precum cele care au legatura cu comunicatiile mobile, internetul si realitatea virtuala.

Cei mai mari jucatori din lume, Mattel, Lego si Hasbro, au raportat, anul trecut, venituri de peste 5 miliarde de dolari, fiecare, motiv pentru care si investitiile lor sunt pe masura.

Din punct de vedere al profitabilitatii, danezii de la Lego au inregistrat in 2016 un profit de peste 4 ori mai mare decat liderii clasamentului dupa vanzari, americanii de la Mattel.

Desi anul trecut nu a reusit sa depaseasca liderul american, Lego s-a apropiat la mai putin de 100 de milioane de dolari de acesta.

Potrivit analistilor, piata globala de jucarii este estimata sa depaseasca 135 de miliarde de dolari pana in 2020, sustinuta de cresterea puterii de cumparare, de inovatie, de avansul tehnologic si de apetitul tot mai mare al celor mici dar si al celor mari.

“De la realitatea virtuala la tot felul de jucarii legate la aplicatiile mobile, succesul va fi al celor care vor acoperi mai eficient oferta pentru lumea reala (jucarii) si cea virtuala (jocuri pentru PC, console, telefon, internet etc.). Din punct de vedere geografic, marii jucatori se uita la pietele din Asia si America Latina, piete care, in baza cresterii nivelului de trai dar mai ales datorita natalitatii crescute, vor insemna o cota din ce in ce mai mare din piata de jucarii”, spun analistii de la KeysFin.

Cei mai importanti jucatori din sector in Romania

Cel mai important jucator din comertul cu jucarii din Romania este Jumbo EC.R SRL. Desi are numai sapte magazine, in Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Timisoara, Arad si Oradea, filiala firmei originare din Grecia a raportat o cifra de afaceri de 217 milioane de lei in 2015, cota piata depasind 40%. Potrivit presei, compania urmeaza sa deschida alte doua magazine in aceasta vara, in Constanta si Suceava.

Jumbo a deschis primul magazin in 2013, intrand pe piata cu unitati de tipul hipermarketurilor. Pe langa jucarii, Jumbo comercializeaza si produse pentru ingrijirea copilului, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.

In topul comerciantilor de jucarii, retailerul este urmat de Intertoy Zone, cu afaceri de 117 mil.lei in 2015, Lego Romania (75,5 mil.lei), Noriel Impex (35,9 mil.lei), Brick Depot (13 mil.lei), J&M (11,7 mil.lei), Netzah Game (11,3 mil.lei) si Tritex Design (9,5 mil.lei)

„Cele mai mari vanzari, in piata jucariilor, se realizeaza, in prezent, in magazinele de profil din centrele comerciale, acolo unde suprafata de expunere permite o oferta variata, atractiva pentru clienti. Un moment semnificativ pentru piata jucariilor l-a avut intrarea in piata a Jumbo, in 2013, firma care, prin formatul propus si oferta variata a reusit, intr-un timp foarte scurt, sa rescrie standardele in domeniu”, au explicat analistii KeysFin.

Cresterea semnificativa a cererii de jucarii a determinat aparitia unui numar semnificativ de producatori care au avut curaj sa investeasca in dezvoltarea unei oferte alternative la produsele importate din China.

Romexa SA si Airquee au reusit, astfel, sa realizeze cele mai mari afaceri dintre producatori, de 19,1 milioane lei respectiv 17,4 milioane lei in 2015. In topul producatorilor de jocuri si jucarii s-au mai clasat, in ordinea cifrei de afaceri, From Product (16,2 mil.lei), D-Toys (15,5 mil.lei), Modelleisenbahn (15,3 mil.lei) si Burak Toys International (10 mil.lei)

La nivel de cota de piata, sectorul este fragmentat, cu Romexa (11%), Airquee (10%) si From Product (9%). „Intr-o piata dominata de importuri, faptul ca avem peste 100 de producatori de jucarii dovedeste faptul ca cererea evolueaza in sens pozitiv. Un alt motiv pentru care piata inregistreaza acest avans este dat si de limitarea evaziunii fiscale in acest domeniu, mai ales pe segmentul produselor chinezesti, importate si vandute in alte spatii decat centrele de retail moderne. Romanii cauta tot mai mult produse de calitate, cu garantie, in detrimentul celor ieftine, care pot constitui un pericol pentru copii”, au mai spus cei de la KeysFin.


Tags: afacere cu jocuriafacere cu jucariijocuri pe calculatorjocuri pentru copii


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Afacerile cu jucarii, trend pozitiv in 2017. O industrie de 100 miliarde de dolari
Rating:
Nota: 2.25 din 4 voturi


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016