Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
38520 17-Feb-2011

5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI



Romania avea in urma cu aproape 20 de ani foarte multe fabrici pentru producerea sucurilor de fructe, retetele folosite fiind insa foarte diferite de cele care sunt urmate astazi cand se tine cont de reguli foarte stricte in ceea ce priveste calitatea si substantele adaugate folosite la producerea sucului.


Inginerul Ilarie Isac a decis sa reinvesteasca intr-o astfel de afacere si sa o readuca la zi folosindu-se de modelul german al acestei afaceri care se bucura de un succes deosebit.

Afla cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia

O afacere cu investitii modeste,
aducatoare de castig consistent

Detalii aici>>


Primul pas a fost o vizita la targul Intervitis Interfructa desfasurat la Stuttgart unde au putut fi vazute tehnologii si instalatii moderne de produs suc din fructe.


Preturile acestor instalatii sunt mult mai accesibile decat cele din Romania si pot fi achizitionate direct de la producator. Instalatiile dedicate micilor producatori au reprezentat atractia principala, acestea fiind alcatuite din moara de tocat fructele, presa cu banda, bazin colector al sucului, instalatie de pasteurizare si instalatie de imbuteliere cu capacitatea de 3,5 sau 10 litri.

O astfel de instalatie are preturi care pornesc de la 3.000 de euro, iar instalatii mai mari pot fi achizitionate mai usor prin asociatii ale pomicultorilor.


Sucurile de fructe au capatat, in ultimii ani, o larga utilizare, fiind folosite in unele cazuri si ca tratamente adjuvante datorita valorii nutritive si curative detinute, in general, de sucurile din mere, pere, coacaze rosii si negre, zmeura, soc si struguri.


Sucul limpede obtinut printr-o astfel de instalatie destinata micilor producatori poate fi comercializat ca atare sau consumat sub forma de nectar sau suc cu pulpa printr-un proces de pasteurizare.


Un astfel de produs poate fi comercializat intr-un ambalaj unic si poate obtine brevet asa cum exista in cazul dulceturilor de Topoloveni.

Succesul unei astfel afaceri este asigurat de interesul ridicat al consumatorilor pentru produsele naturale cu proprietati benefice pentru sanatate. Astfel de sucuri sunt comercializate atat in magazine, cat si in ceainarii sau restaurante, prin contracte incheiate direct cu intreprinzatorii respectivi.

Autor: Mihnea Dobre

 Vii cu mere, pleci cu suc! Nu aruncati merele, transformati-le in suc!

Afaceri profitabile cu merisoare

Cultivarea catinei - afacerea anului 2013


 


Tags: suc de mereTopolovenimicii producatoriitargul Intervitis Interfructaafaceriafaceresucuri fructenaturalesucuri naturale


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

O afacere cu traditie si cu profit: sucul natural de mere
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

22 Aug2022

Afaceri multinationale - studiu de caz: magazinele de pavilioane Expodom

Fiecare plan de afaceri are in vedere masuri pentru prevenirea si ameliorarea pericolelor si valorificarea oportunitatilor. Etapele de replanificare si consolidare sunt inevitabile in viata fiecarei afaceri. Ultimii ani au pus intreprinderile si in fata luarii deciziilor necesare...
Citeste mai departe
18 Iul2017

Studiu comparativ intre Romania, Bulgaria si Ungaria privind usurinta cu care se pot demara afaceri

de Alina Constantinescu
Orasele mai mici din Bulgaria si Ungaria prezinta conditii mai favorabile intreprinderii de afaceri, comparativ cu capitalele acestor tari, respectiv Sofia si Budapesta, se arata intr-un nou raport al Grupului Banca Mondiala. Pe de alta parte, capitala Romaniei, Bucuresti, se situeaza in prima...
Citeste mai departe
08 Aug2016

Afaceri agricole: Cele mai periculoase pesticide pentru oameni si mediu

de Alina Constantinescu
Greenpeace Germania a publicat o noua versiune a catalogului intitulat “Lista neagra a pesticidelor in UE” . Acest raport a fost realizat de Lars Neumeister, un expert independent, si inventariaza toate pesticidele autorizate in Uniunea Europeana in functie de potentialele riscuri pe...
Citeste mai departe
22 Iun2016

Idei de afaceri de succes - spaghetti si chips-uri

de Cosmin Enescu
Intr-o afacere nu trebuie sa crezi ca succesul este automat. Trebuie sa fii atent atat la elementele esentiale cat si la detalii. De multe ori detaliile fac diferenta. Tablouri, stampe din secolul XVIII, suveniruri, atmosfera calda. In pub-urile scotiene The Highlander clientii vin mai ales...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016