Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
807 06-Oct-2015

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Daca ai angajati buni, ultimul lucru pe care il vei vrea va fi sa isi dea demisia si sa lucreze pentru concurenta.

Probabil ai trecut prin asta. Daca n-ai facut-o, fie esti intr-o etapa in care inca nu ai de-a face cu angajati, fie nu esti in lumea afacerilor de multa vreme.

Angajezi pe cineva minunat. Il trimiti la cursuri de specializare, ii oferi un post cu mai multe responsabilitati si la un moment dat te trezesti cu cererea de demisie pe masa.

N-o sa-ti pice deloc bine si stii ca e aproape imposibil sa-l convingi sa ramana. Iti va intoarce spatele si vei lua de la capat procesul de gasire a angajatului perfect.

Independent de calitatile tale manageriale, uneori angajatii decid sa plece. De multe ori, acest lucru e  pe care nu-i poti controla, insa nu strica sa te asiguri ca nu faci o serie de greseli des-intalnite.

Nu-i platesti suficient

Da, ai o afacere mica, dar angajatii tai lucreaza pentru a-si plati facturile, pentru a pune mancare pe masa si pentru a-si cladi un camin. si alti factori sunt importanti, dar banii sunt motivatia principala.

Pentru angajatii care demonstreaza ca sunt valorosi incearca sa oferi salarii la nivelul pietei sau putin peste imediat ce iti permiti s-o faci.

E de inteles ca ai o afacere mica si nu ai la dispozitie bugetul salarial al unei corporatii, dar daca alegi sa convingi o persoana sa-ti lucreze pe mai putini bani decat ar putea face in alta parte, nu este o strategie sustenabila de a pastra angajatii pe termen lung si de a le incuraja loialitatea.

Nu ceri feedback suficient de des

Angajatii de top au foarte multe idei. Daca nu discutati despre ele, poti rata niste lucruri benefice pentru afacerea ta.

Ba mai mult decat atat, intreaba-i cum se simt cand vine vorba despre locul de munca si incurajeaza-i sa fie sinceri.

Comunicarea te va duce departe si, in plus, informatia obtinuta te va ajuta sa vii in intampinarea lor cu ceea ce le e necesar pentru a se dezvolta ca specialisti.




Tags: angajatiafacereafacerigreseli


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cei mai buni angajati ai tai au o valoare inestimabila. Ce sa faci sa nu-i pierzi!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

26 Nov2018

Perspectiva afacerilor din serviciile profesionale in 2018

de Afaceri La Cheie
Performanta economica a unei tari este bazata pe servicii. In cele mai competitive tari din Uniunea Europeana, economia serviciilor revendica rolul de lider. Dezvoltarea serviciilor este un deziderat si pentru Romania, daca vrea sa fie o economie competitiva. Prin urmare, evolutia acestui sector...
Citeste mai departe
27 Iul2018

Ai o afacere in constructii? 5 sfaturi care te vor ajuta in dezvoltarea ei

Caramida cu caramida, se construieste o casa. Om cu om, se construieste o echipa. In ambele cazuri, trebuie sa optezi pentru ce e mai bun, altfel risti sa se surpe totul. Inca iti mai aduci aminte momentele de inceput ale carierei tale in constructii. Aveai la dispozitie doar cativa...
Citeste mai departe
18 Ian2018

3 sugestii de amenajare a birourilor companiei, ce vor creste eficienta angajatilor

de Afacerilacheie
Tot mai multe studii demonstreaza ca mediul de lucru are un impact important asupra eficientei si motivatiei angajatilor. Iar aceste doua aspecte reprezinta una dintre cheile succesului in orice afacere. Daca te intrebi ce poti face pentru a mentine lucrurile la un nivel cat mai satisfacator...
Citeste mai departe
29 Mai2017

Video Start-up Nation: Prezentarea planului de afaceri in varianta simplificata

de Alina Constantinescu
Ilan Laufer, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a prezentat intr-un video toate informatiile necesare privind planul de afaceri pentru Programul Start-up Nation. Procedura de inscriere in cadrul progamului Start-up Nation este una simpla, usoara si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016