Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4614 18-Ian-2018

4.5
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI


Tot mai multe studii demonstreaza ca mediul de lucru are un impact important asupra eficientei si motivatiei angajatilor. Iar aceste doua aspecte reprezinta una dintre cheile succesului in orice afacere. Daca te intrebi ce poti face pentru a mentine lucrurile la un nivel cat mai satisfacator pentru toata lumea, citeste sugestiile de mai jos.


Orice antreprenor stie cat de important este aportul angajatilor la dezvoltarea companiei. Intr-o lume ideala, fiecare persoana merge la lucru cu placere si realizeaza tot ce si-a propus pe ziua respectiva fara prea mari dificultati. Doar ca lucrurile nu stau chiar asa in realitate. Exista nenumarate lucruri ce pot crea impedimente si se pare ca ambientul de la serviciu poate fi unul dintre ele.


Lumina, sursa de inspiratie si motivare

Lumina are un rol esential in concentrare si productivitate. Conform nenumaratelor studii realizate in acest sens, intensitatea si culoarea sa influenteaza starea de spirit a oamenilor. Astfel, un sistem de iluminat performant, care sa permita flexibilitate  si sa creeze o atmosfera placuta, este mai important decat credeai. Opteaza pentru personalizarea spatiilor de lucru in ceea ce priveste cantitatea si sursele de lumina. In acest fel, angajatii se vor simti mai apreciati, iar nivelul de confort va fi mult mai crescut.

Se pare ca lumina rece, albastra, creste nivelul de performanta prin mentinerea acuitatii mentale, a vitalitatii si a starii de alerta. Totodata, reduce oboseala si senzatia de somn. Foloseste acest tip de lumina pentru sedintele de brainstorming.

Pe de alta parte, lumina calda, in nuante de galben, induce senzatia de confort si relaxare. Este recomandata pentru spatiile cu un decor intim, sau cele destinate pauzelor.

Pentru salile de conferinta, cea mai recomandata lumina este cea de intensitate si culoare medie. Aceasta va contribui  la crearea unei atmosfere primitoare, mentinand in acelasi timp atentia celor prezenti.


Renunta la designul traditional

Birourile traditionale, unde toate corpurile de mobila si scaunele sunt identice intre ele, creeaza in timp monotonie si pot fi demotivante pentru angajati. Tot mai multe companii din intreaga lume renunta la decorul clasic in favoarea unuia noncomformist. Desi acest lucru poate presupune o investitie financiara substantiala, fericirea angajatilor este de asemenea foarte importanta. Astfel, exista birouri ce dispun de hamace, scaune desprinse parca din filmele SF, canapele imense sau fotolii puf confortabile. Printre obiectele decorative pot fi observate candelabre futuriste, iar peretii sau tavanele sunt vopsite in culori vibrante.

O alta idee care are tot mai mult succes este crearea zonelor de recreere, cu jocuri, carti sau muzica.

Pentru a-i incuraja pe angajati sa faca miscare, unele companii au construit sali de sport, cu dotari moderne si o serie de facilitati.

Pana la urma aceste masuri sunt chiar necesare, mai ales daca ne gandim ca un angajat petrece mai mult timp la birou decat acasa.

Prin urmare, nu iti limita imaginatia atunci cand este vorba de amenajarea birourilor. Cu siguranta angajatii tai vor fi incantati de punerea in aplicare a unui astfel de proiect.


Atentie la nivelul de zgomot

Cel mai frecvent intalnite birouri sunt cele open space. O astfel de organizare permite utilizarea eficienta a spatiului si, in caz de nevoie, reorganizarea rapida a birourilor. Din pacate, aceasta nu este intotdeauna cea mai buna solutie pentru angajati. Studiile arata ca nivelul de productivitate scade cu aproximativ 15% in cazul birourilor open space, iar angajatii experimenteaza probleme de concentrare. Unul dintre principalele motive este nivelul ridicat de zgomot. Anumite persoane sunt mai vorbarete si telefoanele nu sunt mereu puse pe modul silentios. Iar odata ce ne pierdem concentrarea, ar putea dura pana la 20 de minute sa o recapatam.

In cazul in care acest lucru este posibil, separa birourile intre ele. In caz contrar, exista cateva masuri care vor ajuta la reducerea nivelului de zgomot:

  • Podelele din lemn, gresie, ciment, piatra sau orice alt material dur, rasuna la fiecare pas. Opteaza pentru mocheta sau vinilin.

  • Amenajeaza cel putin o incapere mica, linistita, unde angajatii se pot retrage din cand in cand, in caz de nevoie.

  • Alege modele de casti calitative.

  • Plantele ajuta la reducerea nivelului de zgomot din spatiile deschise.

  • Monteaza panouri fonoabsorante.


Daca nu ai luat in considerare pana acum aspectele mentionate mai sus, poate a venit momentul sa aduci mici imbunatatiri spatiului de lucru.  Un ambient placut va fi un important factor motivant, ce va contribui la cresterea eficientei angajatilor.


Sursa foto: Shutterstock


Tags: sistem iluminatiluminat companiesursa lumina


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

3 sugestii de amenajare a birourilor companiei, ce vor creste eficienta angajatilor
Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016