Riscuri majore ti-ai asumat chiar din prima zi in care ai intrat in afaceri. Ai fi putut esua inca dinainte sa angajezi primul salariat. Faptul ca ai nu ai patit-o si ca, in schimb, ai reusit sa iti dezvolti compania nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa fii vigilent....
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
6583
28-Feb-2012
Planul de afaceri reprezinta o unealta pe care mizam extrem de mult.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Ne implicam in mod direct in proiectarea planul de afaceri, continuam sa il actualizam si sa il imbunatatim si ne bazam pe solutiile si beneficiile pe care ni le pune la dispozitie.
Un plan de afaceri nu este redactat intotdeauna in forma sa cea mai fericita. Exista planuri de afaceri care nu isi vor duce initiatorii prea departe de esec si planuri de afaceri care promit succes real.
Iata greselile cele mai frecvente in proiectarea unui plan de afaceri:
1. Privim lucrurile din prea multe perspective si incercam sa tintim prea multe audiente. Tineti minte ca este o greseala majora sa incercam sa rezolvam problemele tuturor si sa ii multumim pe toti. Ramaneti pozitionat pe o nisa bine conturata sau, si mai bine, pe o sub-nisa pe care sa detineti sanse reale de succes. Priviti lucrurile din perspectiva corecta, fara a va dilua sansele de succes.
2. Nu ne luam in considerare competitorii. Competitorii sunt dusmanii antreprenorilor in lupta pentru suprematia pe o piata, afaceri de nisa sau sub-nisa. Ne luptam pentru a ne coopta cei mai multi si mai importanti clienti, pentru a castiga segmente noi de audienta, pentru a ne dezvolta afacerile in mod optim, pentru a castiga cea mai buna imagine si reputatia care sa ne ajute sa obtinem profituri solide, stabile, sigure. In aceste conditii este vital sa stiti tot ce se poate cu referire la competitorii dvs.
3. Nu ne implicam in proiectarea planurilor de afaceri. Planurile de afaceri, oricate versiuni am detine, trebuie sa beneficieze de implicarea noastra directa. Un plan de afaceri, fie ca este proiectat pentru atragerea de investitori sau parteneri de afaceri, fie ca este destinat organizarii echipelor de management sau pentru obtinerea de autorizatii si licente, va fi unul care va necesita prezentare, sustinere. Dvs trebuie sa fiti cel care lucreaza in contul lui, pentru a va sustine ideile in mod corect si cu eficienta maxima, pentru a va conduce afacerile in mod optim.
Autor: Adela Simonescu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
20 Apr2017
Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes
de Alina Constantinescu De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
3433
Plan de afaceri
15 Iun2016
8 segmente pe care trebuie sa le cuprinzi in proiectul de finantare a afacerii
de Codrina Laiu
Atunci cand realizati proiectul de finantare a afacerii este necesar sa intocmiti un buget. Bugetul cuprinde urmatoarele linii:
1. Resurse umane – echipa de proiect si expertii implicati in proiect.
2. Participanti – cheltuieli cu participantii din proiect.
3. Total costuri...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2639
Plan de afaceri
10 Iun2016
Planificarea bugetului - un factor esential al afacerii
de Codrina Laiu
Este bine sa fiti organizati in realizarea bugetului pentru ca este o munca de detaliu.
Rezultatul trebuie sa indeplineasca perfect cerintele finantatorului. Ca urmare, bugetul trebuie tratat cu seriozitate si construit cu atentie.
Ajustarea diferentelor dintre cheltuieli si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2125
Plan de afaceri
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → 5 oportunitati directe de a obtine sanatate, frumusete, performante si o viata implinita
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
Comentarii0 comentarii