Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cea mai buna cale prin care poti arata investitorilor ca pot avea incredere in tine si in proiectele tale este sa le prezinti un plan de afaceri bine realizat. Acesta ar trebui sa fie clar, concret si realist. Demonstreaza-le apoi ca detii instrumentele, talentul si echipa care sa puna acest plan in aplicare. Planul tau de afaceri este cheia de aur care iti va deschide toate usile atunci cand vei avea nevoie sa ii convingi pe investitori si pe ofiterii de credit ca iti poti transforma planul in realitate.
In momentul in care ai facut rost de banii necesari pentru a-ti incepe sau pentru a-ti extinde afacerea, planul tau va avea rolul unei harti pentru afacerea ta. Nu este doar un document static pe care il scrii si de care uiti mai apoi. Vei avea nevoie sa il consulti in permanenta si sa tii cont de tot ceea ce ai notat in el. Te va ajuta sa iti indeplinesti obiectivele propuse fara sa te abati de la drum. Planul se va modifica insa si va evolua pe masura ce si afacerea ta se dezvolta.
Super-planta medicinala care
iti aduce 100.000 de euro la hectar!
SCHISANDRA - planta cu 5 arome
care vindeca o multime de boli
>> Click AICI <<
Am nevoie de un plan de afaceri?
Nu toti cei care incep sau conduc o afacere pornesc de la un plan de afaceri, dar cu siguranta te ajuta sa ai unul. Daca incerci sa obtii finantare, un plan de afaceri realizat ca la carte iti va fi de folos in mod sigur.
Ce contine planul de afaceri?
Un plan de afaceri ar trebui sa demonstreze ca afacerea ta va aduce suficient venit pentru a-ti acoperi cheltuielile si pentru a oferi o dobanda convenabila bancherilor sau investitorilor.
1. Rezumatul administrativ: pune accentul pe trasaturile principale ale planului si vinde ideea afacerii in doua pagini sau mai putin.
2. Rezumatul companiei: o descriere efectiva a companiei, a conducerii, precum si un scurt istoric.
3. Produse (sau servicii sau amandoua): o descriere a produselor si/sau a serviciilor si felul in care se diferentiaza acestea de produsele si/sau serviciile concurente de pe piata.
4. Analiza pietei: ofera o descriere succinta a clientilor specifici, a campului competitional, a segmentului de piata, precum si a dezvoltarii estimate a segmentului de piata respectiv.
5. Strategie si implementare: o descriere a modului in care iti vei vinde produsul si cum iti vei pune planul in aplicare.
6. Prezentarea managementului: ofera informatii in ceea ce priveste departamentul de management, experienta celor care lucreaza acolo, precum si realizarile cele mai importante.
7. Planul financiar: contine elemente financiare-cheie precum vanzarile, circuitul financiar, profitul.
Ce face ca un plan sa aiba succes?
Printre elementele care asigura succesul si buna functionare a unui plan de afaceri se numara o idee buna, o forma clara si concreta de expunere a afacerii, o structura logica, o ilustrare exacta a modului in care managerii pot transforma afacerea intr-un succes, precum si potentialul de profitabilitate.
Apeleaza cu toata increderea la un consultant care te va ajuta sa creezi planul perfect pentru afacerea ta. Cumpara si o carte care sa iti ofere aceste informatii in cazul in care detii deja cunostinte in domeniul afacerilor si crezi ca ai putea sa iti scrii singur planul de afaceri. Tine cont de toate sfaturile pe care ti le dau specialistii si vei reusi sa iti construiesti un plan de afaceri perfect.
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes
de Alina Constantinescu→ Citeste mai departe
8 segmente pe care trebuie sa le cuprinzi in proiectul de finantare a afacerii
de Codrina Laiu→ Citeste mai departe
Planificarea bugetului - un factor esential al afacerii
de Codrina Laiu→ Citeste mai departe
De ce este necesar bugetul intr-un plan de finantare a afacerii?
de Andreescu Sorin→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri la cheie - Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Cresterea viermilor de matase
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Comentarii0 comentarii