Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
1431 08-Mar-2016

5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Pe langa stabilirea politicii de ansamblu care orienteaza productia, vanzarile si profiturile – principalul “ghid de calatorie” pe drumul succesului in afaceri – rolul cel mai important al planului de afaceri este cel de fundament al oricarei propuneri financiare pe care o prezinti.

Multi intreprinzatori au impresia gresita ca un plan de afaceri este acelasi lucru cu o cerere de finantare. Eroarea rezulta din neintelegerea utilizarilor acestor doua instrumente de afaceri diferite.

Investigheaza si intocmeste o lista a organizatiilor care finanteaza activitati cu grad mare de risc. Viziteaza filiala locala a organizatiei care se ocupa de intreprinderile mici, studiaza formularele de cerere de credit pe care le au si eventual completeaza-le intr-o forma preliminara.

Verifica care este publicatia de profil in care ar fi cel mai bine sa dai un anunt pentru gasirea unui partener sau investitor, daca ai nevoie de sprijin financiar.

Avand la dispozitie o lista cu toate variantele posibile, nu mai ramane decat sa le ordonezi in ordinea in care preferi sa apelezi la ele cand vei avea nevoie de bani.

Cand cercetezi sursele de fonduri, scutesti timp  daca iti notezi numele persoanelor de contact si daca reusesti sa stabilesti o relatie de colaborare cu acestea.

In sectiunea documentara trebuie sa incluzi un raport de solvabilitate, intocmit de o institutie specializata. Cand primesti raportul, verifica continutul si ia masurile necesare pentru a elimina comentariile negative. Odata acestea solutionate, solicita o revizuire a raportului si ataseaza o copie a lui la planul tau de afaceri.

Daca esti in posesia unui patent sau drept de autor, ataseaza copii ale acestora. Orice licenta de folosire a patentului sau dreptului de autor al altcuiva trebuie de asemenea inclusa.

Daca ai drept exclusiv de distributie a unui produs, anexeaza documentele care atesta acest lucru. De asemenea, trebuie incluse copii ale oricaror acte de inchiriere, acorduri sau alte acte juridice care au legatura cu afacerea ta.

In final, scrie o scurta prezentare de ansamblu din care sa reiasa  cand a fost infiintata firma, care este scopul activitatii ei, ce are specific, cum intentonezi sa atingi o anumita cota de piata si rezultatele anticipate pentru urmatorii 5 ani.



Tags: plan de afaceriplan afaceriafaceriafacere


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Ce poti sa faci daca ai nevoie de sprijin financiar? Ghidul de calatorie pe drumul succesului in afaceri
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

27 Apr2021

Studiu GLAMI.ro: livrarea rapida, sigura si preturile mai bune din online ii atrag pe romani in e-magazine

de Redactia Afacerilacheie.net
GLAMI, marketplace de moda online cu prezenta in tara noastra din 2017, aduce date relevante, colectate la inceputul lunii aprilie 2021 de la vizitatorii www.glami.ro. Subiectul noului studiu au fost cumparaturile in lunile de vara. Cumparaturile de vara din Romania se vor face mai...
Citeste mai departe
19 Feb2021

Firma e in colaps financiar? Idei destepte de la KRUK sa scapi de datorii!

de Redactia Afacerilacheie.net
Gestionarea defectuoasa, piedicile birocratice si multe alte evenimente care nu tin de antreprenor sunt factori importanti care pot sa contribuie la neplata datoriilor de catre o firma. Ratele pentru credite, platile facturilor la furnizorii de marfa sau la furnizorii de utilitati, nu pot fi...
Citeste mai departe
06 Dec2017

Singurele 3 moduri eficiente de a-ti proteja afacerea

Riscuri majore ti-ai asumat chiar din prima zi in care ai intrat in afaceri. Ai fi putut esua inca dinainte sa angajezi primul salariat. Faptul ca ai nu ai patit-o si ca, in schimb, ai reusit sa iti dezvolti compania nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa  fii  vigilent....
Citeste mai departe
20 Apr2017

Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes

de Alina Constantinescu
De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016