Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
11200 04-Apr-2013

2.75
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
Ce este un mediator si de ce avem nevoie de el?

Din data de 15 februarie s-a instituit obligatia legala pentru parti ca, anterior declansarii unei actiuni in instanta sau pana la termenul dat de instanta in acest sens, sa se prezinte la mediator in vederea informarii cu privire la posibilitatea solutionarii diferendelor pe calea medierii, adica prin dialog si negociere.
 
Cu alte cuvinte, toti cei care se vor adresa instantelor de judecata trebuie sa faca dovada ca au participat la o sedinta de informare in mediere.
 
Medierea este o profesie liberala iar pentru a o practica nu ai nevoie de cunostinte juridice ci ai nevoie de multa comunicare si empatie.
 

10 pasi pe drumul deschiderii biroului de mediator si inregistrarea fiscala

(Sursa - www.medierenet.ro)
 
Ai hotarat sa devii mediator?
 
1. In primul rand este nevoie sa urmezi un curs de mediator avizat de Consiliul de Mediere si de catre CNFPA.
 
Urmeaza pregatirea dosarului pentru autorizare. Pentru a putea functiona in forma de exercitare a profesiei aprobata de CM, mai e nevoie de:
 
2. Inregistrarea fiscala, care inseamna depunerea la Administratia financiara a localitatii de domiciliu sau a judetului a urmatoarelor acte:
 
- copie dupa Hotararea CM de autorizare a formei de exercitare a profesiei si dupa Adeverinta sau Autorizatia de mediator emisa de CM – cate un exemplar;
 
- copie dupa Actul constitutiv al formei de exercitare a profesiei cu mentiunea ”Inregistrat in REFEP la pozitia nr. …..”  si stampilat de CM- 1 ex;
 
- copie dupa Actul de detinere a spatiului in care se va desfasura activitatea - acelasi depus si la CM pentru autorizare – contract de vanzare-cumparare, inchiriere, comodat- 1 ex;
 
-  copie dupa Cartea de identitate a mediatorului/mediatorilor - 1 ex.;
 
- declaratia de inregistrare fiscala 070- 2 ex. originale;
 
- Declaratie privind venitul estimat 220 - 2 ex. originale;  
Declaratiile se pot descarca si de pe site-ul ANAF si se depun personal, prin corespondenta sau prin reprezentant fiscal.
 
3. Ridicarea Certificatului de inregistrare fiscala de la Administratia financiara. Se face numai personal de catre titularul inregistrarii, in doua zile de la depunerea actelor mentionate mai sus sau in aceasi zi daca se merge la Administratia Financiara a judetului.
 
4. Confectionarea stampilei formei de executare a profesiei conform modelului si dimensiunilor din anexele la R.O.F. al Consiliului de mediere.  Se prezinta copie dupa Autorizatie si dupa CI.
 
5. Achizitionarea formularelor cu regim special pentru desfasurarea activitatii: facturi, chitantier, jurnal de incasari-plati (snuruit,numerotat,inregistrat si stampilat de finante).
 
6. Confectionarea Firmei, in conformitate cu conditiile impuse de CM, si montarea ei la sediul biroului. Se comanda la firme de publicitate.
 
7. Realizarea unui Registru de evidenta a cazurilor de mediere-fie pe suport de hartie fie in format electronic- si a unui Registru de corespondenta.
 
8.  Intocmirea unor Modele de acte: invitatii, contract de premediere, contract de mediere, proces verbal de prezenta in mediere, proces verbal de inchidere a medierii, acord de confidentialitate parti, asistenti, adresa catre instanta, notar.
 
9. Este necesara inscrierea intr-o asociatie profesionala a mediatorilor asa cum prevede art. 24 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si exercitarea profesiei de mediator cu modificarile ulterioare.
 
10. Comandati carti de vizita pe care sa le aveti la voi si sa le dati la cat mai multe persoane ori de cate ori aveti ocazia.
 
Gata cu actele! Mai trebuie sa va personalizati spatiul de lucru pentru a fi cat mai agreabil pentru voi si pentru partile voastre.
 
Detalii: www.medierenet.ro
Sursa foto: www.eccromania.ro

 

 

Tags: medieremediatorafacerioportunitati de afacericum sa devii mediatorcurs mediator


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Oportunitati de afaceri! Cum sa devii mediator?
Rating:
Nota: 2.75 din 4 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
17 Mai2016

Meniul electronic sau e-meniul - modul de a creste vanzarile in afaceri

de Zenobia Badescu
Costin Staicu, consilierul afacerilor gastronomice, este unul dintre promotorii meniului electronic pentru hoteluri si restaurante in Romania. Idei de Afaceri: Ce este meniul digital si cum poate ajuta o afacere gastronomica? Costin Staicu: Meniul electronic sau e-meniul reprezinta una...
Citeste mai departe
03 Mai2016

Un nou trend in afaceri: consumul colaborativ

de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate dintre obiectele pe care le detineti le folositi in mod curent? Unelte de gradinarit, instrumente muzicale, echipamente de gimnastica, carti, CD-uri si chiar unele haine stau mai mult in spatii de depozitare decat sunt folosite. Cele mai multe persoane au locuinta...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016