Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2657 30-Iun-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Marketingul integrat porneste de la ideea ca pentru o organizatie comunicarea totala cu clientii sai este mai importanta decat o singura tehnica de promovare.

Miscarea de stergere a granitelor intre diferitele discipline ale marketingului a avut ca rezultat o crestere a creativitatii si eficacitatii, economisindu-se astfel bugetul alocat acestor activitati.

Marketingul integrat a fost determinat de urmatorii factori:
  • Sociali  - consumatori din ce in ce mai sofisticati.
  • Tehnologici - baze de date computerizate, “smartcardurile”, noi medii pentru reclama.
  • Economici -  cererea de crestere a eficientei marketingului.
  • Politici - o mai mare libertate a mass-mediei, schimbarea atitudinii fata de reclama.
Pentru a intelege cum sunt integrate diferitele tehnici promotionale, le putem considera ca o combinatie de elemente, care include:
  • Reclama.
  • Public Realation
  • Promovarea vanzarilor
  • Marketing direct.
Pe de alta parte, pe plan mondial insa, exista o tot mai pronuntata tendinta de renuntare de catre organizatii la toate acele activitati care nu au legatura cu obiectul de activitate al firmei, ele preferand sa-si concetreze eforturile in vederea imbunatatirii “produsului: (intelegand prin produs atat un “produs tangibil” – o marfa – cat si un produs netangibil – un serviciu), lasand activitatile conexe pe seama specialistilor externi.

LAVANDA - cea mai profitabila cultura
pe terenuri mici

- planta nepretentioasa
- se vinde excelent
- profit de peste 8.000 de euro/ha!

>> Click AICI <<

S-a inceput mai intai cu serviciile de catering, apoi serviciile de mentenanta/service, ajungandu-se in momentul de fata chiar la management.

Unul dintre aceste servicii conexe descentralizate este si marketingul, in occident crescand rapid in ultimii ani numarul agentiilor de marketing.

Acest lucru s-a petrecut fie prin extinderea activitatilor din aval, in principal agentiile de publicitate, fie pur si simplu prin desprinderea departamentului de marketing al unei firme de organizatia-mama.

Aproape toate firmele si-au infiintat un departament de marketing sau au cel putin o persoana care se ocupa cu “marketingul”.
 
Lansarea in afaceri


Fiind vorba de o investitie in domeniul serviciilor, suma initiala nu este prea mare. Aveti nevoie de 2-3 calculatoare, o imprimanta color si una laser (post script), precum si de un sediu.

Acesta nu trebuie neaparat sa fie central, insa nici chiar la periferie, si evident, sa poata fi depistat cu usurinta. Cel mai recomandabil este un birou intr-o cladire cu birouri. Veti fi astfel vecin cu potentialii dumneavoastra clienti.

Ca personal (presupunand ca dumneavoastra sunteti specialistul in marketing) aveti nevoie de o secretara care sa cunoasca una-doua limbi de circulatie internationala, precum si sa opereze cu programele de baze de date.

Mai aveti nevoie si de un bun tehnoredactor, capabil sa realizeze in timp foarte scurt lucrari de grafica foarte pretentioase (postere, afise, fluturasi), de un analist financiar cu experienta, precum si de un documentarist (pentru inceput, aceasta activitate o poate desfasura si secretara).

Ulterior, odata cu cresterea numarului clientilor, va fi nevoie de un personal mult mai numeros. Daca insa nu aveti acesti bani, puteti incepe cu unele activitati de marketing specifice, pe care sa le puteti efectua singur, ori utilizand colaboratori, ca de exemplu: brokeraj de baze de date, monitorizare mass-media, consultanta, promotion (la nivel redus, evident), furnizare de informatii pe anumite domenii, insotite sau nu de analize economice etc.

In general, structura unei agentii de marketing cuprinde urmatoarele departamente: analiza pietelor, analiza comportamentului cumparatorilor, monitorizare, documentare, creatie, strategie. Sau poate fi organizata pe diferitele modalitati de marketing: promovare, marketing direct (atentie, o confuzie periculoasa pentru agentie este cu vanzarile.


Noutati despre marketingul online in 2016!

Noi tehnologii in marketing - proiectii holografice - virtual greeters

In online, afacere deosebit de atractiva - marketingul afiliat

Tags: marketingmarketing integratagentie de marketingpromovareclientireclama


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum sa lansezi o afacere bazata pe marketing integrat
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

20 Ian2016

2 ajutoare pentru promovarea produselor romanesti

de Afacerilacheie.net
1. Nou! Serviciu de Comert Exterior si de Promovare a Produselor Romanesti Seful M.A.D.R. a anuntat recent ca noua organigrama ministerului pe care il conduce include si un Serviciu de Comert Exterior si de Promovare a Produselor Romanesti.  „In proiectul noii organigrame a MADR...
Citeste mai departe
03 Mar2015

Afaceri online de succes - marketingul afiliat

de Codrina Laiu
Modelul de business ales este marketingul afiliat, este o forma a marketingului online, prin care produsele promovate pe site se afla in stocurile producatorilor/comerciantilor. Unul dintre  magazinele online de la noi bazate pe marketing afiliat este indulap.ro. Afacerea a fost lansata in...
Citeste mai departe
11 Apr2014

Livada cu autoservire - o afacere cu fonduri europene. Clientii isi culeg singuri fructele

de Afacerilacheie.net
Familia Popa si-a facut o livada ecologica cu fonduri europene in localitatea Sultana din Calarasi. Ca element inedit, ferma lor atrage prin conceptul “Pick-Your-Own” adica, „Culege singur“.   Avem iata, inca un exemplu de afacere dezvoltata cu fonduri...
Citeste mai departe
09 Dec2013

Barul - de la asteptari la costuri, clienti-tinta si acte necesare

de Julian Manescu
Cand te gandesti la un bar, care sunt cuvintele care descriu cel mai bine ceea ce iti imginezi? Daca vezi camere pline de oameni care au conversatii prietenoase, daca auzi muzica buna si daca vezi ca distractia este prezenta, atunci cu siguranta va fi un business rentabil.   Sa detii...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016