336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
5207
16-Dec-2014
Retineti 4 puncte esentiale privind demararea acestei afaceri la cheie:5
din 3 voturi
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
1. Cererea de peste pe piata romaneasca creste an de an in ritm accelerat!
2. In Romania, paradoxal, productia de peste a scazut in ultimii ani!
3. Ai posibilitati de dezvoltare pentru aceasta afacere la cheie. Spre exemplu, o pastravarie produce aproximativ 20 de tone de peste pe an (suficient pentru a castiga independenta financiara si venituri considerabile)!
Apoi, investind mai departe in sporirea capacitatii de productie, vei depasi si acest prag iar ferma piscicola pe care o dezvolti va ajunge in cataloagele marilor acvacultori!
4. Productia de pastrav este eligibila pentru finantare prin intermediului FEP (Fondul European pentru Pescuit) si cererea este tot mai mare pe piata. Prin urmare, ai la indemana toate oportunitatile pentru dezvoltarea acestei afaceri profitabile!
Dupa ce s-a amenajat ferma, urmeaza momentul cel mai mult asteptat de orice fermier in devenire: popularea cu pesti.
Pentru un asemenea sistem, este absolut obligatoriu ca puietul ce se introduce in bazine sa provina din alte ferme ce functioneaza tot in acelasi sistem, adica in sistem recirculat. in caz contrar, exista riscul de a se introduce boli in apa sau alte bacterii ce pot provocat grave dezechilibre.
O bacterie, odata patrunsa in acest sistem inchis, poate ramane pentru totdeauna fie in biofiltru, fie in bazine, filtru mecanic etc. Ajunsa aici, bacteria va gasi conditii propice de dezvoltare si se va inmulti foarte mult.
Desi exista instalatii de sterilizare cu ultraviolete, acestea nu elimina niciodata complet bacteriile, ci numai le reduc in permanenta numarul, reducand (nu eliminand) riscul de imbolnaviri ale pestilor.
Asadar, aceste sisteme sunt destul de fragile si fermierul trebuie sa le acorde o mare grija. Una din regulile de aur este: Nu bagati mana in apa! Aceasta regula se aplica in special vizitatorilor. Nici fermierul nu trebuie sa introduca mana in apa decat daca este obligatoriu necesar.
Pescarii sau acvaristii sunt rugati insistent sa nu atinga nimic cat timp viziteaza ferma, acestia fiind de obicei cei mai mari purtatori de agenti patogeni specifici pestilor.
Accesul in ferma se face numai cu cizme curate, care se folosesc doar in acea incapere. Este recomandat sa folositi echipament special de lucru numai in hala. De aceea este bine ca magazia de furaje sa comunice cu hala de productie, pentru a evita iesirea frecventa in curte a personalului fermei.
Popularea cu pesti se va face numai dupa ce sistemul s-a pornit cu cel putin doua saptamani inainte, timp in care trebuie facute toate probele. in aceasta perioada, coloniile de bacterii nitrificante au timp sa se dezvolte in biofiltru. Pana la introducerea pestilor nu e necesar schimbul de apa de 10% decat pentru probe.
Este important ca la fiecare metru cub de apa sa se introduca 0,5 kg de sare dura de masa (neiodata). Tineti cont ca cei 10% inlocuiti inseamna o anumita cantitate de sare ce trebuie reintrodusa in sistem. Daca intr-o zi veti inlocui 10 m3 de apa, atunci veti reintroduce si 5 kg de sare.
Astfel, observati ca deja primele costuri de exploatare a fermei apar odata cu achizitionarea sarii. 5 kg pe zi inseamna 1,8 tone de sare pe an.
Detalii - Ferma piscicola in sistem familial
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiArticole conexe
13 Iun2018
Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri
de Alina Constantinescu
25 Ian2017
Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri
de Alina Constantinescu Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
17 Mai2016
Meniul electronic sau e-meniul - modul de a creste vanzarile in afaceri
de Zenobia Badescu
Costin Staicu, consilierul afacerilor gastronomice, este unul dintre promotorii meniului electronic pentru hoteluri si restaurante in Romania.
Idei de Afaceri: Ce este meniul digital si cum poate ajuta o afacere gastronomica?
Costin Staicu: Meniul electronic sau e-meniul reprezinta una...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
03 Mai2016
Un nou trend in afaceri: consumul colaborativ
de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate dintre obiectele pe care le detineti le folositi in mod curent?
Unelte de gradinarit, instrumente muzicale, echipamente de gimnastica, carti, CD-uri si chiar unele haine stau mai mult in spatii de depozitare decat sunt folosite.
Cele mai multe persoane au locuinta...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Pachet promotional Colectia Idei de Afaceri de Succes
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
Comentarii0 comentarii