Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II.
Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2746
03-Iun-2016
Napul porcesc sau topinamburul este planta care a intrat in vizorul micilor fermieri. Este o planta rezistenta la seceta, are o rata de profitabilitate foarte buna si se adapteaza bine pe o varietate mare de soluri.3.5
din 9 voturi
din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
Florian Filip din Lunca Buzaului, a inceput sa cultive topinambur in urma cu 10 ani, pe o suprafata de doar 1.000 mp.
Dupa ce a observat ca nu poate satisface cererea existenta in piata, cultivatorul a decis sa isi mareasca suprafata plantata. In prezent are 4.000 de mp cu nap-porcesc.
„Acum circa 10 ani am vazut in curtea bunicii mele aceasta planta, intr-un capat al gradinii. Am inceput sa experimentez si in scurt timp am infiintat 1.000 de mp.
Comertul online: un business de succes
Deschide propriul magazin si
obtine profit in cateva click-uri
Detalii aici>>
La recolta am avut niste tuberculi mari si frumosi, asta in conditiile in care nu am facut decat sa irig si sa am putina grija de plante. Am fost surprins sa constat ca la vanzare mi se solicitau cantitati mult mai mari decat aveam.
De aceea, am luat decizia si sa ma extind, iar in prezent am 4.000 mp”, povesteste, pentru StiriAgricole.ro, Florian Filip.
Investitia pentru infiintarea unui hectar de topinambur ajunge este de circa 7.000 lei. Veniturile obtinute de un agricultor iscusit in urma cultivarii de topinambur pot fi de aproape 140.000 lei/hectar.
sursa: stiriagricole.ro
De ce cultura de topinambur?
Topinamburul se cultiva pentru tuberculii sai albi-violeti sau galbeni care se consuma cruzi, prajiti sau fierti in mancaruri diverse si mai cu seama in dietele pentru diabet.
Topinamburul este un produs foarte gustos, crocant, dulce, cu un gust care se aseamana anghinarei. Faptul ca majoritatea formelor existente au tuberculi cu deformatiuni, il fac greu de curatat, inconvenient esential in extinderea culturii.
De retinut este faptul ca topinamburul isi realizeaza rezervele prin stocarea in tubercul a unui polifructosan specific, numit inulina ( 20% in tubercul).
Tuberculul de topinambur este de asemenea bogat in minerale (Ca, Mg, K, P), vitamine, proteine, agenti specific( cholina, betaina, saponina, quercimetrina) si enzime ( inulinaza, proteinaza, invertaze, fosforilaze si fenolaze).
>> Cititi despre topinambur si toate informatiile pentru a va pune pe picioare o afacere profitabila in domeniul cultivarii legumelor in sistem ecologic!
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 3.5 din 9 voturiArticole conexe
04 Nov2016
Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere
de Alina Constantinescu
16 Iun2016
Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania
de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti.
In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
24 Mai2016
O afacere inedita - fast food cu paste preparate pe loc
de Teo Manole Schimbarea stilului de viata al romanilor si lipsa de timp ofera perspective luminoase pentru un fast food cu paste.
Succesul afacerii consta in utilizezarea de ingrediente proaspete si de calitate pentru a obtine cele mai gustoase paste, crearea de
meniuri speciale in functie de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
29 Apr2016
Pasiune si afacere cu urechiati uriasi
de Afacerilacheie.net
Alin Podar (27 ani), din Alba Iulia, este pasionat de cresterea iepurilor. De-a lungul timpului a avut mai multe rase de iepuri gigant, iar in ultimii ani s-a specializat pe cresterea Uriasului Gri German.
In fiecare an, tanarul lucreaza la imbunatatirea propriilor exemplare si se pregateste sa...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → 5 oportunitati directe de a obtine sanatate, frumusete, performante si o viata implinita
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → Cresterea viermilor de matase
Comentarii0 comentarii