Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3671 03-Feb-2014

3.88
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
Daca planta este un bambus, castigurile sunt mai mari

Bambusul nu este numai o simpla planta ornamentala. Ea poate fi folosita si pentru germeni, pentru hartie, cat si la fabricarea mobilei.

O intreprinzatoare din Roma a facut din aceasta o afacere.

Bambuseto … Multi poate nici nu cunosc acest cuvant care indica o plantatie de bambus. Multi altii ignora posibilitatile de folosire a acestei plante exotice care astazi se extinde si in Italia.

Sustinatoarea acestei invazii pacifice este Rosa Pietrantoni. Gratie intuitiei sale in afacerea cultivarii bambusului, a primit un premiu din partea Primariei Romei: zece milioane de lire pentru a-si cultiva bambusii.

"Am sadit deja primele 130 de plante. Mai exista si alte culturi in Italia - povesteste Pietrantoni - dar planta este folosita in scopuri ornamentale. Ceea ce starneste interesul diferitelor institutii, precum ENEA (Ente Nazionale per l'Energia e l'Ambiente) si CNR sunt aplicatiile sale in alimentatie, in producerea hartiei si a lemnului pentru decoratiuni si amenajari interioare.

Numai in Capitala sunt mai mult de 300 de restaurante chinezesti unde se consuma germeni de bambus, care pana acum se importau la cutie.

Am cercetat deja interesul lor pentru produsul proaspat. Pasta de celuloza se foloseste pentru obtinerea unei hartii de inalta calitate, folosita in India.

Papetariile italiene ar folosi-o daca ar putea sa si-o procure. Din bambus se mai produc rumegus, mobila, parchet.

Tulpina se dezvolta in patru luni iar lemnul se maturizeaza in mai putin de jumatate din timpul necesar in cazul altor copaci. In afara de asta, bambusul se poate cultiva si in clima noastra".

Pietrantoni va infiinta o pepiniera pentru a livra fermierilor plante la o zecime din pretul actual, pentru a-i convinge sa-si reconverteasca culturile neprofitabile. Intreprinzatoarea spera sa obtina o finantare din partea Uniunii Europene.

Detalii: bambuseto.it

La stanga, Rosa Pietrantoni, intreprinzatoare din domeniul cultivarii bambusului. La dreapta, Nicola Sorrentino, proprietarul unui local din hinterlandul milanez. Calabria - Lombardia, doar dus

Pizza i-a schimbat viata

Iar acum, cand conduce un local de succes, se declara un om satisfacut.

Diploma de bucatar de la scoala de hotelarie din Vibo Valentia nu este suficienta pentru o munca plina de satisfactii. Acest lucru l-a constrans pe Nicola Sorrentino sa emigreze.

In localitatea Peschiera Borromeo, hinterland milanez, in afara de ceata, a intalnit si multi prieteni. Dar si un loc de munca intr-o pizzerie. Dar dupa cativa ani nu-i mai convenea. Asa ca, inarmat cu mult curaj si clarviziune, cand a avut ocazia a preluat un local.

La inceput a fost greu, mai ales cand un bucatar l-a lasat balta de pe o zi pe alta. "Nu am intrat in panica, ci ne-am suflecat manecile - povesteste Nicola.

Eu nu fac pizza, dar am invatat la fata locului, vazandu-i pe altii. Asa ca m-am dus chiar eu in bucatarie sa pregatesc pizza. Nimeni nu s-a plans, ba chiar dimpotriva!"

Incepand de atunci lucrurile au mers mereu bine iar astazi pizzeria Il Moro din Peschiera Borromeo este plina la pranz de functionari iar seara de familiile din zona.

Incasarile sunt bune, dar cheltuielile cantaresc greu: este suficient sa te gandesti ca pentru personal (doua persoane part time, si doua full time) platim zece milioane pe luna, chiria este de 6,5 milioane iar rata de plata a licentei este de 7,5 milioane.

Dar obiectivele lui Nicola?
"Cand am inceput activitatea ma gandeam ca intr-o zi o sa creez un lant de pizzerii. Apoi s-a nascut fiica mea si perspectivele s-au schimbat: acum vreau sa imi petrec mai mult timp liber cu familia."

Dar Calabria?
"Este foarte potrivita pentru vacante, fiindca in rest viata mea e aici. " Nicola si asociatii sai muncesc din greu dar nu isi refuza mici placeri. "Dupa interviu, ma duc la pescuit cu colaboratorul meu, care aici este chelner.

El e din Puglia si impreuna vorbim un dialect straniu pe care il intelegem numai noi. Cu publicul vorbim bineinteles in italiana, chiar daca la inceput nu a fost prea usor de invatat …"

Acum Nicola vorbeste fara cea mai mica inflexiune si asta demonstreaza pe deplin vointa sa de integrare.
Sursa poze: http://www.sxc.hu

Autor: Nicoleta Panait

Tags: afaceriidei de afaceriidei afaceriafacerebambuspizza

Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

2 idei de afaceri de pretutindeni
Rating:
Nota: 3.88 din 4 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
04 Nov2016

Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere

de Alina Constantinescu
Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II. Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
Citeste mai departe
16 Iun2016

Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania

de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti. In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii0 comentarii

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016