Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2592 04-Sep-2013

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Publicitatea ne inconjoara. Postere gigantice si logo-uri de neon ne privesc de sus pe orice strada circulata din marile orase ale intregii lumi.

Reclamele intrerup programele de televiziune si adesea costul realizarii unui singur clip il depaseste pe cel al programului intrerupt. Nici un ziar si nici o revista nu pot fi citite fara a da cu ochii de reclame. Internetul este si el invadat de publicitate.
 
Publicitatea reprezinta o afacere uriasa si, deoarece sunt atat de multi bani implicati in domeniu, nici nu este de mirare ca subiectul da nastere unei mari varietati de opinii.

Cei mai multi oameni implicati in publicitate se gandesc la acest domeniu ca la o conexiune intre cei care au ceva de vanzare si cei care au ceva de cumparat. Acestei idei i se pot aduce insa critici, fara a fi vorba neaparat de o opozitie la conceptul de publicitate, in sine.
 
Alti oameni, si ei foarte numerosi, dezaproba publicitatea. Ei spun ca ea nu este necesara, atata timp cat un produs, mai ales unul extrem de folositor sau de foarte buna calitate, se vinde singur; dar ei sunt imediat contrazisi de specialistii in vanzari care considera aceasta opinie un nonsens: produsele nu se vand daca publicul nu stie ca ele exista.

Ca urmare, in aceasta idee, se pare ca publicitatea este inevitabila. Si toata lumea o practica: ori de cate ori deschidem gura pentru a spune ceva sau chiar si atunci cand ne imbracam inainte de a pleca de acasa, nu facem altceva decat sa atragem atentia asupra noastra si sa construim totdata un mod in care dorim sa aparem in fata celorlalti.
 
La un moment dat in cursul vietii, fiecare dintre noi are ceva de vandut, cum ar fi o bicicleta pe care nu o mai folosim sau un cadou care nu ne place. In aceasta situatie fie punem mici afise in locurile frecventate, publicam un anunt de mica publicitate in ziarul local, postam un anunt pe Internet.

Bineinteles ca nu vom apela la serviciile unei agentii de publicitate, nu vom da un anunt la televiziune sau pe prima pagina a unui ziar national, caci ne va costa mai mult decat valoarea obiectului pe care dorim sa-l vindem.

Dar lucrurile nu stau la fel in cazul marilor companii, care nu vand un singur lucru, o singura data, si pentru care, ca urmare, publicitatea inseamna cu totul altceva.
 
Din acest motiv, sunt multe feluri in care poate fi privita publicitatea: ca un concept, o industrie, un mod de viata – si putem intelege cel mai bine toate acestea aruncand o privire asupra istoriei publicitatii si a felului in care este ea organizata in ziua de azi.

Mirela Rosu

Afaceri dupa serviciu - Top cele mai tari idei


 

Tags: publicitateafacereafaceriagentie de publicitatevanzare


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Publicitatea - o afacere uriasa
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

27 Iun2017

Ghid privind respectarea regulilor de concurenta in afaceri

de Alina Constantinescu
Consiliul Concurentei a lansat in consultare publica Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta cu scopul de a explica modalitatea in care companiile pot realiza si implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenta. Un program de conformare este un set de reguli,...
Citeste mai departe
1201 Marketing
28 Iun2016

5 modalitati ieftine de a-ti promova eficient afacerea

de Robert Bratu
In situatia in care bugetul destinat promovarii este limitat, aceste metode ieftine de promovare a afacerii te vor ajuta sa investesti banii respectivi in alte aspecte care tin de produsele sau serviciile vandute. Important este sa ai curajul sa intri in contact cu alti oameni, sa indraznesti...
Citeste mai departe
1945 Marketing
16 Mai2016

Cum sa alegi canalele de comunicare potrivite afacerii tale

de Teo Manole
Firmele au la dispozitie mai multe canale prin care pot ajunge la inima consumatorilor: de la reclame pe internet pana la blogguri. Din multitudinea canalelor existente, trebuie sa le alegeti pe cele care au priza la targetul dumneavoastra. De exemplu, daca va adresati adolescentilor,...
Citeste mai departe
1456 Marketing
03 Mai2016

Sfaturi pentru a scrie e-mail-uri de afaceri eficiente

de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate mesaje trimiteti si primiti prin e-mail? Eu am ramas uimit cand am facut acest calcul: o medie de 5 e-mail-uri pe zi ori 5 zile pe saptamana ori 4 saptamani inseamna cel putin 100 de e-mail-uri intr-o luna! Intr-o perioada mai aglomerata cu clienti insistenti, numarul...
Citeste mai departe
1559 Marketing

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016