Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii.
In general,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
3572
11-Feb-2014
Va mai amintiti de cozile pe care le vedeati si la care erati obligati sa stati inainte de 1990, in Romania?5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Va amintiti de acea navala a trecatorilor care aflasera ca s-a bagat carne la macelaria din colt?
Ei bine, strategia comerciala, numita “penuria dirijata” are insa un alt motiv decat acela pentru care noi, romanii, ne ingramadeam odinioara sa asteptam la “ce pica”.
Aceasta strategie, la care analistii de la marile firme au lucrat o vreme destul de indelungata, presupune trei lucruri:
Afacerea anului: Cultura de sofran
Afla secretele cultivarii si utilizarii
celui mai scump condiment din lume
>> Click AICI <<

1. Mai intai, este indispensabil sa il previi pe consumator de lansarea respectivului produs.
2. Este recomandat a se organiza un eveniment si a se face publicitate tintita.
3. Pentru ca strategia sa reuseasca a fost nevoie insa de ceva mai mult. Si anume sa se anunte ca produsul in cauza nu este disponibil decat intr-o cantitate limitata.
Sony, de pilda, a folosit sloganul “La 24 noiembrie, el va fi pentru toti, insa nu toti il vor avea!”. Se observa ca nu s-a precizat clar o cantitate – “Avem numai 1.000 de bucati!” – ci doar s-a lasat sa se inteleaga ca cine ajunge primul la magazin are sanse sa si cumpere…
Serii limitate, dar de ce?
Ce avantaje poate avea un producator din lansarea acestor serii limitate? Iata o intrebare pe care, fireste, o va formula imediat oricine. In fapt, avantajele pot fi mai multe, dupa cum urmeaza:
a) Intretin imaginea unei marci sau a unei intreprinderi. Seduse de aceasta initiativa par a fi marii producatori de textile, insa ei nu sunt singuri. Pentru a sarbatori trecerea in anul 2000, Reebok, de pilda, a lansat un model numerotat in numai 2.000 de exemplare!
Iar amatorii s-au calcat in picioare pentru a-l obtine, mai cu seama ca a fost distribuit in numai 50 de magazine (cate 40 de perechi).
b) Suscita dorinta cumparatorului prin raritatea produsului. Un exemplu elocvent in acest sens l-a dat firma Levis. Extrem de atenta cu imaginea ei, ea a trecut la o “distribuire selectiva” a 20 de modele “de legenda” pentru a-i face sa viseze pe reprezentantii tinerei generatii.
Marca “New Man” a fost scoasa intr-o serie cu adevarat limitata, adica in numai 200 de exemplare, iar cativa mari campioni din lumea sportului si-au pus autograful pe fiecare exemplar.
c) Recruteaza noi consumatori. Lansand colectia “Lara Croft”, compusa din bluze si limitata la 2.000 de bucati, firma Redskins a urmarit in principal sa atraga clienti mai tineri decat aceia pe care ii avea de obicei. Tot in scopul de a-si largi clientela, Mars a lansat, in aprilie 2000, batonul de ciocolata in versiunea “Negru si Auriu” pentru o durata de numai doua luni.
d) Readuce un produs in centrul atentiei. Fabricantul de jucarii Vulli a lansat o serie limitata de girafe Sophie pentru a sarbatori 40 de ani de la prima lansare a produsului. Ea a mizat pe faptul ca multi dintre tinerii parinti vor fi atinsi sentimental de reaparitia primei jucarii a copilariei lor!
e) Stabileste o diferenta fata de concurenta. Producatorul de bere “Bavaria” a lansat o serie limitata (pana la 4 milioane de bucati) din marca sa de varf, in prima cutie in relief de 50 cl.
Marian Burlacu
Sursa poza: http://www.sxc.hu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
28 Sep2021
Cele mai importante tendinte din marketingul social media in acest an
de Idei De Afaceri
Platformele de comunicare sociala se dezvolta continuu si isi tot adauga functionalitati noi, ceea ce a dus la aparitia a noi tendinte privind marketingul afacerilor in aceste medii sociale. Aceste schimbari reprezinta o provocare serioasa pentru specialistii din domeniu, ce trebuie sa isi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
572
Marketing
23 Ian2020
Cele mai importante 5 tendinte din marketingul digital in 2020
de Afaceri La Cheie Tehnologia continua sa avanseze intr-un ritm rapid, asa ca unele dintre aceste tendinte din marketingul digital sunt concentrate in jurul tehnologiei. Cu toate acestea exista si o directie impotriva cresterii digitalizarii si automatizarii interactiunilor intre marci si consumatori, dar pentru tot...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1257
Marketing
09 Iul2019
5 elemente care fac diferenta in strategia de marketing
de Afaceri La Cheie Este tot mai greu sa te faci auzit in mediul foarte zgomotos de business din Romania. Fiecare companie isi ”striga” ofertele si excelenta folosind din ce in ce mai multe canale. Tocmai de aceea sprijinirea strategiei de marketing prin cunoasterea metodelor de livrare relevanta si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
810
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
Comentarii0 comentarii