Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
17306
01-Iun-2011
Pentru a deveni un manager cat mai bun sau un antreprenor care stie ce e mai bine pentru afacerea sa, este nevoie sa fii intotdeauna deschis la nou si sa aplici toate micile secrete care iti sunt puse la dispozitie.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
1. Incepe prin a realiza o descriere cat mai realista a jobului pe care il ai de oferit. Inainte de a scrie anuntul, fa o lista completa a sarcinilor si ordoneaza-le in functie de importanta lor. Alege-le pe primele trei si include-le in anunt.
2. Cere ajutorul cunoscutilor. Fara sa fii nevoit sa le faci vreo favoare, intreaba-i pe cei din domeniul tau daca nu cumva cunosc pe cineva care s-ar potrivi descrierii jobului. Sansele de a gasi pe cineva cu experienta si de incredere sunt mai mari.
3. Citeste CV-urile cu un ochi critic. Nu te uita doar la experienta pe care o are candidatul, ci incearca sa citesti printre randuri. Au sens datele si informatiile furnizate in CV? Suna-i pe fostii angajatori sau cauta-i pe Internet pentru a te asigura ca acestia exista cu adevarat.
4. Verifica scrisorile de recomandare. Unii candidati ar face orice pentru a obtine un loc de munca.
5. Verifica trecutul viitorului angajat. Daca proaspatul angajat ar trebui sa aiba in grija functii importante ale afacerii, publice sau in contact direct cu clientii, atunci o astfel de verificare va functiona ca o plasa de siguranta.
6. Fa un test de personalitate. Testele de personalitate pentru angajati sunt astazi create in mod profesionist si iti pot oferi date exacte cu privire la tipul de om pe care tocmai l-ai angajat.
7. Vorbeste la telefon cu acei candidati care ti se par promitatori. E adevarat, o discutie telefonica inaintea interviului propriu-zis poate sa consume timp, insa procesul de angajare nu ar trebui sa fie o cursa. Ofera-i candidatului aproximativ 10 minute pentru aceasta conversatie din care vei afla cate ceva despre experienta anterioara, studii, hobby-uri etc.
8. Fii un angajator dur. Interviul ar trebui sa se desfasoare in termeni stricti, sa contina intrebari cu final deschis si sa nu directioneze catre un anumit raspuns. Candidatii nepregatiti se vor incurca atunci cand vor fi nevoiti sa vorbeasca liber mai mult timp.
9. Fii flexibil. Daca faci o angajare pentru un post full-time insa dai peste un candidat extraordinar, dar dispus sa lucreze numai in regim part-time, profita de ocazie si fa o modificare in planul initial.
10. Cere sprijinul unei agentii de recrutare. Poti folosi o astfel de agentie pentru a economisi timp si pentru a cauta cel mai bun candidat in locul tau.Citeste insa cu atentie conditiile contractului unei astfel de agentii pentru a vedea ce se intampla in situatia in care, de exemplu, candidatul ales de acestia se va dovedi ineficient.
Autor: Mihaela Pascu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → Agricultura ecologica. Cultivarea de legume in sistem ecologic
Comentarii0 comentarii