Urmatoarea ta idee de afaceri te pandeste chiar de dupa colt: doar ca nu stii inca. Multi dintre cei care doresc sa se elibereze de a lucra in open-space-uri spun ca lipsa unei idei este singurul lucru care ii tine pe loc.
Dar de ce sa lasi lucrurile asa?!
Iata 2 trucuri pentru a ajunge rapid...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
4402
14-Mai-2013
Multe persoane se feresc de ‘numere’ si de bugete pentru ca par complicate si necesita eforturi mari.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Totusi, ironia este faptul ca secretul realizarii unui buget realist nu este dat de numere. Cheia sta in relatia cu persoanele implicate a celui care realizeaza bugetul.
Pentru majoritatea celor care au cunostinte de MS Office, realizarea calculelor este o activitate de rutina: cateva formule intr-un template potrivit si bugetul este gata.
Provocarea mai mare este reprezentata de identificarea premiselor corecte, adica de gasirea cifrelor care stau la baza unui buget si pentru alocarea lor pe fiecare linie. Pentru a realiza acest lucru, ai nevoie de adevarate abilitati de relationare si de comunicare.
Iata in continuare cateva idei care te pot ajuta sa realizezi bugete mai realiste:
Bugetul inseamna mai mult oameni decat cifre.
Un buget de succes, pe care te poti baza, depinde foarte mult de relatia dintre cel care il concepe si cei care furnizeaza datele.
Un buget cu premise construite pe realitate, este un instrument util. Insa un buget care
arata frumos doar pe hartie nu este util pentru nimeni.
Responsabilitatea pentru fiecare linie din buget este cruciala.
Pentru a fi sigur ca pornesti de la date corecte, este necesar sa identifici un responsabil pentru fiecare linie din buget. Aceasta persoana este responsabila cu cheltuirea banilor prevazuti si are autoritatea de a decide in ce transe sunt cheltuiti banii pe parcursul unui an. De asemenea, acest om stie care e suma necesara pentru ca utilizeaza acesti bani in practica.
In majoritatea cazurilor, responsabilul pentru buget trebuie sa explice diferentele intre sumele estimate si cele reale. De aceea, va fi extrem de atent la banii care sunt prevazuti si va lasa loc pentru cheltuieli neprevazute.
In multe companii, estimarile eronate din bugete sunt sanctionate, tocmai pentru a-i responsabiliza pe cei implicati in acest proces sa utilizeze sume realiste.
Este nevoie de cel putin o persoana care sa monitorizeze bugetul.
In majoritatea companiilor exista cel putin o persoana care analizeaza modul in care cheltuielile de pe parcursul anului sunt in concordanta cu cele din buget.
Deviatiile sunt semnalate atunci cand se produc, pentru a permite corectii. De exemplu, daca o firma cheltuie mai mult pe taxe dupa o modificare legislativa, este necesar sa realoce banii de pe alte linii bugetare pentru a se incadra in suma totala prevazuta pe anul curent.
Este indicat ca bugetul sa stea la baza deciziilor.
Daca bugetul ramane doar un tabel estetic undeva intr-un Excel, atunci nimeni nu va acorda importanta atunci cand acesta se intocmeste.
In schimb, utilizarea bugetului in deciziile de afaceri, ii impulsioneaza pe oameni sa acorde o atentie deosebita acestui document si sa ia in considerare mai multi factori atunci cand realizeaza estimari.
Este indicat ca bugetul sa fie aliniat la obiective.
Un buget realist ar trebui sa reflecte obiectivele si rezultatele asteptate pentru perioada urmatoare. Este necesar ca fiecare suma sa fie corelata cu o actvitate si cu o persoana responsabila pentru aceasta. In acest fel, bugetul devine un instrument util in atingerea obiectivelor.
Impresia generala este ca persoanele care lucreaza cu cifre sunt introvertite si ca petrec cea mai mare parte a timpului in fata unui computer fara sa comunice cu nimeni. Practica insa arata ca specialistii in bugetare sunt cei care au abilitati deosebite de comunicare si reusesc sa obtina toate datele importante pentru a intocmi un buget realist.
Cititi intregul articol in revista Idei de Afaceri!
Autor: Teo Manole
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
06 Oct2015
2 trucuri pentru a ajunge rapid la cele mai bune idei de afaceri
de Octavian Dinu
1271
Management
22 Iul2015
5 reguli pentru afaceri noi cu bugete mici
de Liliana Constantin In primele etape ale afacerii tale poti face greseli si iti este greu sa te descurci cu toate platile.
La un moment dat, te temi ca o sa ramai fara bani daca mai investesti si nu obtii profit atat de mare inca din primele luni.
Dar, daca iei lucrurile pe rand si respecti cateva reguli,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1454
Management
05 Feb2014
Atatea idei de afaceri bune si timp insuficient. Ce este de facut?
de Octavian Dinu
„Imi doresc foarte mult sa incep o afacere, insa marea problema este ca am foarte multe idei diferite de afaceri si nu stiu pe care dintre ele sa o aleg.
Cum as putea facilita procesul de selectie al afacerii? Ce pasi ar trebui sa urmez pentru a iesi din acest impas?”
Probabil ai...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
3319
Management
11 Mai2009
Managementul prin bugete
de Manager.ro
Managementul prin bugete este un sistem de management ce asigura previzionarea, controlul si evaluarea activitatilor in firme si ale principalelor sale componente cu ajutorul bugetelor.
Pentru aplicarea managementului prin bugete in firme trebuie sa existe doua...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
16449
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
Comentarii0 comentarii