Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2842 19-Mar-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Aproape peste tot in lume, antreprenorii resimt din plin dificultatile tot mai mari de creditare.

Obtinerea unui imprumut avantajos pentru demararea afacerii este totusi posibila, cu conditia de a sti cum sa-i convingeti pe reprezentantii bancilor.

Pentru o astfel de reusita, cuvintele cheie sunt: pregatire, motivatie si transparenta, apreciaza cotidianul francez Les Echos. 

Iata 5 sfaturi utile pentru a-i convinge pe bancheri sa va ofere un imprumut favorabil!
 
1. Consultati expertii
Ati construit un concept de afacere promitator si aveti nevoie de finantare pentru a va crea propria intreprindere? Daca nu dispuneti de un capital personal suficient, va fi inevitabil sa apelati la un imprumut bancar.
 
Nici nu se pune problema sa va prezentati inarmat doar cu sperante si mizand pe farmecul personal, pentru a obtine imprumutul care va va permite lansarea afacerii.

Va trebui sa prezentati un proiect care sa convinga. Iar cel mai bun lucru pentru aceasta este sa obtineti ajutorul unor experti.
 
"Una din principalele probleme ale creatorilor de intreprinderi, in special a creatorilor, este izolarea.

Prima etapa este sa bateti la toate portile specialistilor pentru a obtine consiliere", apreciaza Florent Lamoureux, director in cadrul bancii Caisse d'Epargne.

Sprijinul poate fi cautat la agentii guvernamentale, precum Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism ori Agentia pentru Implementarea Programelor pentru IMM-uri, la avocati specializati, la Camerele de Comert si Industrie si, bineinteles, la experti contabili.
 
2. Construiti un dosar solid
Acesti experti va vor indruma in alcatuirea dosarului dumneavoastra. Va trebui sa pregatiti o prezentare detaliata a proiectului, insotita de date, cu previziuni pe trei ani, business plan, studiu de piata etc.
 
"Asteptam din partea solicitantilor de credite si informatii privind furnizorii, pentru ca trebuie sa ne asiguram ca nu vor aparea intreruperi in lantul de aprovizionare. Pe scurt, trebuie sa avem o viziune completa asupra ecosistemului viitoarei intreprinderi", continua Florent Lamoureux.
 
3. Pregatiti-va minutios
Cu ocazia discutiilor cu reprezentantii bancii, va trebui sa aratati ca stapaniti bine notiunile si indicatorii economici. Dar bancherul are de asemenea nevoie sa se sprijine pe date palpabile.

Oricat de seducator ar fi proiectul dumneavoastra, el nu va intarzia sa priveasca de aproape situatia financiara. Este bine de stiut totodata ca veti avea foarte putine sanse sa obtineti un imprumut daca aportul dumneavoastra personal nu atinge mimim 30% din investitia initiala.
 
4. Dovediti-va motivatia
Factorul uman este, evident, primordial. Va trebui sa aratati ca sunteti implicat 100% in proiect. Si ca sunteti sigur pe dumneavoastra.

"Creatia este plina de capcane, aminteste Lamoureux. Ne asteptam de la antreprenor sa fie ultramotivat si sa-si apere cu coltii proiectul". Altfel spus, personalitatea si maniera in care va prezentati dosarul sunt factori determinanti pentru succesul negocierii.

Nu ezitati deci sa va bazati pe experientele dumneavoastra anterioare pentru a va evidentia competentele.
 
5. Mizati pe transparenta
Evitati sa ascundeti informatii sau sa infrumusetati previziunile. Increderea este baza relatiei cu bancherul dumneavoastra. Calit in exercitiul crearii de intreprinderi, interlocutorul dumneavoastra va sesiza cu siguranta zonele lasate in umbra.
 
Autor: Marian Curelaru

Sursa poza: www.sxc.hu

Tags: afacereafacericreditcreditareimprumut


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum sa convingi bancherii sa-ti crediteze afacerea?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

26 Feb2024

Patru solutii pentru atragerea si pastrarea talentelor din generatia Z

Atragerea si pastrarea talentelor din generatia Z pot fi o provocare pentru orice manager, din pricina diferentelor dintre generatii. Pentru ca nevoile si asteptarile generatiei Z sunt distincte, managerii trebuie sa implementeze solutii si strategii noi, in companiile lor. Iata 4 solutii...
Citeste mai departe
27 Nov2023

Magia impachetarii: cum sa-ti uimesti clientii cu ambalaje deosebite pentru cadouri

         Detii un magazin si vrei sa faci o impresie placuta clientilor tai prin modul in care impachetezi produsele pe care acestia le comanda spre a fi daruite persoanelor dragi? Poate ca ti se pare un detaliu minor, dar este foarte important modul de...
Citeste mai departe
13 Apr2023

Regandirea strategiei de business pentru sustenabilitate pe termen lung - 3 puncte cheie

Unul dintre cele mai importante procese de HR, managementul performantei, poate fi punctul de la care porneste regandirea strategiei de business pentru sustenabilitate pe termen lung. Ce este, mai exact, managementul performantei? Este un concept pe baza caruia fiecare companie isi creeaza...
Citeste mai departe
1060 Management
07 Apr2023

Cum gestionezi marfa, ca detinator al unui E-commerce

Businessurile din sectorul e-commerce fac parte din viitorul pietei de afaceri. Conform unui studiu realizat de worldwebtechno.com, pana in anul 2040, 95% dintre achizitii vor fi realizate online. Daca detii si tu un magazin din sectorul e-commerce, ai putea sa iei cateva masuri eficiente...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016