Formarea echipelor autonome nu este o idee noua, ci are un istoric ce merge cu 50 de ani in urma. Astfel, s-a pus o baza solida pentru configurarea a ceea ce astazi numim organizatii agile – companii centrate pe echipe autonome, multidisciplinare, formate din 8 pana la 10 persoane, care duc...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2732
22-Apr-2015
De multe ori, companiile trebuie sa decida ce proiecte sa aleaga pentru viitor.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Fie ca este vorba despre proiecte de restructurare, menite sa reduca cheltuielile, sau de investitii, care sa genereze noi fluxuri de venituri, managerii trebuie sa decida care dintre acestea creeaza cea mai multa valoare pentru afacerile lor.
Abilitatea de a alege cel mai bun proiect dintre mai multe variante posibile este deosebit de importanta pentru ca ajuta in utilizarea eficienta a fondurilor.
Desi multi manageri se bazeaza pe experienta si intuitie in alegerea celui mai potrivit proiect, exista cateva metode cantitative care sprijina deciziile.
Ce sunt deciziile de investitii?
Deciziile de investitii sunt definite ca orice decizie referitoare la modul de utilizare a resurselor, fie ca este vorba despre resurse financiare, umane sau informationale.
Atat managerii cat si antreprenorii se confrunta cu astfel de decizii foarte des, de exemplu in momente in care apar noi oportunitati de dezvoltare a unei afaceri sau cand conditiile economice impun restrangerea activitatii.
Luarea deciziilor este un proces complex care necesita analize in profunzime, dar si talent si intuitie.
Obiectivitate sau subiectivitate in alegerea proiectului de investitii?
Alegerea celui mai potrivit proiect de investitii nu este usor de realizat. Complexitatea deciziei vine din multitudinea aspectelor ce trebuie luate in considerare.
Pe de o parte, managerii trebuie sa realizeze calcule si analize financiare pentru a avea o masura a valorii proiectelor pentru companie. Aceste analize permit mentinerea unei note obiective.
In alegerea investitiilor, criteriile obiective se bazeaza pe fapte, numere si alte aspecte care sunt usor de masurat. Desigur, interpretarea diferita a numerelor poate include subiectivism, insa aceasta nota poate fi redusa daca se folosesc aceleași repere.
Astfel, criteriile de decizie financiare permit formalizarea procesului de decizie si includerea conditiilor specifice.
Pe de alta parte, in alegerea unei investitii, managerii trebuie sa ia in considerare si multi factori care pot fi cuantificati mai greu. Iata o exemplificare:
- efectul asupra mediului, asupra comunitatii locale sau asupra angajatilor.
Exista mai multe moduri de a calcula in bani efectul pe care un proiect il are asupra mediului si a persoanelor implicate: reducerea poluarii, scaderea somajului sau imbunatatirea climatului de munca.
Cu toate acestea, aceste calcule depind mult de presupunerile initiale. De aceea, sunt usor de manipulat si sunt considerate subiective.
Teo Manole
- Afaceri la cheie de interes pentru romanii cu capital mediu de investitii!
- Idei de afaceri mici, cu investitii reduse - Forta de munca... de inchiriat
- Productie de ceaiuri - o afacere cu investitii initiale dupa buget
- Top 15 idei de afaceri cu investitie mica si medie
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
20 Dec2018
Idei de amenajare pentru birouri de manager. Cum arata spatiul unui lider de succes?
de Viorica Ghinea
Birourile de manager transmit multe informatii despre omul care se afla in fata ta. Un posibil client isi poate da seama daca cel cu care comunica este atent la detalii, organizat, deschis, determinat, inteligent si dornic sa obtina lucruri calitative. Modul in care este amenjat spatiul de lucru,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
909
Management
13 Sep2018
5 reguli pentru a deveni un bun manager
de Afaceri La Cheie In sfarsit ai fost promovat manager. Pentru prima data ai in subordine mai multi angajati care iti raporteaza. Esti incantat sa te faci remarcat si sa-ti duci cariera la nivelul urmator. Dar orice responsabilitate noua vine la pachet cu un set de reguli pe care nu le cunosti.
De fapt, exista...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1573
Management
15 Ian2018
33 de instrumente vitale pentru un management de succes
de Alina Constantinescu Succesul unei companii depinde de modul in care antreprenorul gestioneaza resursele companiei. Un manager de succes trebuie sa fie o persoana rationala si creativa, sa identifice cele mai bune solutii pentru afacerea sa.
Instrumentele de management trebuie intelese si aplicate corect. Lean, Six...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1250
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
Comentarii0 comentarii