Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2873 19-Sep-2013

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Majoritatea oamenilor considera ca locatia este irelevanta pentru ca poti pune bazele unei companii oriunde, deoarece exista pretutindeni persoane pe care le poti angaja, precum si clienti pe care ii poti convinge prin e-mail sau prin materiale scrise sau video.

Cu toate acestea, locatia conteaza extrem de mult, deoarece aceasta determina masura in care startup-ul tau are acces la resursele necesare pentru ca afacerea sa creasca.

Iata 6 sfaturi de care sa tii cont atunci cand se pune problema alegerii locatiei perfecte pentru a pune bazele unei afaceri:

1. Pozitioneaza-te in apropierea companiilor consacrate.

O companie pilon este cotata la bursa, furnizeaza capital si inspiratie pentru compania aflata la inceput si chiar achizitioneaza produsele acesteia. Poti avea o lansare de succes daca iti pozitionezi biroul in apropierea unei astfel de companii.

De exemplu, cand Jed Yueh a lansat prima sa afacere in Irvine, California, acesta a realizat faptul ca resursele umane existente in acea zona erau insuficient pregatite pentru o companie ca a sa, bazata pe mijloace tehnologice. Astfel, s-a mutat in Menlo Park, California, unde a pus bazele unei alte companii, numita Delphix, care ii ajuta pe dezvoltatori sa creeze aplicatii.

Dezvoltandu-se in vecinatatea unei companii consacrate, precum Oracle, Yueh a avut astfel posibilitatea de a angaja ingineri cu experienta care au creat produse de succes in trecut.

2. Valorifica universitatile locale prin idei si talent.

Daca iti doresti ca afacerea ta sa intre in forta pe piata, ai nevoie de cele mai bune idei si de mult talent. Pozitionarea companiei in apropierea universitatilor care detin astfel de persoane talentate, poate reprezenta un plus pentru tine.

De exemplu, daca iti doresti sa te lansezi pe piata jocurilor video si vrei sa angajezi cei mai talentati tineri, avand un buget limitat, poti lua in considerare amplasarea in apropierea Colegiului Becker din Worcester, Massachsetts, care gazduieste o scoala pentru dezvoltatorii de jocuri de o calitate educationala foarte bine pusa la punct, Digital Games Institute, care produce talente cu costuri mult  mai mici decat in zona Silicon Valley.

Daca este o diferenta prea mare intre tipul de angajati de care are nevoie afacerea ta si ceea ce este disponibil pe piata locala, mai ales in cazul in care afacerea nu poate fi externalizata, este indicat sa iei in considerare alegerea unui loc in care acesti oameni pe care ii cauti, sunt educati si se formeaza ca specialisti.

3. Alege locul in care ceilalti impartasesc aceleasi valori ca si tine.

Un antreprenor decide, de cele mai multe ori, locul in care isi doreste sa inceapa noua afacere in functie de locul in care i-ar placea sa traiasca. Mai mult, aceasta alegere poate depinde de gradul in care acesta si cei care au ales sa puna bazele afacerilor lor in aceeasi zona, impartasesc aceleasi valori.

De exemplu, Shimon Hason, CEO al companiei de software Intigua, a decis sa se stabileasca in suburbia Newton, Massachusetts, in detrimentrul lui Paolo Alto, California, datorita faptului ca orasul Boston i s-a parut mult mai atractiv si divers decat primul.

4. Muta locatia in zonele preferate de catre angajati.

Inceputul afacerii tale va reprezenta un magnet pentru toti tinerii talentati de care ai nevoie daca sediul central poate fi substituit. De aceea, atat de multe retele aflate la inceput, din zona Silicon Valley, isi deschid portile langa sediul central Cisco Systems din San Jose.

Pentru a atrage cele mai talentate persoane, stabileste locatia sediului central cat mai aproape de zona in care muncesc acele persoane. In felul acesta, eforturile tale de a-i convinge pe unii dintre acestia sa devina angajatii tai vor fi mai usoare, datorita faptului ca acestia nu ar fi nevoiti sa schimbe suburbia sau orasul.

5. Incearca sa te stabilesti in proximitatea posibililor investitori.

Investitorii prefera adesea sa fie aproape de afacerile in care investesc. De aceea poate fi util sa te pozitionezi in apropierea persoanelor specializate din industria in care activezi. Ei afirma foarte des ca le place sa aiba posibilitatea de a lua masa impreuna cu directorii executivi ai companiei sau sa discute intr-un mediu non-formal cu persoanele aflate la inceput, fara a face o calatorie prea lunga.

Daca iti doresti sa atragi un investitor care sa fie bine informat in legatura cu afacerea ta si care sa isi aduca aportul la evolutia acesteia, este foarte util ca biroul tau sa fie situat in apropierea biroului investitorului.

6. Pastreaza-ti mentorul aproape.

Daca ai nevoie de sfaturi despre cum sa iti administrezi mai bine propria afacere, o decizie inteleapta este sa te afli permanent in apropierea unor mentori care sa te poata ajuta sa eviti sau sa treci mai usor peste marile incercari.

Este mult mai usor pentru mentori sa ofere sfaturi daca au posibilitatea de a seintalni cu persoanele din conducere pentru a le intelege viziunea si pentru a-si da seama cum este compania lor vazuta de catre ceilalti, care sunt punctele tari si cele slabe.

Mentorii iti pot fi de folos in foarte multe feluri atunci cand incepi o afacere, insa uneori, acestia nu au suficient timp la dispozitie pentru a te ajuta in rezolvarea problemelor. De aceea, este esential sa te afli in vecinatatea lor pentru a beneficia de ajutorul acestora.

Autor: Stefan Gheorghe

Tags: locatieafacerecompaniistartupinvestitori


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

6 modalitati in care locatia aleasa pentru noua ta afacere te poate ajuta
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

20 Mai2016

Cum arata si cat munceste un antreprenor la propria afacere. Studii de ultima ora

de Afacerilacheie.net
Conform unui studiu EY Romania, denumit “Barometrul antreprenoriatului romanesc”, aflam date noi despre portretul unui antreprenor si timpul dedicat afacerii sale. Studiul are la baza un chestionar realizat in perioada 28 martie - 20 aprilie 2016. "Daca am creiona profilul...
Citeste mai departe
1614 Management
25 Apr2016

Cum sa-ti dezvolti afacerea pe baza relatiilor personale

de Dragos Craciun
Persoanele care dezvolta relatii puternice cu oamenii din jur au mai multe sanse sa creeze afaceri de succes. Astfel, pentru a va atinge obiectivele personale si profesionale si pentru a va dezvolta afacerile trebuie sa va inconjurati de oamenii potriviti. Spre exemplu, reteaua strategica,...
Citeste mai departe
1561 Management
09 Mar2016

Factorul cel mai important intr-o afacere - Strategia de resurse umane

de Cosmin Enescu
Strategia de resurse umane este ansamblul structurat al activitatilor de resurse umane prin care o firma urmareste sa-si indeplineasca obiectivele specifice domeniului de afaceri. Ce trebuie sa avem in vedere la stabilirea strategiei de resurse umane? Strategia de resurse umane trebuie sa...
Citeste mai departe
4487 Management
25 Ian2016

Cum iti protejezi afacerea de evenimente neasteptate si neplacute?

de Afacerilacheie.net
Raspunsul este: asigurand-o! Pentru persoanele juridice si PFA-urile din Romania ce doresc sa-si asigure afacerea exista produsul “Afaceri Mici si Mijlocii”. In cadrul acestui pachet se asigura afaceri al caror obiect de activitate se incadreaza in categoria de comert sau prestari...
Citeste mai departe
1176 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016