Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3043 09-Aug-2013

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
A angaja un student pentru un semestru sau pe perioada verii îţi poate aduce companiei tale forţe noi şi tineri dornici să înveţe. Însă, procesul de a găsi, de a pregăti şi de a monitoriza un student pentru două sau trei luni, poate fi copleşitor.

Câţiva paşi simpli te pot asigura că faci tot ceea ce e mai bine pentru internii tăi, având posibilitatea de a selecta din rândul acestora, câţiva angajaţi de succes.

Creează-ţi noi relaţii pentru a găsi interni.
Joanna Kinsman, deţinătoare a firmei producătoare de costume de baie Marina Del Rey – Miss Kinsman Swimwear, susţine că a căuta internul ideal poate fi la fel de bine un job full-time.

Aceasta a simţit că, la începuturile micii sale companii la acea vreme, era ignorată de către programele de internship ale marilor universităţi precum Universitatea din California, astfel că s-a orientat către centre de învăţământ mai mici. Kinsman este de părere că acest lucru i-a permis să creeze relaţii cu coordonatorii internshipurilor respective, care i-au înţeles nevoile şi au jucat un rol esenţial în selectarea studenţilor potriviţi pentru afacerea ei.

Pregăteşte scena.
Din momentul în care ai renunţat la serviciile unui intern, trebuie să îţi stabileşti un set de aşteptări, spune Geni Harclerode, specialist în probleme de dezvoltare a angajaţilor în cadrul The Career Center, aparţinând Universităţii din Michigan. Oferă-le posibilitatea angajaţilor de a şti în ce fel vor fi evaluată activitatea lor, cum vor fi remuneraţi, şi căror persoane se pot adresa atunci când au o nelămurire. “Aminteşte-ţi că pentru mulţi dintre aceşti student este prima lor experienţă la un loc de muncă”, spune Harclerode.

Stabileşte un plan.
Companiile eşuează adesea cand vine vorba de stabilirea numărului de interni şi a resurselor de care au nevoie pentru un asemenea program, potrivit specialistei Dreama Lee, cofondator al unei companii care se ocupă cu pregătirea antreprenorilor în vederea alegerii unor programe de internship adecvate.

Aceasta a adăugat că aceştia nu comunică întotdeauna într-o manieră eficientă. “Majoritatea antreprenorilor care au afaceri mici nu au un program clar cu privire la pregătirea angajaţilor, cu atât mai puţin a studenţilor care vor să participe în programele acestora de internship”, este de părere Dreama Lee.

Este crucial să stabileşti obiective realiste astfel încât stagiarii să le poată îndeplini cu success în timpul orelor petrecute cu tine, crede Lee.

Este de asemenea important să existe proiecte în derulare la care aceştia să poată lucra după ce îşi îndeplinesc sarcinile. Lucrând cu persoane aflate la început, este important să ai capacitatea de a anticipa întrebările pentru a salva timp. Afişează la vedere informaţii importante precum aspect legate de sistemul de telefonie folosit, transferarea apelurilor, sau informaţii legate de Help Desk.

Creează un document care să poate fi accesat oricând de către interni, şi care să răsăpundă tuturor întrebărilor întălnite frecvent. Updatează acest document de fiecare dată, astfel încât acesta să poată fi util stagiarilor viitori.
Dacă te simţi copleşit, poţi apela la firmele specializate care prestează astfel de servicii şi care pot face toate aceste lucruri pentru tine.

Menţine interesul stagiarilor.
Din momentul în care vor înţelege cultura ta corporatistă, stagiarii pot devein angajaţi de succes. O companie de success din Statel Unite care realizează programe de internship extrem de reuşite, a reuşit să angajaze 10 dintre stagiari, full-time. Desigur, această companie oferă un salariu competitiv persoanelor pe care le pregăteşte, precum şi o sumă de bani special alocată acoperirii cheltuielilor cu locuinţa.

Stagiarii primesc abonament la sală şi le este asigurată masa la locul de muncă, având în aceeaşi măsură posibilitatea de a participa la diferite programe pentru relaxare activă. Însă, aşa cum menţionează Ralph Harik, nu aceste beneficii îi fac pe stagiari să rămână, ci abilitatea de a prezenta lucrurile într-o manieră interesantă.

Oferă-le posibilitatea de a participa la întâlniri pentru a înţelege cum sunt puse în aplicare ideile şi în aceeaşi măsură, pune-ţi internii în rolul angajaţilor. Implică-I în proiectele de care sunt responsabili diferiţi angajaţi, pentru a îi ajuta să îşi creeze relaţii noi şi să înţeleagă în acelaşi timp cum  contribuie munca lor la întregul sistem.

Păstrează legătura cu toti participanţii.
Când programul de internship se încheie, nu pierde legătura. Multe companii nu îşi angajează stagiarii, potrivit unui studiu efectuat la nivelul anului 2012, astfel că întrerupând orice legătură cu ei, poţi pierde timpul preţios pe care l-ai investit anterior. Dacă stagiarii locuiesc în acelaşi oraş, invită-I la întâlnirile companiei şi la petrecerile desfăşurate periodic.

Oferă-le candidaţilor posibilitatea de a lucra pentru tine în calitate de freelanceri şi, aşa cum sugerează Harik, păstrează legătura cu aceştia prin intermediul siteurilor de socializare, astfel încât să îi poţi contacta în momentul în care dispui de un loc liber. Nu ai nici un motiv să laşi un candidat în care ai investit atâtea resurse să lucreze pentru competitorii tăi.


Tags: internshipangajarimanagementperioada de probastagiariinterni


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

5 modalitati de a gasi, pregati si controla internul ideal
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

15 Ian2018

33 de instrumente vitale pentru un management de succes

de Alina Constantinescu
Succesul unei companii depinde de modul in care antreprenorul gestioneaza resursele companiei. Un manager de succes trebuie sa fie o persoana rationala si creativa, sa identifice cele mai bune solutii pentru afacerea sa. Instrumentele de management trebuie intelese si aplicate corect. Lean, Six...
Citeste mai departe
1200 Management
18 Mai2016

2 sfaturi pentru management intelept in afaceri

de Andreescu Sorin
1. Reduceti activitatile care nu creeaza valoare pentru afacerea dvs. Pentru ca reducerea costurilor sta la baza succesului strategiei, eliminarea activitatilor care nu aduc valoare este foarte importanta. De exemplu, puteti reduce tim pii morti ai echipamentelor pentru a creste gradul de...
Citeste mai departe
1325 Management
02 Sep2012

Management de succes? Iata regulile!

de Victor Oancea
Comunicare, respect, critica constructiva, principii puternice, reciprocitate, orientare catre leadership ... iata cateva aspecte esentiale pentru cei care doresc sa devina manageri de succes. Iata si cateva reguli de aur care ne ajuta sa devenim manageri de succes, conform...
Citeste mai departe
8463 Management
20 Aug2012

Strategii sigure de managementul timpului!

de Ilinca Dobrescu
Managementul timpului nu este un mit. Chiar exista numeroase persoane care reusesc sa scoata cele mai tari rezultate din cateva ore de munca. Cum reusesc? Ce strategii folosesc? Care sunt trucurile pe care le folosesc pentru a-si valorifica timpul liber cat mai eficient? Iata cateva strategii...
Citeste mai departe
5030 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016